Известие

Collapse
No announcement yet.

Хибриди, електромобили, алтернативни горива - дискусия

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ти четеш ли ??
    не съм казал че ще назаднем като свърши петрола , казах че изобщо нямаше да напреднем толкова ако го нямаше изобщо .Аз мисля че ще сме живи когато нещата започнат да отиват на зле с течните горива .

Comment

• Те нещата са тръгнали на зле в момента, в който течните горива са навлезли в масова употреба - за това сега мало и голямо, под дърво и камък търси алтернативи, а НЕ, защото петрола свършвал
      Не ми се занимава да обяснявам, че изобщо не е било нужно петрола да става основна двигателна сила, НО виждаш ли е било най-лесно и много, много изгодно, та за това!
      Все пак за да изпреваря някои твои въпроси, позовавайки се на историята (която пък съм сигурен, че познаваш прекрасно, но незнайно защо пренебрегваш) ще обясня, че преди много, много години населението на планетата е било в пъти по-напреднало от нас, пък до колкото ми е известно не са имали течни горива, коли, самолети, кораби, влакове и т.н.
      Държа да подчертая, че технологическия напредък, си е технологически и не е задължително да обуславя просперитета на човечеството като цяло, да не говорим, че в много от случаите вреди на всички, защото е нездравословен и т.н., и т.н....
      Дълга тема - само не искам да спорим - това си е мое мнение!!!
      sigpic

Comment

• хем е дълга темата хем не чак толкова
        без петрол , няма достатъчно и както количество и като компактност и като цена подходящ енергоносител (единствено метана донякъде само че той е по-труден за транспортиране и съхраняване и не е толкова калоричен )
        без евтина и достатъчно като обем енергия няма прогрес
        да пак щяхме да сме тук ,ама щяхме да живеем по доста по различен начин , най-малкото нямаше сега да си пишем а щяхме да вадим картофи за зимата
        Last edited by SFINKS; d.m.y г., 16:48.

Comment

• Защо дда живеем по различен начин... има прекалено много алтернативни горива и/или източници на енергия изобщо, като цяло, за да се притесняваме, че колите ни няма да се движат или пък уредите удома няма да работят!
          Ако преди едно известно време, усилията на човечеството не се бяха съсредоточили към развиване на ДВГ, а например към слънчевата енергия - мислиш ли, къде щяхме да сме сега?

П.П.
          Иииииииии, кво против картофите имаш
          sigpic

Comment

• ако бяха се съсредоточили над слънчевата енергия днес щяхме да стоим на тъмно и студено щот има облаци
            Ако днес свърши петрола си умираме като стой та гледай и то като се има предвид че благодарение на претрола сме толкова напреднали че да успяваме да разработим и други източници на енергия .
            Ако изобщо пък го нямаше щяхме да сме много много назад в технологично отношение

Comment

• Ама нали точно това ти обяснявам - това (си мислим, че) е така, защото НЕ сме развили друг източник на енергия.
              Ако днес колите, влаковете, корабите, сувалките.... вървяха с дестилирана вода, щеше да се смееш на петролните кладенци и да обясняваш "еееех, ако не беше водата...."
              sigpic

Comment

• да , ама не е толкова просто от въглищата и парните локомотиви да скочиш на фотоволтаични инсталации и синтез на водород , просто трябва междинен ускорител на техническият прогрес и индустрята а именно евтина и в огромни количества енергия - петрола .
                Много е лесно със сегашните знания и технологии да разработваш алтернативни горива , ама преди 150 години не е било нито лесно нито възможно

Comment

• Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение
                  да , ама не е толкова просто от въглищата и парните локомотиви да скочиш на фотоволтаични инсталации и синтез на водород , просто трябва междинен ускорител на техническият прогрес и индустрята а именно евтина и в огромни количества енергия - петрола .
                  Много е лесно със сегашните знания и технологии да разработваш алтернативни горива , ама преди 150 години не е било нито лесно нито възможно
                  А ти се върни към технологиите на Третия Райх или по точно към енергийния им баланс.Много поучително четиво е!
                  Темата,внесто да добие научен вид,се превърна в поредната екзотерична простотия на тема Перпетум -Мобиле!Такова няма!
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/01...nol_otkolkoto/
                    sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
                    ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                    ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                    Продавам Алфи на части!

Comment

• Двигател на вода
                      Сигурно сте виждали много подобни работи, но пък интересното в клипа е, че е ... Български
                      Дано не е публикуван досега защото не ми се четеше цялата тема
                      Have A Nice Day
                      o/_______\o
                      (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                      []=о===о=[]

Comment

• Да Адаш и познавам изобретателя му.Той е продукт на ВМЕИ Ленин,а не на ТУ.Разбираш иронията.Той е и Изобретателя на 6-скоростната автоматична скоростна кутия.Пежо я внедриха първи.Сега я редуцираха до 5 скоростна.Още няма двигател за оригиналната.Той е и причината да ме наричаш-Old ckool!
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                          Да Адаш и познавам изобретателя му.Той е продукт на ВМЕИ Ленин,а не на ТУ.Разбираш иронията.Той е и Изобретателя на 6-скоростната автоматична скоростна кутия.Пежо я внедриха първи.Сега я редуцираха до 5 скоростна.Още няма двигател за оригиналната.Той е и причината да ме наричаш-Old ckool!
                          А каква е причината този продукт да не се произвежда масово?
                          Lexus IS200

Comment

• прекалено много подвижни части ? примерно.
                            sigpic
                            днес съм в почивка ---

Comment

• Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                              прекалено много подвижни части ? примерно.
                              Аз до колкото разбрах това си е обикновен двигател, само са му добавени два мъркуча и резервоар за вода (грубо го описвам де, сигурно е по сложно малко)
                              Lexus IS200

Comment

• единия пита за двигателя, другия му отговаря за трянсмисията...
                                147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
                                Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
                                156 2.4 JTD - ex

Comment

Working...
                                X