Известие

Collapse
No announcement yet.

Italian Track Day:Да караш със сърцето си

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Italian Track Day:Да караш със сърцето си

В днешният брой на Ауто Билд има статия за Italian Track Day ще напиша един откъс който много ме издрадва.
    "От всички, които се състезаваха за време, най-добро време 1:02,40 даде Аспарух Марков Pooh с Алфа 156 1.9MJTD 16V, тунингована до над 220к.с и 480 Нм на колелата от Extreme Tuning . Същият постигна и най-висока скорост на правата 188 км/ч.Pooh натри носовете на всички с бензинови резачки и доказа, че нафтата не е само за отопление" Иначе статията е 2 стр има и доста снимки, купете си го няма да съжалявате.

Пухчо има много да ме черпи, че не дойдох
    sigpic

Comment

Щом има да те черпи пък може някой ден да дойда на някоя среща да пиенем по едно

Comment

Сега ми е интересно тези дето спореха в оная тема Бензин срещу Дизел какво ще кажат.

Comment

Ми какво има да казват - изправяте бензинка и дизеларка с еднакви (или поне сходни характеристики), тунинговани в еднаква степен, и тогава говорите. Щото въпреки цялото ми уважение към дизелите, и най-вече към Аспарух (поздрави от Майнатаун, колега), не можете да сравнявате свръх-напомпан дизел със атмосферен обикновен бензинов мотор...
          155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
          Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от kongogo Покажи съобщение
            В днешният брой на Ауто Билд има статия за Italian Track Day ще напиша един откъс който много ме издрадва.
            "От всички, които се състезаваха за време, най-добро време 1:02,40 даде Аспарух Марков Pooh с Алфа 156 1.9MJTD 16V, тунингована до над 220к.с и 480 Нм на колелата от Extreme Tuning . Същият постигна и най-висока скорост на правата 188 км/ч.Pooh натри носовете на всички с бензинови резачки и доказа, че нафтата не е само за отопление" Иначе статията е 2 стр има и доста снимки, купете си го няма да съжалявате.
            Тези пари които са наляти по дизела на Pooh, ако Бобо ги шибне в мойто ГТВ 1.8 сигурно ще удари към 300 кончета, зависи колко ми е дълбок джоба. Всичко е кинти..... В "Екстриим" имат подобно барната 145 2.0 ТС с турбо около 300 к.с. А от дизела са извадени само 220.... сами се сещайте кое е по бързо. Ето ви равностойно сравнение на два еднакви по кубатура , турбинирани и тунинговани двг-та , но предимството си е на бензина.
            Last edited by Доко; d.m.y г., 21:06.

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
              Тези пари които са наляти по дизела на Pooh, ако Бобо ги шибне в мойто ГТВ 1.8 сигурно ще удари към 300 кончета, зависи колко ми е дълбок джоба. Всичко е кинти..... В "Екстриим" имат подобно барната 145 2.0 ТС с турбо около 300 к.с. А от дизела са извадени само 220.... сами се сещайте кое е по бързо. Ето ви равностойно сравнение на два еднакви по кубатура , турбинирани и тунинговани двг-та , но предимството си е на бензина.
              Красноречиво.....
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                Красноречиво.....
                Що бе колегата може да е сънувал нещо

Comment

Първоначално публикувано от kongogo Покажи съобщение
                  Що бе колегата може да е сънувал нещо
                  Кой колега ? За сънищата и фантазиите е ясно, много фантазьори има. А от бюджетна кола бегачка не става, а от дизела по-бюджетни няма .

