If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Мисля да си правя там вала,та ако може да дадете отзиви за шлайфбазата интерсервиз на международния гараж,на мене ми вдъхнаха много доверие,но който има наблюдения и е работил с тях да каже
ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
BMW e39 facelift
Значи ,аз съм ходил в една шлайф база около княжево някъде беше по един павиран път и след един мост ,от дясната страна. Там работят едни на по 160 години дядовци . Като отидох да питам за шлайф , Дядо мраз ми вика
А бе момче ,донеси блока ,коляновия вал ,биелите и буталата както искаш . Ела след 3 дни и ще си го вземеш сглобен .
На въпросът ми ,ами ,ако не излезе на ремонт ,дядото само махна с ръка и каза ,че те си знаели работата. Наистина след 3 дни отидох ,блока ми беше сглобен ,биелите притегнати колкото трябва ,не съм и питал какво са правили ,само дето ми взеха -120 за вала и по 30 лв за лагер . Като занесох блока ,дядото само гледа и вика аааа фиат ,аха.
Да споделя ,алфата още движи и е вече на над 30000 км. А не излизаше на никой ремонт вала
Тука някой друг трябва да ти помогне ,защото въобще не мога да се сетя сега.Ще питам в понеделник и ,ако никой до тогав ане е написал къде се намира ,ще напиша аз
Тая шлайф база (в Княжево) съм я ползвал още преди 13-14 години, както и други мои преятели. С времето се убедихме, че оттам трябва да се бяга надалеч, ма много надалеч. Оттам само и единствено проблеми съм имал. Работят зле, валовете ги връщат груби с незагладени шийки, за тях разлики от 6-7 стотни не са от значение. За справка 1 ремонт на вал за Боксер е 10 стотни или 1 десета. И ако е хлабав е добре, щото може и да е над размера със същите им допуски. Тогава стягаш и нама завъртане на вала.
Мой приятел остави блок за шлайф там. Върнаха му го след 3 седмици оттам с набита риза и загубени водаче на главата. Оправданието за ризата беше, че имало шупла .Просто някой от пияниците (а те там всички са такива) и изпуснал размера и престъргал повече.
Койта си мрази колата може да ходи там. За мен нищо не става от тях.
Тая шлайф база (в Княжево) съм я ползвал още преди 13-14 години, както и други мои преятели. С времето се убедихме, че оттам трябва да се бяга надалеч, ма много надалеч. Оттам само и единствено проблеми съм имал. Работят зле, валовете ги връщат груби с незагладени шийки, за тях разлики от 6-7 стотни не са от значение. За справка 1 ремонт на вал за Боксер е 10 стотни или 1 десета. И ако е хлабав е добре, щото може и да е над размера със същите им допуски. Тогава стягаш и нама завъртане на вала.
Мой приятел остави блок за шлайф там. Върнаха му го след 3 седмици оттам с набита риза и загубени водаче на главата. Оправданието за ризата беше, че имало шупла .Просто някой от пияниците (а те там всички са такива) и изпуснал размера и престъргал повече.
Койта си мрази колата може да ходи там. За мен нищо не става от тях.
Дам и аз дочух същото от колегата VET,пре*бали са му няколко вала за международния само добри отзиви чувам,май там ще да е утре
ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
BMW e39 facelift
А в международния ,правят ли валове ,които не излизат на НИКАКЪВ ремонт и преправят ли лагери ,за да станат ?
Ние като ходихме до оня в княжево ,ни казаха ,че само там го правят това упражнение. Затова и там ходихме. Освен това ,аз лично съм с адски добри впечатления от дядовците ...3 дни и върнаха всичко сглобено и натегнато както трябва. Колата вече е на над 30 000 км и няма хлоп троп трак
А в международния ,правят ли валове ,които не излизат на НИКАКЪВ ремонт и преправят ли лагери ,за да станат ?
Ние като ходихме до оня в княжево ,ни казаха ,че само там го правят това упражнение. Затова и там ходихме. Освен това ,аз лично съм с адски добри впечатления от дядовците ...3 дни и върнаха всичко сглобено и натегнато както трябва. Колата вече е на над 30 000 км и няма хлоп троп трак
Ами правят си сами лагери от други лагери, примерно от Жигула (защото са по-дебели, но да не забравяме и с по-меко покритие). Лошото е, че на обороти всичко отива в кофата. Ако не вярваш си дай колата аз да и подавам газ и ти гарантирам, че ще роди до ден-два.
Като каза правят си лагери. Свидетел съм едни познати ремонтират джигатели на мотоцклети. Знаете там за какви обороти става въпрос. Шлайфат валове и правят лагери от автомобили. И си карат моторите хората. До сега няма върната машина. Последно правиха един CBR900 мисля след 2000-та с изтропали лагери. И голям гърч го гърчат сега и поне не е изтропвал още. Звука на мотора е много мек, тих.
Comment