Известие

Collapse
No announcement yet.

Хибриди, електромобили, алтернативни горива - дискусия

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Дивиденти ?
    А колко време или километри изкарват батериите ?
    И колко струват ? Някой знае ли ?
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

точно заради тия неуточнени разходи по батерията дивиденти съм го сложил в кавички
      бях чел че в UK някaкво такси Приус са го карали до 400 000 км без смяна на батериите , ама дали е така ..
      Аз лично ще чакам да пуснат ел колите

Comment

поради простия факт, че световната икономика се крепи на петролните пазари всякакви алтернативни горива нямат никакъв шанс в близко бъдеще. Ел. автомобилите са много симпатични като идея, но както каза колегата малко по-нагоре проблема е в батериите, които не се рециклират за момента и са адски токсични като отпадък. Редно е да се гледа на алтернативните горива не само като заместител на петрола, но и като ефект върху природата, защото тежката истина е че, ние сме първите, които ще изядът дебелия от вредното въздействие на човека върху околната среда. Според мен наистина водородните клетки са бъдещето на автомобилната индустрия. И защо се чудите че са толкова скъпи? Мислите ли че някой е луд да разработи достъпен водороден двигател и да го пусне в масово производство?!?? така се превръща автоматично във враг номер едно на почти всички водещи икономики по света!!! и само за инфо - в САЩ има около 70 водородни станции за зареждане на автомобили и си има ентусиасти, които си карат. БМВ предлата водордни двигатели за пета и седма серия при поръчка. хонда също.
        няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Според моя познат с Лексус-а батерията е почти вечна - както се изрази той вероятно ще надживее колата, а иначе цената на комплекта за неговата кола е $2500 в САЩ, което си струва. А за свинкс-и и неговата Тойота ще кажа, че екологията има значение и ако направят данъците, както в белите държави хибрида ще плаща 20лв, а дизеловата му Тойота - 500+ лв или нещо подобно, пък нищо че гори 6л.
          "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
          Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
          Opel Astra J GTC

Comment

Тия 20 - 500 лв на ум ли ги смяташ
            данъка на автомобила ако имаш предвид ми е точно 64 лв на година
            а за екологията даваш ли си сметка че няма как да стане тоя хибрид с 3.5 V6 бензинов двигател да цапа по малко от кола с 1.4 дизелов двигател
            Твоя приятел хубаво са го надъхали в шоурума че батерията му е "почти" вечна . Ще ги поздравя продавачите
            Last edited by SFINKS; d.m.y г., 15:19.

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение
              Тия 20 - 500 лв на ум ли ги смяташ
              данъка на автомобила ако имаш предвид ми е точно 64 лв на година
              Твоя приятел хубаво са го надъхали в шоурума че батерията му е "почти" вечна . Ще ги поздравя продавачите
              Прочети какво съм писал - в белите държави?
              Колата я е купувал от САЩ и само за справка нова там е $50 000. Той я взе втора ръка.

Както писах там има хибриди на по 1-3 години за около $10000 - което при сегашния курс е под 14 000лв + 4 000 за докарване, а новия приус е с цена към 50 000лв, което си е направо съдиране на кожата, а и гаранцията спрямо стария на хибридната система е свалена от 8 години и 180к км. на 5 години и 100к. км. Спарвка можете да си направите на сайтовете
              "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
              Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
              Opel Astra J GTC

Comment

Хех ето на това му викам аз алтернатива:
                http://www.dnevnik.bg/skorost/2007/0...gusten_vuzduh/
                Кола на въздух за 12700 долара. Какво му плащаш?
                sigpic
                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщение
                  Прочети какво съм писал - в белите държави?
                  Колата я е купувал от САЩ и само за справка нова там е $50 000. Той я взе втора ръка.

Както писах там има хибриди на по 1-3 години за около $10000 - което при сегашния курс е под 14 000лв + 4 000 за докарване, а новия приус е с цена към 50 000лв, което си е направо съдиране на кожата, а и гаранцията спрямо стария на хибридната система е свалена от 8 години и 180к км. на 5 години и 100к. км. Спарвка можете да си направите на сайтовете
                  Мся , баш на мен няма ми обясняваш кое колко е в USA и колко излиза да я докаарш и регистираш тук
                  Щом мислиш че е добра оферта ходи и си докарай кола от там, еле пък хибрид Лексъс 2 ръка без гаранция

а тва че е свалена гаранцията на новият Приус ..айде сети се защо... и като се сетиш го обясни на твоя приятел с почти вечната батерия

---------- Post added at 12:40 ---------- Previous post was at 12:35 ----------

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                  Хех ето на това му викам аз алтернатива:
                  http://www.dnevnik.bg/skorost/2007/0...gusten_vuzduh/
                  Кола на въздух за 12700 долара. Какво му плащаш?
                  индийците са луди
                  само незнам ако гръмне тоя резервоар с въздух на 300 атмосфери сигурно ще прати пътниците на другия край на Индия

Comment

индийците са луди
                    само незнам ако гръмне тоя резервоар с въздух на 300 атмосфери сигурно ще прати пътниците на другия край на Индия
                    Е той и метаня си е бая под налягане, пък бакшишите са си добре засега, та не би трябвало да е проблем.
                    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                    Mazda 6 2.3 2005
                    sigpic

Comment

дано да са го измислили както трябва че иначе
                      но иначе идята кефи максимално, ще си я помпя всеки ден
                      Last edited by SFINKS; d.m.y г., 17:01.

Comment

Сфинкс и ГеоргиГ, любезно ви моля да си изтриете мненията с пишкомера и да продължите по същество, както прекрасно бяхте започнали.
                        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                          Сфинкс и ГеоргиГ, любезно ви моля да си изтриете мненията с пишкомера и да продължите по същество, както прекрасно бяхте започнали.
                          я давай по-естествено, вие стерилитет искате да се получи
                          sigpic
                          днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                            поради простия факт, че световната икономика се крепи на петролните пазари всякакви алтернативни горива нямат никакъв шанс в близко бъдеще. Ел. автомобилите са много симпатични като идея, но както каза колегата малко по-нагоре проблема е в батериите, които не се рециклират за момента и са адски токсични като отпадък. Редно е да се гледа на алтернативните горива не само като заместител на петрола, но и като ефект върху природата, защото тежката истина е че, ние сме първите, които ще изядът дебелия от вредното въздействие на човека върху околната среда. Според мен наистина водородните клетки са бъдещето на автомобилната индустрия. И защо се чудите че са толкова скъпи? Мислите ли че някой е луд да разработи достъпен водороден двигател и да го пусне в масово производство?!?? така се превръща автоматично във враг номер едно на почти всички водещи икономики по света!!! и само за инфо - в САЩ има около 70 водородни станции за зареждане на автомобили и си има ентусиасти, които си карат. БМВ предлата водордни двигатели за пета и седма серия при поръчка. хонда също.
                            точно така е - за да се появят масово подобни автомобили с друг тип задвижване от познатите ни двигатели с вътрешно горене, ще минат не малко години още. Всичко ще започне с края на изкопаемите горива и ... тогава ще видим! Ел. моторът е една доста добра алтернатива, особенно за хората търсещи динамика от автомобила. Основният проблем е все още с какво да се захранват достатъчно, за да са едновременно екологични и с малки загуби при преобразуването на енергията. Автомобил с ел. мотор може да развие 100км/ч за 2.5 секунди, което в момента е достъпно само за суперавтомобилите!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

а не са печалба , я си помисли пак
                              Приус на Тойота се продава в огромни количества , да не говорим че Лексъс вече почти не вадят нов модел който да не е хибрид . Според теб дали не са на печалба а , или тия загубеняци от Лексъс умишлено водят фирмата към фалит

---------- Post added at 06:56 ---------- Previous post was at 06:41 ----------

Приуса е 38 000 лв от магазина , това ако не е достъпно
                              колега ти правиш ли разлика между оборот(приходи) и печалба

Това за приус-а е официално изявление на Тойота при пускането на модела. В момента може и да виждат началото на края.

П.П. не без известният Вейрон е също автомобил, който се продава под себестойността си.

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                                поради простия факт, че световната икономика се крепи на петролните пазари всякакви алтернативни горива нямат никакъв шанс в близко бъдеще.
                                Да не би да искате да кажете, че световната икономика се крепи на един огромен харч за милиарди. И после милиарди да се поправят последиците в екологичен план. Крепят се на някои хора джобовете, не виждам с какво ще помогне на световната икономика, това че за един живот и няколко автомобила съм купил на някакъв тип с чаршаф на главата 55-тото Ферари.
                                sigpic
                                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Working...
                                X