If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
точно заради тия неуточнени разходи по батерията дивиденти съм го сложил в кавички
бях чел че в UK някaкво такси Приус са го карали до 400 000 км без смяна на батериите , ама дали е така ..
Аз лично ще чакам да пуснат ел колите
поради простия факт, че световната икономика се крепи на петролните пазари всякакви алтернативни горива нямат никакъв шанс в близко бъдеще. Ел. автомобилите са много симпатични като идея, но както каза колегата малко по-нагоре проблема е в батериите, които не се рециклират за момента и са адски токсични като отпадък. Редно е да се гледа на алтернативните горива не само като заместител на петрола, но и като ефект върху природата, защото тежката истина е че, ние сме първите, които ще изядът дебелия от вредното въздействие на човека върху околната среда. Според мен наистина водородните клетки са бъдещето на автомобилната индустрия. И защо се чудите че са толкова скъпи? Мислите ли че някой е луд да разработи достъпен водороден двигател и да го пусне в масово производство?!?? така се превръща автоматично във враг номер едно на почти всички водещи икономики по света!!! и само за инфо - в САЩ има около 70 водородни станции за зареждане на автомобили и си има ентусиасти, които си карат. БМВ предлата водордни двигатели за пета и седма серия при поръчка. хонда също.
Според моя познат с Лексус-а батерията е почти вечна - както се изрази той вероятно ще надживее колата, а иначе цената на комплекта за неговата кола е $2500 в САЩ, което си струва. А за свинкс-и и неговата Тойота ще кажа, че екологията има значение и ако направят данъците, както в белите държави хибрида ще плаща 20лв, а дизеловата му Тойота - 500+ лв или нещо подобно, пък нищо че гори 6л.
"BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Тия 20 - 500 лв на ум ли ги смяташ
данъка на автомобила ако имаш предвид ми е точно 64 лв на година
а за екологията даваш ли си сметка че няма как да стане тоя хибрид с 3.5 V6 бензинов двигател да цапа по малко от кола с 1.4 дизелов двигател
Твоя приятел хубаво са го надъхали в шоурума че батерията му е "почти" вечна . Ще ги поздравя продавачите
Тия 20 - 500 лв на ум ли ги смяташ
данъка на автомобила ако имаш предвид ми е точно 64 лв на година
Твоя приятел хубаво са го надъхали в шоурума че батерията му е "почти" вечна . Ще ги поздравя продавачите
Прочети какво съм писал - в белите държави?
Колата я е купувал от САЩ и само за справка нова там е $50 000. Той я взе втора ръка.
Както писах там има хибриди на по 1-3 години за около $10000 - което при сегашния курс е под 14 000лв + 4 000 за докарване, а новия приус е с цена към 50 000лв, което си е направо съдиране на кожата, а и гаранцията спрямо стария на хибридната система е свалена от 8 години и 180к км. на 5 години и 100к. км. Спарвка можете да си направите на сайтовете
"BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Прочети какво съм писал - в белите държави?
Колата я е купувал от САЩ и само за справка нова там е $50 000. Той я взе втора ръка.
Както писах там има хибриди на по 1-3 години за около $10000 - което при сегашния курс е под 14 000лв + 4 000 за докарване, а новия приус е с цена към 50 000лв, което си е направо съдиране на кожата, а и гаранцията спрямо стария на хибридната система е свалена от 8 години и 180к км. на 5 години и 100к. км. Спарвка можете да си направите на сайтовете
Мся , баш на мен няма ми обясняваш кое колко е в USA и колко излиза да я докаарш и регистираш тук
Щом мислиш че е добра оферта ходи и си докарай кола от там, еле пък хибрид Лексъс 2 ръка без гаранция
а тва че е свалена гаранцията на новият Приус ..айде сети се защо... и като се сетиш го обясни на твоя приятел с почти вечната батерия
---------- Post added at 12:40 ---------- Previous post was at 12:35 ----------
Сфинкс и ГеоргиГ, любезно ви моля да си изтриете мненията с пишкомера и да продължите по същество, както прекрасно бяхте започнали.
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
поради простия факт, че световната икономика се крепи на петролните пазари всякакви алтернативни горива нямат никакъв шанс в близко бъдеще. Ел. автомобилите са много симпатични като идея, но както каза колегата малко по-нагоре проблема е в батериите, които не се рециклират за момента и са адски токсични като отпадък. Редно е да се гледа на алтернативните горива не само като заместител на петрола, но и като ефект върху природата, защото тежката истина е че, ние сме първите, които ще изядът дебелия от вредното въздействие на човека върху околната среда. Според мен наистина водородните клетки са бъдещето на автомобилната индустрия. И защо се чудите че са толкова скъпи? Мислите ли че някой е луд да разработи достъпен водороден двигател и да го пусне в масово производство?!?? така се превръща автоматично във враг номер едно на почти всички водещи икономики по света!!! и само за инфо - в САЩ има около 70 водородни станции за зареждане на автомобили и си има ентусиасти, които си карат. БМВ предлата водордни двигатели за пета и седма серия при поръчка. хонда също.
точно така е - за да се появят масово подобни автомобили с друг тип задвижване от познатите ни двигатели с вътрешно горене, ще минат не малко години още. Всичко ще започне с края на изкопаемите горива и ... тогава ще видим! Ел. моторът е една доста добра алтернатива, особенно за хората търсещи динамика от автомобила. Основният проблем е все още с какво да се захранват достатъчно, за да са едновременно екологични и с малки загуби при преобразуването на енергията. Автомобил с ел. мотор може да развие 100км/ч за 2.5 секунди, което в момента е достъпно само за суперавтомобилите!
Даването на газ, води до пристрастяване! Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
а не са печалба , я си помисли пак
Приус на Тойота се продава в огромни количества , да не говорим че Лексъс вече почти не вадят нов модел който да не е хибрид . Според теб дали не са на печалба а , или тия загубеняци от Лексъс умишлено водят фирмата към фалит
---------- Post added at 06:56 ---------- Previous post was at 06:41 ----------
Приуса е 38 000 лв от магазина , това ако не е достъпно
колега ти правиш ли разлика между оборот(приходи) и печалба
Това за приус-а е официално изявление на Тойота при пускането на модела. В момента може и да виждат началото на края.
П.П. не без известният Вейрон е също автомобил, който се продава под себестойността си.
поради простия факт, че световната икономика се крепи на петролните пазари всякакви алтернативни горива нямат никакъв шанс в близко бъдеще.
Да не би да искате да кажете, че световната икономика се крепи на един огромен харч за милиарди. И после милиарди да се поправят последиците в екологичен план. Крепят се на някои хора джобовете, не виждам с какво ще помогне на световната икономика, това че за един живот и няколко автомобила съм купил на някакъв тип с чаршаф на главата 55-тото Ферари.
sigpic 156Facelift 1.9JTD16V1591.9JTDm16V1662.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment