Известие

Collapse
No announcement yet.

Пътуване до Гърция

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
    И още нещо важно за Гърция - на кръговите движения всичко е наопаки - предимство имат тези, които влизат в кръговото, а не тези, които се "въртят".
    Което е нормално и тук - предимството е на дясностоящия. Когато кръговото е регулирано със знаци, вече е по-различно и се гледат знаците.
    146 1.6 TS '00
    156 2.4 JTD '01

Comment

Колеги,казахте много верни неща,но и някои...Ще обобщя!Зелена карта не е необходима!Закона е на пръв поглед същия,но има и акценти.Запомнете!Там се кара с колани,не се говори по телефона и не се настъпва двойна непрекъсната линия.По принцип сфетофарите им светят зелено само на единия поток,но има и изключения по селата.Тоест като е зелено е зелено само за тебе,а не и за отсрещния.Присвяткането с фарове се наказва най-безмилостно.Ще намерят за какво.По принцип полицаите са селяндури,които се правят на Коломбо и могат да ви въвлекат в ситуация.Млатили сме ги през войните доста и са настроени срещу нас.Всъщност за да станеш полицай в северна Гърция е било наложително да имаш засегнати роднини по права линия от българите.Не го забравяйте това!И най- накрая,ако ви спрат и започнат да ви тероризират,номера ми е 088 77 33 174.Обадете ми се и ми кажете какво е станало и какво става.После ми дайте полицаите и е твърде възможно да се оправя с тях.
      Това е от мене!
      И още нещо!Наркотиците водят до 10 години затвор!За това внимавайте да не ви подхвърлят нещо!
      Last edited by mordohy; d.m.y г., 01:03.
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

А допълнително монтираните ксенони последно забранени ли са ?
        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
          А допълнително монтираните ксенони последно забранени ли са ?

Май не, народа масово кара с такива ксенони, аз също миналата есен обикалях 1 месец със 156-цата с ксенони 6000К, изобщо не са ме спирали.
          Volvo XC90 D5 '06
          Alfa Romeo Spider 2.0 '90
          Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
          ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
          ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

за пътуване

Колеги, току-що се прибирам от пътуване до Атина с Алфата - на отиване минах през Кулата (тия наште с каквато и кола да мина, винаги ме карат да отварям багажника та бера срам) през Солун, Лариса, Ламия и Атина (около 1000 км от София). Пътя от Солун надолу вече е почти само магистрала, в 1 посока те ограбват общо около 15 евро за пътни такси. Бенза е много различна цена на различните бензиностанции - за 95 от 0.99 евро в Атина до 1.23 на по-престижните вериги. Да знаете че е невъзможно да видиш по главните пътища работеща бензиностанция след 8 вечерта със стотици километри, което е стряскащо ако не си преценявате бензина като мен Не са ме спирали, въпреки че виждах полицаи. Пред блока в Атина имаше 1 русенска 156ца като мойта паркирана за седмица, човека не видях да са му пипалли колата В Атина не видях да има сини зони, а упътващи табели поне в и около големите градове има навсякъде, така че шофирането там не е страшно...по малките населени места и карта не помага, не е препоръчително да се отклонявате от аутобана...а и гърците в цялост знаят английски колкото аз - суахили, така че питане за посоката в 3 нощес в безлюдно село около Комотини си е филм... Ако искате да си качвате колата на ферибот до някой гръцки остров за да си е с вас, цените варират взависимост от време и разстояние, средно двупосочен билет за автомобил е към 100-120 евро (в моя случай до о-в Патмос и обратно 130 евро), за мотор искат между 25-40 евро.
            На връщане минах през Солун-Кавала-Комотини-Александуполис (дотам е магистралата от Атина)-Свиленград-Варна, около 1350 км път е.
            Алфата ми издържа перфектно тея около 3000 км, родена е да хвърчи по хубав път, само дето бутилка моторно масло в гръцко е 13-15 евро Благодарско на Mordohy че е пич и на Lisan че стегна колата перфектно за такъв трип, евала колеги. В тоя форум има доста добри хора дето да ти помогнат, убедил съм се.
            Alfa 156 2.0 - ех,
            Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
            Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
            Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Ами пак да отидеш
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

Working...
              X