Първоначално публикувано от pinko
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Пътуване до Гърция
Collapse
X
-
Колеги,казахте много верни неща,но и някои...Ще обобщя!Зелена карта не е необходима!Закона е на пръв поглед същия,но има и акценти.Запомнете!Там се кара с колани,не се говори по телефона и не се настъпва двойна непрекъсната линия.По принцип сфетофарите им светят зелено само на единия поток,но има и изключения по селата.Тоест като е зелено е зелено само за тебе,а не и за отсрещния.Присвяткането с фарове се наказва най-безмилостно.Ще намерят за какво.По принцип полицаите са селяндури,които се правят на Коломбо и могат да ви въвлекат в ситуация.Млатили сме ги през войните доста и са настроени срещу нас.Всъщност за да станеш полицай в северна Гърция е било наложително да имаш засегнати роднини по права линия от българите.Не го забравяйте това!И най- накрая,ако ви спрат и започнат да ви тероризират,номера ми е 088 77 33 174.Обадете ми се и ми кажете какво е станало и какво става.После ми дайте полицаите и е твърде възможно да се оправя с тях.
Това е от мене!
И още нещо!Наркотиците водят до 10 години затвор!За това внимавайте да не ви подхвърлят нещо!Last edited by mordohy; d.m.y г., 01:03.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
А допълнително монтираните ксенони последно забранени ли са ?Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщениеА допълнително монтираните ксенони последно забранени ли са ?
Май не, народа масово кара с такива ксенони, аз също миналата есен обикалях 1 месец със 156-цата с ксенони 6000К, изобщо не са ме спирали.
Comment
-
за пътуване
Колеги, току-що се прибирам от пътуване до Атина с Алфата - на отиване минах през Кулата (тия наште с каквато и кола да мина, винаги ме карат да отварям багажника та бера срам) през Солун, Лариса, Ламия и Атина (около 1000 км от София). Пътя от Солун надолу вече е почти само магистрала, в 1 посока те ограбват общо около 15 евро за пътни такси. Бенза е много различна цена на различните бензиностанции - за 95 от 0.99 евро в Атина до 1.23 на по-престижните вериги. Да знаете че е невъзможно да видиш по главните пътища работеща бензиностанция след 8 вечерта със стотици километри, което е стряскащо ако не си преценявате бензина като менНе са ме спирали, въпреки че виждах полицаи. Пред блока в Атина имаше 1 русенска 156ца като мойта паркирана за седмица, човека не видях да са му пипалли колата
В Атина не видях да има сини зони, а упътващи табели поне в и около големите градове има навсякъде, така че шофирането там не е страшно...по малките населени места и карта не помага, не е препоръчително да се отклонявате от аутобана...а и гърците в цялост знаят английски колкото аз - суахили, така че питане за посоката в 3 нощес в безлюдно село около Комотини си е филм... Ако искате да си качвате колата на ферибот до някой гръцки остров за да си е с вас, цените варират взависимост от време и разстояние, средно двупосочен билет за автомобил е към 100-120 евро (в моя случай до о-в Патмос и обратно 130 евро), за мотор искат между 25-40 евро.
На връщане минах през Солун-Кавала-Комотини-Александуполис (дотам е магистралата от Атина)-Свиленград-Варна, около 1350 км път е.
Алфата ми издържа перфектно тея около 3000 км, родена е да хвърчи по хубав път, само дето бутилка моторно масло в гръцко е 13-15 евроБлагодарско на Mordohy че е пич и на Lisan че стегна колата перфектно за такъв трип, евала колеги. В тоя форум има доста добри хора дето да ти помогнат, убедил съм се.
Alfa 156 2.0 - ех,
Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.
Comment
Comment