Comment

А Италфест ще има ли? В статията пише, че ще има. Някакви подробности за Ланчата Делта интеграле?
                    Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Абе нямам нищо против дизела, нито казвам, че няма бързи коли с дизели, ама все пак не са реални тия сравнения - на всички е ясно, че въпросната кола е доста обработена. Вие за колко сток и атмосферни бензинови 156 се сещате да са по 220 коня? 3.2 V6 е единствения по-силен от въпросната кола, всички останали, дори 2.5 V6 са под 200 коня - ясно е че с тая мощност и с високия въртящ момент на дизела ще ги бие. Ето ги обаче данните за най-силните сток дизел и бензин (като съм изключил ГТА, взел съм ги от wikipedia):

Model Engine Displacement Max. power output Peak torque 0–100 km/h,s 0-62 mph,s Top speed Years Note
                      2.5 V6
                      V6 2,492 cc (152.1 cu in) 141 kW (192 PS (189 hp)) @6300 rpm 218 N·m (161 lb·ft) @5000 rpm 7.3 230 km/h (143 mph) 2001–2006 Euro3
                      2.4 JTDm I5 20v 2,387 cc (145.7 cu in) 129 kW (175 PS (173 hp)) @4000 rpm 385 N·m (284 lb·ft) @2000 rpm 8.3 216 km/h (134 mph) 2003–2006 2nd facelift

Вижда се, че при приблизително еднакви обеми бензина има малко по-висока мощност, по-висок top speed и ускорява със секунда по-бързо (към последните две отношение вероятно има и теглото ).
                      И това сравнение в края на краищата пак нищо не значи, щото все пак двете неща са си различни - очевидно са различни като гориво , единия е атомсферен а другия с турбо, единия в V6, а другия I5 - така, че всеки да си кара квото му харесва Може би наистина, ще е интересно да се види 1.9 JTD срещу 2.0 с добавено турбо, на еднакви купета и ако и двете са тунинговани

P.S. като добавим и факта, че тук става дума за времена в затворен маршрут, влизат в играта и други фактори освен двигателя - ако тая кола е със спортно окачване е ясно, че това помога доста в завой, а времето за обиколка зависи колкото от ускорението на колата, толкова и от скоростта която може да поддържа в завой Освен това става дума и за най-висока скорост постигната на правата. На всички писти по света преди и след правите има завой, а от скоростта с която излизаш от завоя на правата, естествено зависи и скоростта ти в края на правата. Същото е и за следващия завой - ако можеш да подържаш по-висока скорост в него ще спреш по-късно, а по-късното спиране ти дава повече време за ускоряване по правата (т.е. я удължава). Спирачките също помагат, щото с по-добри спирачки можеш да спреш още по-късно и с това да си удължиш правата още малко. Сега аз не знам колата на Pooh дали е с модифицирани спирачки и окачване, ама е логично да е (поправете ме ако греша), а пък ако е става така, че нещата вече не опират само до двигател и дизел/бензин, а до цялостните характеристики на колата. Точно за това и времената в затворени обиколки са най-добрия начин за оценяване за комплексното представяне на колата (спрямо друга кола), защото дават представа за всички характеристики, а не само за ускорение, както е при драга
                      Last edited by Sm0k; d.m.y г., 21:15.
                      Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                      Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
                        Освен това става дума и за най-висока скорост постигната на правата. На всички писти по света преди и след правите има завой, а от скоростта с която излизаш от завоя на правата, естествено зависи и скоростта ти в края на правата. Същото е и за следващия завой - ако можеш да подържаш по-висока скорост в него ще спреш по-късно, а по-късното спиране ти дава повече време за ускоряване по правата (т.е. я удължава). Спирачките също помагат, щото с по-добри спирачки можеш да спреш още по-късно и с това да си удължиш правата още малко. Сега аз не знам колата на Pooh дали е с модифицирани спирачки и окачване, ама е логично да е (поправете ме ако греша), а пък ако е става така, че нещата вече не опират само до двигател и дизел/бензин, а до цялостните характеристики на колата. Точно за това и времената в затворени обиколки са най-добрия начин за оценяване за комплексното представяне на колата (спрямо друга кола), защото дават представа за всички характеристики, а не само за ускорение, както е при драга
                        Още по красноречиво....
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
                          Сега ми е интересно тези дето спореха в оная тема Бензин срещу Дизел какво ще кажат.
                          Ами една птичка пролет неправи Честито на колегата
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                            Ами една птичка пролет неправи Честито на колегата
                            А аз искам да става спор, но нещо защитниците на дизела си малчът

Comment

Working...
                            X