Известие

Collapse
No announcement yet.

здр колеги.искам да ви питам като по разбиращи от мен

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• здр колеги.искам да ви питам като по разбиращи от мен

имам Алфа 156 2.4л JTD 136-коня.
    понеже са наслушах на изказванията на мои колеги-от работата ми де,приятели,роднини и т.н-относно това с какво масло трябва да си карам колата.и така понеже тук съм чел доста професионални мнения и затова се обръщам към вас колеги моля обяснете ми кое е най-доброто за този модел.

п.с-и моля отнесете се с сериозност към въпроса ми защото наистина ме вълнува точно това ,а и утре отивам да го сменя така че май оцелия точния момент да ви питам.

selenia мисля

отиваш и питаш за твоя двиг. коя селения е най-добра, би трябвало да е 5в40 но може да бъркам

агип чувам са добри
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

Ако имаш книжка към колата, там си пише...
      Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
      Mazda 6 2.3 2005
      sigpic

Comment

Има адски много масла на пазара... От 10лв. литъра до над 100лв. литъра... Като най-доброто масло за твоята кола може да се определи единствено от цената която си готов да платиш...

Иначе най-лесното е да отвориш капака и да видиш какво масло пише там и просто да си го закупиш...

Иначе има варианти според състоянието на двигателя ти, сумата която си готов да дадеш и качеството на маслото което искаш

КОнкретно се препоръчва да караш с Selenia WR 5w40, но ако си на повечко км. може да минеш на полусинтетика 10в40, примерно Agip T.D 10w40....което е и по-евтино...Варианти много
        Last edited by VFTI; d.m.y г., 11:17.
        Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
        exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
        ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
        ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
        by RUBIG service

Comment

А ако ползваш и търсачката ще видиш колко много има изписано във форума за маслата....
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Working...
          X