Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 155 V6 TI DTM'93 by Tamiya - втори проект

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa 155 V6 TI DTM'93 by Tamiya - втори проект

Така, след първия ми опит да направя един свестен проект на Tamiya (със спорен успех), получих втори шанс. Моделчето е едно от последните вероятно - в e-bay вече ги няма, и затова ще се постарая доколкото мога да направя всичко както трябва. Този път работя с правилното лепило (на Tamiya) и с истински бои - не с някакви маркери като предния път
    Представям ви галерията със снимките, които проследяват развитието на настоящия ми проект - можете да я видите тук.
    Спомням си, че имаше и други колеги с подобни моделчета, но така и не разбрахме какво стана с тях. Ще се радвам да споделите мнения и опит
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Щипките специални за модели ли са?
    Аз за самолетчетата ползвам едни дървени за пране
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
    ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
    Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Не, не са специални - купих ги от Бриколаж, макар че след това видях че се продават и стойки за модели - с две щипки и лупа, но и това ми върши работа
      Лошото е, че напоследък нямам никакво време за модела, и работя по съвсем малко - а и боите трябва да изсъхнат хубаво преди да съединя частите.

Comment

а самите бои откъде са? лак за нокти на места върши ли работа?

п.п. евала за ентусиазма и с втория модел...аз все още имам един Skyline R34 който ме чака да го започна...

Даването на газ, води до пристрастяване!
        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Евалата и аз ако имах нерви и аз щях да правя такива работи

Comment

Боите са специално за модели - на Model Master са, американски. Искам наистина да се получи добре, макар че по-големите детайли би трябвало да се боядисват с аерограф, а не като мен - с четчици, които оставят дири от влакната...
            А търпението е най-важната част от целия процес - мога смело да кажа, че като седна да се занимавам с това нещо, и всичко друго остава на заден план. Всички ядове и тревоги поне за малко изчезват, и остава само чистото удоволствие да видиш как лека-полека изпод ръцете ти се получава нещо хубаво.
            Ще се радвам и вие да споделите вашите проекти тук - може да се получи доста интересна тема.

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
              Боите са специално за модели - на Model Master са, американски. Искам наистина да се получи добре, макар че по-големите детайли би трябвало да се боядисват с аерограф, а не като мен - с четчици, които оставят дири от влакната...
              А търпението е най-важната част от целия процес - мога смело да кажа, че като седна да се занимавам с това нещо, и всичко друго остава на заден план. Всички ядове и тревоги поне за малко изчезват, и остава само чистото удоволствие да видиш как лека-полека изпод ръцете ти се получава нещо хубаво.
              Ще се радвам и вие да споделите вашите проекти тук - може да се получи доста интересна тема.
              Между другото на Revel боите като ги разредиш достатъчно почти не остават следи с четка, но наистина с аерограф си е много по-добре.
              Супер разтоварващо е прав си.

П.П. Като каза проекти - случайно попаднах в нета на онзи Ми-24 от авиошоуто http://www.hobymodels.com/catalog/in...a&filter_id=43
              Гледах го, гледах го и го затворих Тия не са хора 200лв да му искат.

Ми-24

Comment

Стига бре, тъкмо бях забравил тая ненормална цена. Хората за тия пари си купуват 155 DTM 1:10 със RC и моторче с етилен (тва ли беше ?!? или етанол ?!?)
                А тия бои не пише с какво е препоръчително да се разреждат и предпочетох да не рискувам...

Comment

Етанол е, етанол

Иначе аз съм възхитен от Revel седят повече от 6 години. Като ми затрябват ги разреждам с квото дойде вкл. и разредител за нокти. Става пирфе

Comment

Тъй, качих малко ъпдейт в галерията със снимките от проекта. Вече съм на фаза "стикери" - белким и моделчето качи малко мощността от тях
                    Стикерите са също толкова кофти и падат, както и предния път - модела наистина е стар, затова и изчезна май от търговете... Ще залепя което както може, и после покривам с лак, за да няма загуби като миналия път.
                    С ужас обаче установих две неща :
                    - загубил съм нейде антените за тавана, и
                    - предното стъкло е спукано доста грозно - забелязах че предната колона на шофьорската врата е леко огъната, и вероятно в следствие на същото напрежение, се е спукал и джама Мноооого кофти ... иде ми да
                    Инак с оригинално лепило нещата са къде-къде по-добре - стоповете и фаровете сега изглеждат перфектно почти
                    Attached Files

Comment

С голямо удоволствие мога да съобщя, че проектът е завършен !
                      Цялата история по сглобяването и разкрасяването можете да видите в галерията със снимки.
                      Благодаря на всички за вниманието, надявам се да ви е харесало как се получи завършеното моделче

Comment

Евалата със здраве да си го буташ
                        Ташака на страна много добре се е получило!

Comment

Мерси!
                          Спомням си, че имаше колеги, които работеха по техни модели преди време - ще се радвам, ако можем да направим една обща галерия накрая

Comment

Мноого яко е станало !!!
                            Поздравления за положения труд и нерви

A passion for perfection --> ALFA ROMEO

Comment

Working...
                            X