Известие

Collapse
No announcement yet.

Обаждания по телефона с цел да те излъжат и да ти вземат парите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Обаждания по телефона с цел да те излъжат и да ти вземат парите

Днес имах обаждане от моя "син" (аз съм на 23г), който бил катастрофирал.
    Разговора продължи доста кратко, тъй като затворих, но на вас често ли ви се случват такива обаждания?
    Как реагирате?

Яд ме е, че затворих... трябваше да го баламосам и после да звънна на куките.
    --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
    sigpic

3-4 пъти ми се е случвало да ме търсят "близки роднини от далеко" но понеже ми е ясно, че е схема, а не съм добър актьор и ме усещат, че няма да им мине номера и затварят.
    Lexus IS200

Comment

На мен не ми се е случвало, но имам доста близки и приятели, на които им се е случвало.
      Last edited by soldier; d.m.y г., 16:00.

Comment

На майка ми, баща ми са се обаждали, на мен също, ама при мен не беше катастрофа, а братчет, който има спешна нужда от пари за голяма далавера с части, то беше и преди години деНикой не е е вързал досега от нас, да чукам на дърва
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

На мен ми звъняха,че съм спечелил телевизор от Техномаркет в РУСЕ. И трябава да заредя някакви ваучери на Глобул и не знам си още какви др глупости.
          Но не им мина номера вкрайна сметка.
          ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Дам и аз знам за случай, като на Мариян. Карат те да купиш ваучер и да им продиктуваш номера, а те да си заредат гсм-а мизерниците
            Last edited by soldier; d.m.y г., 16:00.

Comment

На Баба ми нещо бяха звъняли ама без успех нз преди колко време беше ... след тва и на дядо ми ама той директно пратил поздрави на всичките им близки и роднини

Comment

Преди време ми се обажда някакъв - искаше да купуваме някакви помпи дето ного скъпи били, той имал пазар естествено, аз само да ги купя, понеже тогава беше левче минутата на Мтел, го държах 5 лева на телефона, и после му казах че съм телепат и съм разбрал на кой ги продава и ще контактувам директно с продавача......кефче....
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от Walker Покажи съобщение
                  Днес имах обаждане от моя "син" (аз съм на 23г), който бил катастрофирал.
                  Разговора продължи доста кратко, тъй като затворих, но на вас често ли ви се случват такива обаждания?
                  Как реагирате?

Яд ме е, че затворих... трябваше да го баламосам и после да звънна на куките.
                  има такива на които са има звъняли и обикновено по-възрастните хора се хващат, за съжаление... тука разни роднински баби са изгаряли... Иначе и да звъннеш на куките, те нищо не могат да има направят... 72 часа и пак са в играта пичовете, просто ще отложиш следващия изгорял... момента е само да ги нагласите по телефона за мястото където да се срещнете да вземат парите да ги причакате една солидна група и БОЙЙЙЙЙ!!!
                  ...такива закони коват нашите избранници последните повече от 15 години!!!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                  Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                  Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Мисля, че вчера беше, съвсем пресен случай! Разтрепериха дядото/на жената баща/, "дъщеря му" звъни и "О,ужас, тате, блъснах дете!!!" После се обажда някъф скапаняк, уж адвокат, да му е.. м......, и, г-не, 500 лв. за гаранция и др. там усуканици! Това се случва може би за трети или четвърти път, и все докарват нерви на хорицата, м.... им
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm, Alfa Romeo Arna 1.2, Alfa Romeo 156 2.4 JTD ex, Alfa Romeo GTV 2.0V6 ex,Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex, Alfa Romeo Sprint 1.5 ex, Alfa Romeo Arna 1.3 ex, Alfa Romeo 155 1.7TS ex, Alfa Romeo 156 1.8TS ex

Comment

На моят дядо пък се обаждал един от КАТ (ама истински катаджия, бях в едно ПТП и не могли да ме намерят, та почнали чрез родата) и като почнал да се представя и легитимира човека, щото явно културен и не е искал директно да почне с лошо, дядото му казал "Марш оттука бе, аз пари немам" и му треснал телефона
                      Alfa Romeo 1.4 145 TS '97

Comment

:_)

