Известие

Collapse
No announcement yet.

Отказах цигарите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

И венците ви стават като сюнгер

Comment

Първоначално публикувано от pumukle
      Първата си цигара запалих в 7-ми клас - далечната 1987 година и след 13 години яко пушителство /стигнах до 3 кутии на ден!!!/ през 2000 ги спрях.......след 4 години въздържание, през 2004 не разбрах как пак пропуших и лошото беше, че пропуших с пълна сила отведнъж....се едно никога не съм спирал....пуших така 6 месеца и след доста усилия от моя страна през Март 2005 пак спрях.....но втория път беше мноооооого по-трудно!!!!
      Така,че поуките от моя челен опит са:
      1.Веднъж спреш ли, не си мисли, че си се отървал!!! Оставаш си пушач завинаги!
      2.Пропушиш ли втори път, по-трудно се отказваш от първия!
      И накрая малко гадна статистика от Световната Здравна Организация:
      Рискът от заболяване от рак на белите дробове /т.нар. бронхиален карцином/ при пушач, отказал цигарите за повече от 10 години се изравнява с този на никога пушилите!
      При повторно пропушване след пауза от 2 и повече години, рискът от възникване на бронхиален карцином е с 30% завишен в сравнение с пушач с над 10 годишен стаж, никога не спирал цигарите /това се дължи на сложни процеси свързани с имунната система и имунната памет/
      Така че колеги, дерзайте!
      Успех със спирането на цигарите и никога не пропушвайте отново!!!
      И искам да ви уверя, че белодробния карцином съвсен не е всичко което предлагат цигарите!!!....хипертония, инфаркти, инсулти и т.н.сърдечно-съдови заболявания, които сериозно нарушават качеството на живот и скъсяват продължителността му!
      Айде приятен ден на пушачите
      E айде стига с тез изказвания дори и да е така има доста хора пушили и умряли на по 80/90 год от друго
      А и да не мислиш че с този живот дето водим ще докараме до толкоз ако не пушим мисля не
      Тъй че много здраве от пушачите
      Знаеш ли как върви с едно малко Ирландско една хубава цигара а
      1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
      2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
      1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

още малко по темата, вижте това "В Англия забраняват дори стаите за пушене на работното място"

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=845891

Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Чета си аз и така ми се допуши, че си позволих да запаля една цигарка на работното място (колежките са излязли и не мрънкат) Сега дърпам и бавно издишам пушека - голям кеф, а на бюрото пред мен седи опаковка "Табекс" която взех онзи ден и не съм я почвал още. Като сметна парите за цигари са доста, ама кефа цена няма-все пак мислех да опитам, ама доктора ме отказа-ами ако пропуша пак
          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

лошото тук е че отказването от цигарите се изкарва кой знае какво деяние!!!едни пушат други пият трети се боцкат в дупето,въпрос на вкус.300 пъти предпочитам даа съм заклет пушач от това да съм заклет пияница или наркоман,всеки намира удоволствието по свой начин.ако се водиме от логиката "ама ако знаеш колко пари ще спестищ",от много неща могат да се спестят пари ако се откаже от тях човек,но не го прави нали.така че.......

Comment

С последните няколко коментара много помагате на колегата Крусейдър
              А той всъщност е пуснал темата за да намери няква подкрепа, а не да му обяснявате как се е прецакал, че е решил да спре да пуши

2000 156 SPORTWAGON SELESPEED
              1998 145 1.6 T.SPARK

Comment

сега ще кажа нещо дето се надявам 90% от колегите да не ме изпонамразите, но аз смятам твърдо че алкохола е по вреден и много повече ненавиждам алколици от пушачи......
                ---------------------
                ---------------------
                но всеки избира сам как да се трови. Просто алкохола е социялно угодната дрога.....

-------------
                ------------

и последно..... имам бившо гадже адвокат в Бостън, имаше пръст в един екип по делата с/у цигарените фирми............ Нали знаете основния въпрос в живота при всяко събитие (забрана на рекламите на цигарите)....КОЙ ИМА ПОЛЗА/КЪДЕ СА ПАРИТЕ??
                и....от забраната на рекламите имат полза ЕДИНСТВЕНО фирмите правеши цигари! ..... защото без реклама никоя нова фирма НИКОГА вече не може да влезе на пазара...., а не че да не ги гледали деца и глупости.....
                Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Е Крусейдър с тебе сме!!! и аз ги спрях вече.
                  Ама нали ни сърбят се езиците да си казваме мненията....
                  Само полза ще имаш, ако и не пиеш най добре.
                  Спорт и Секс е по-добре от цигари и алкохол!

