Известие

Collapse
No announcement yet.

Лъжат ли ни ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

толкова ли нямаш какво друго да правиш , че отделяш внимание на такива глупости ?

през ден си купуваш опели и вагени ли ?!

на абсолютно всеки му е ясно , че разхода който показва производителя 99% е нереален

аре сега като един НЕ-ПРОСТ БЪЛГАРИН вземи се съсредоточи върху нещо по-смислено, защото това, което разискваме тука са празни работи и дреболии, които никой не го интерисуват както сам виждаш

и между другото от 5-6 нови коли всичките имат разход ~10% +/-

и си мери езика
    Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 12:23.
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

Добре не виждам кво те дразни,всеки си хвали неговото,няма да хвали чуждото.Темата ,че Ауто Билд си пишат квото им изнася е разисквана хиляди пъти,тва е немско списание и е пределно ясно че ще хвали немските машини!Хората се набутвали?...Ами не е ли набутвация да си купиш 10год Алфа за 1500-2000лв и веднага да почнеш с ремонтите.Има една приказка:За всеки влак си има пътници!Който квото му е на сърце тва да кара.
      DerMeister ти обясни защо дават такива данни.

Comment

Според мен това е важна тема защото ако питаш дори и малко дете ще ти каже че гоуфчето и вектрата са много икономични а алфата не питай ...А това че ние българите обичаме да се самозаблуждаваме е факт в България се взимат на сериозно митовете и легендите а реалните цифри може да съдите по себе си

Comment

Ти на колко си години,че се сравняваш с малко дете?
          За разхода има много според-зависи!Хората се самозаблуждавали,ами ти кво искаш да викат:Защо ли го купих тоя боклук? Всеки си има право на мнение и така като гледам и в тоя форум има хора за които важи приказката:"Мойто ла*** мирише най-хубаво!" Не визирам конкретно никого,но се разчети из другите теми и ще разбереш какво имам предвид.....това е напълно нормална човешка черта всеки да си хвали неговото!!!Да се погледнат реално цифрите,ама моля ти се тва са 10+ годишни коли кви цифри,кви пет лева?Все едно някой като купува кола гледа в списанието разходи и т.н.Както вика един приятел:"Отиваш и купуваш,кола и жена са на късмет".

Comment

правят и такива тестове взимат една кола правят тест на 4000 км и след това на 100 000км разликата не е повече от 100-300гр и то не винаги е в полза на новата кола голяма разлика може да има ако старата е развалена ,казвате че тези данни са маловажни но до някъде се сещате защо цената на една алфа пада повече от един фолксваген защото хората купуват фв заради уж по ниския разход и уж по голямата им здравина

Comment

Aми СУПЕРРРРР. Какво по хубаво от това ?
              Кефа е пълен.

Смотаните балъци си купуват скъпи немски бангии, а ние понеже сме хенлентигенти си купуваме евтини италиански бегачки пълни с екстри и най важното - супер икономични.
              Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
              ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщение
                правят и такива тестове взимат една кола правят тест на 4000 км и след това на 100 000км разликата не е повече от 100-300гр и то не винаги е в полза на новата кола голяма разлика може да има ако старата е развалена ,казвате че тези данни са маловажни но до някъде се сещате защо цената на една алфа пада повече от един фолксваген защото хората купуват фв заради уж по ниския разход и уж по голямата им здравина
                1.Купуваш си Алфа за 2000 да речем,като цената за модела варира около 3000-4000,караш 3-4 дена и тя се счупи и почваш с ремоните.
                2.Попападш на пишман майстор и ти разказва играта на колата и тя се чупи.
                3.Караш като за последно и тя ражда.
                От последните 3 изречения идва мита за чупливостта на италилянките и от там няма търсене на тези модели,следователно цената пада....
                Докато твойта любима марка фв,всеки разбира от нея,кара се макс. на 110-120 и проблемите са по-малко.

Comment

До Proof

как нагла лъжа ве.
                  Дали са ти 5,5 за извънградско - твоето засичане е 5,8.
                  Направо си е в нормата
                  Моята като харчи 6.5-6.8 а и дават 7.8 за градско!
                  ALFA 156 1.9JTD '98
                  ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Извънградско съм под 5 с климатик.
                    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

като моята 156 2,0тс я дават средно 8,5-9л а един форд фокус 1,6 -8,4л/ реални/ обаче при заводските за моята е 8,6 л а форда 6,8 л само не казвайте че няма разлика- заводски данни
                      156 2,0-6,6/ 8,6/ 11,7л
                      фокус -5,4/ 6,8/ 9,1л
                      не е важно колко са писали на хартия а колко харчат на пътя

Comment

като моята 156 2,0тс я дават средно 8,5-9л а един форд фокус 1,6 -8,4л/ реални/ обаче при заводските за моята е 8,6 л а форда 6,8 л само не казвайте че няма разлика- заводски данни
                        156 2,0-6,6/ 8,6/ 11,7л
                        фокус -5,4/ 6,8/ 9,1л
                        не е важно колко са писали на хартия а колко харчат на пътя
                        Ти не разбра ли,че има значение и как я караш?

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

A ще споделиш ли някакви реални данни за твоята?
                          Колко харчи в определени режими и прочие. Ама не на хартия каквото ти е дал производителя. Че тук в СФ колегите със 156 2.0 падат под 12/100 само през лятото

Аз съм ти дал данни за 27000 км пробег с бензиновата и 13000 с дизеляка. Откакто си водя статистиката винаги се зарежда до преливане на една и съща бензиностанция и една и съща колонка ( само веднъж съм зареждал в Гърция и веднъж на друга бензиностанция - кажи го 1000 км пробег)

Comment

Извънградско около 8 л + - с климатик 106 км 4-5 спирания и скорост един път 140 иначе около 100 км/ч ,мисля че за такъв двигател никак не е зле заводски го дават 6,6 ама без климатик според мен до 7- 7,5 може да падне

Comment

Извънградско около 8 л + - с климатик 106 км 4-5 спирания и скорост един път 140 иначе около 100 км/ч ,мисля че за такъв двигател никак не е зле заводски го дават 6,6 ама без климатик според мен до 7- 7,5 може да падне
                              Правилно ли разбрах...недоволен си че ти харчи повече отколкото пише в книжката а колата ти на 10-11години?Греша ли?

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

Никъде не съм написал че не съм доволен ако се кара нормално на прав път може и да падне и под 7 заводски 6,6 л 200-300гр не са проблем проблем ще е да е ако даде пак 8 ,заводския разход на алфа е по близък до реалния ето и примерче
                                2006 ALFA 159 JTDM-150PS -8.1/4.8/ -- --6.0L-6.1L+100гр,само

Comment

Working...
                                X