Абе и ние сме си виновни. Аз лично все се питам ако си сгазил недайси боже дете как така ще се отървеш с пари, няма никакъв шанс. Ама у нас нали си мислим че парите решават всичко
                        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първият такъв случай с който съм имал близка среща е следния - на гости съм у баба ми и по едно време се звъни на вратата. Става жената и отвяра и някакав мъж почва да и обяснава как сестра ми била катастрофирала и аз като го чух това веднага се затичах към вратата да го погна защото точно преди 2-3 минути бях говорил с нея по телефона обаче тоя ме видя как се задавам и побягна. Успях само да го изритам и после се шмугна през вратата за към стълбите. Бог да я прости баба ми, че я споменавам, но тя не им се връзваше на тия!
                          Вторият случай е насочен към баща ми. Звъннали му и като дигнал той някакав започнал през рев да говори "Тате, тате блъснах човек!". Само дето тука са били много далеч от целта - първо баща ми познал, че не е моя глас, второ - точно преди 10 секунди съм затворил вратата от външната страна и даже още съм слизал по стълбите във входа при това тогава дори не съм отивал към колата и трето - аз на баща ми не му викам "тате". Той веднага е питал кой се обажда и тоя пак същото почнал да рецитира, но баща ми пак го питал "кой си ти бре?!" и тоя затворил.
                          Третият случай беше миналия месец. Някъде към 2-3 през нощта звъни на майка ми телефона. Всички спят и аз скочих да видя кой звъни преди да е събудил всички. Гледам непознат номер и вдигнах. На отсрещнтата страна някакво момиче и започва следния разговор:
                          аз: -Да?
                          тя: -Кой се обажда?
                          аз: -А вие кой търсите?
                          тя: -Кой е?
                          аз: -Зависи кой търсиш
                          тя: -Товя е моя телефон
                          аз: -Ммм, няма такова нещо. Явно си си объркала цифричките като си набирала
                          тя: -Това е моя телефон преди малко си го забравих
                          аз: -Съмнявам се. Нещо бъркаш!
                          тя: -Моя телефон е това, забравих си го!
                          аз: -И къде го забрави?
                          тя: -А ти кой си?
                          аз: -Какво значение има кой съм аз?
                          тя: -Кой си ти?
                          аз: -Явно не този който ти трябва!
                          тя: -Добре де кажи ми кой си
                          аз: -Добре, Пешо съм и какво сега? (естествено не се казвам Пешо)
                          тя: -Пешо. Добре!
                          след което затвори.
                          Почудих се дали да не се разбера къде да се видим да и дам телефона, но нямаше на кой да се обадя по това време да дойде с мен в бойна готовност. На следващия ден питах майка ми дали някой и се е обаждал да търси Пешо или пък да тръгнат по познматата схема "Сина ти Пешо катастрофира", но не. Ни вест, ни кост от девойката. Явно разчитат да попаднат на някой сънен по това време който докато се усети какво се случва ще си е казал и майчиното мляко та хем ще имат инфо за роднините хем ще се уговарят да им занесеш "загубения" телефон
                          The greatest of all scientific hobbies!

Comment

за измамите,

На мен преди година ми звъни на вивателския един с весел глас и ми вика:"Ей познай кой е, от чужбина ти се обаждам" - и аз съответно налучквам няколко имена (нали имам напредвид няколко човека дето бачкат навън), и той най-накрая ми казва 1вото име, дето отначало казах, и почва: "Абе в Испания съм, пратил съм ти колет по човек дето пътува до Испания редовно, документи са, да го вземеш". И аз съответно клъввам, тоя ми дава номера на "куриера" да му звънна. Аз още зарибен, ме жегна нещо и на магия намирам номера на Роко (моя човек дето го мисля че ми звъни от чужбина) и му звъня - той ми вдига и разбрах че е пунта.... Викам дай да видя сега тоя куриер какъв е - звъня му, казвам че за мен има колет, и той като почна - че му се наложило на митницата да даде за тоя колет 900 лв че да не го разпечатвали митничарите, че утре заминавал от Търново наобратно и да сме се срещнели да му дам парите за колета, че било наложително, и дрън-дрън... Ей спаси го това че не ни се пътуваше с истинския Роко и още неколко врачанчета-лъвчета да го видим тоя в Търново какъв колет ми носи...Че и нагли, оня първоначалния после ми звъни пак да види какво съм се разбрал с куриера, че като разбра че не минава номера, ми се подиграва по телефона... Подчертан мьек акцент, от тея турските региони на страната беше некой нерез на 100%, ама не посмя да каже откъде звъни...
                            Схеми много, като гледам още продължават хората да се връзват на такива. Само бой до посиняване на тия мошеници, друго не ги оправя...
                            Alfa 156 2.0 - ех,
                            Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                            Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                            Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Е явно много хора са получили въпросните обаждания...
                              Лошото е че няма кой да ги спре...
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                              X