Comment

Първоначално публикувано от LuckyMan

E айде стига с тез изказвания дори и да е така има доста хора пушили и умряли на по 80/90 год от друго ...
                    Първоначално публикувано от proper
                    ...... Важно е КАЧЕСТВОТО на живот, ако имаш качествен живот и да пиеш и да пушиш ще живееш Щастливо до 90......
                    Да бе,.....и аз кви глупости говоря.......то пушенето дори си е полезно

П.С. За тези които не са ме разбрали.....не казвам, че ако пушиш ще умреш от това задължително!!!! Но има огромна възможност това да се случи!!!!

2000 156 SPORTWAGON SELESPEED
                    1998 145 1.6 T.SPARK

Comment

Първоначално публикувано от pumukle
                      С последните няколко коментара много помагате на колегата Крусейдър
                      А той всъщност е пуснал темата за да намери няква подкрепа, а не да му обяснявате как се е прецакал, че е решил да спре да пуши
                      Е аз тъкмо се бях решил да пробвам да ги спра и ти като каза че после като пропуша и риска е по-голям , знаеш ли как ме разколеба - само дето си взех "Табекса"-ама ще пробвам все пак.......някога....може би от утре
                      2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                      CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

изтрих си част от поста по-горе с цел да не демотивираме колегата Крусейдър!! Стискам му искрено палци....

Моята идея е просто че и алкохола и същия боклук като тютюна.... и двете са вредни и тъпи занимания..

Comment

И алкохола и цигарите са вредни, почти всеки пие и се весели, но не е алкохолик. Сега алкохолиците е ясно че са зле, но на мене те по не ми пречат за разлика от пушачите. Защо ли?, ами повечето пушачи въобще не се съобразяват с непушачите удимяват си всичко без да им пука а аз например много мраза да смърда на цигари. Ям си например в КФС преди да забранът изобщо да се пуши и на масата до мене над която има лепенка забранено пушенето някакъв си пали аз обаче се изнервям и стана луд скандал защото той не можел без цигарка след като се бил наял и аз съм бил виновен че му развалям кефа, а на мене той ми разваля кефа че докато ям ми дими до главата и при това на забраненото, е накрая охраната го изкара а той ме причакваше отвънка но както и да е. Случай такива много мога да разправям. Без колегите пушачи да ми се сърдят сега.
                          А що се отнася до колегата Крусейдър мисля че е направил правилния избор и се надявам да не се демотивира, но всеки път като се сети за цигари да помисли какъв кеф би му доставило да си сипе бензин със спестените пари от цигари и да изръчка Алфата.

Comment

Ухааа, много приказки....
                            ...Трети ден без цигара, тоест 72 часа

Васка, Табекса го пих първия ден, ма е все тая с него и без него, вчера и днес не съм го пил и не виждам разлика.
                            Бе днес като че ли по-рядко се сещах за цигара, най трудно е след като хапна че съм свикнал после да запаля.

P.S. От вчера усещам едни сърбежи в областта на гърба и кат ме видя днес жената каза че почнали да ми никнат крила /ангелски/ щото и не пия, а за жени няма време от "любовницата" - напоследък много фасони ми прави , та така ако се възнеса, колеги да знаете от какво е
                            Mitsubishi Outlander
                            Mitsubishi Space Star
                            Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
                              супер! това е важното! то е като с храната, да минат ниаколко дена "абстиненция" и после е въпрос на воля и характер.
                              Успех човече !!!

Comment

Първоначално публикувано от Crusader

Васка, Табекса го пих първия ден, ма е все тая с него и без него, вчера и днес не съм го пил и не виждам разлика.
                                Бе днес като че ли по-рядко се сещах за цигара, най трудно е след като хапна че съм свикнал после да запаля.

P.S. От вчера усещам едни сърбежи в областта на гърба и кат ме видя днес жената каза че почнали да ми никнат крила /ангелски/ щото и не пия, а за жени няма време от "любовницата" - напоследък много фасони ми прави , та така ако се възнеса, колеги да знаете от какво е

Не спирай табекса докато не изкараш кураса еййййй не го усещаш ама действааа
                                97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Working...
                                X