Известие

Collapse
No announcement yet.

местни данъци и такси

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• местни данъци и такси

получил съм писмо от община пловдив местни данъци и такси в което пише че не съм декларирал колата фиат типо купена на 2.09.08г и че в седем дневен срок от получаване на писмото трябва да се ява да декларирам мпс то кофти обаче че данъка не му е плащан а само са внасяни някви белешки в банката...... пише че и ако не се ява ще бъдат предприети всички законови действия вкл.и предаване в агенция за държ земания
    имам и една алфа 164 купена през 2006 и пак не съм я завел в данъчното но за нея нищо няма?
    някой запознат да каже нещо?
    alfa 164 t.s ex
    tipo 2,0 16v turbo ex
    opel astra amnesia ex
    megane 2 ex
    alfa 159 jtd ех
    audi A6/S TQ 330+
    audi a4 b5 1,8 TQ 500++
    alfa romeo 147 1,9jtdm 16v cadamuro design

Трябва да декларираш колите и да платиш данъка със законната лихва. Иначе ще има принудително изпълнение, т.е. ще ти опишат имуществото и могат да продадат част от него. Освен това ще трябва да платиш и разноските по принудителното изпълнение. Така че по-добре си плати одма, щом са те подгонили няма да го оставят така, само ще трупаш разходи ако отлагаш.
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

те само за типото пишат
      то не му е плащан данъка няколко години ?
      alfa 164 t.s ex
      tipo 2,0 16v turbo ex
      opel astra amnesia ex
      megane 2 ex
      alfa 159 jtd ех
      audi A6/S TQ 330+
      audi a4 b5 1,8 TQ 500++

Comment

Ники и аз нищо не съм декларирал,идват бележки и се правя на луд,трябва да я декларираш но за 7 дневния срок не им се връзвай
        EXАlfa Romeo 156 1.8ТС 98г.+ кожа МОМО и капли тип ГTA
        Suzuki GSXF600 99г.
        Bravo 1.9 8V Multijet

Comment

А стига бе. Да не би КАТ и общината да са си вързали системите и да обменят информация вече? Ако е така, то това е историческо събитие. Ако не е така, как знаят, че имате коли, като не сте ги декларирали?
          Lexus IS200

Comment

Ейй този момент чакам
            Колкото и на някой да му е гадно, аз съм за връзване на системата на КАТ с тази на общината.
            И всички пари, които някой се е пробвал да "скрие" сега да си ги вземат подобаващо
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от 1912 Покажи съобщение
              те само за типото пишат
              то не му е плащан данъка няколко години ?
              А как е прехвърлено тогава? От известно време нотариусите искат бележка за платен данък.
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                Ейй този момент чакам
                Колкото и на някой да му е гадно, аз съм за връзване на системата на КАТ с тази на общината.
                И всички пари, които някой се е пробвал да "скрие" сега да си ги вземат подобаващо
                Абе то, никой не иска да ги крие тия пари ама извинявай за 310 лева данък и само да си изкарам колата от гаража докато излезна на по главна улица, минавам задължително през поне 2 дупки? Пък и системата за плащане на данък е доста смешна. 100 лева е близо разликата между 2.0 ТС и 2.4 ЖТД данък. Където не виждам с какво моята кола вреди повече от 1 дизел на околната среда, а и на пътната мрежата( дизела е по тежък).
                Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Досега общините бяха добре с бюджетите, но тази година нещата са на червено затова започнаха активно да търсят тези пари. Иначе връзката в повечето обшини я има отдавна. Всеки, който има(е имал) кола с новите талони ще бъде хванат, независимо колко хитрува. Само за месец в София над 3000 човека са дадени на НАП. Вече никой не търси бележка за платен данък, това е работа на общините и те започнаха да си я вършат. С най-новите промени има предложение при проверка на полицията, от водачите да се изисква и бележка за платен данък, като за новорегистрирани МСП бележката да е с зелен печат от данъчните.
                  Колкото до Пловдив - там са пионери и най-стриктни. Общината извършва услуги само на изрядни клиенти.
                  За скалата по която се определя данък съм съгласен, че не е справедлива. Досега на този данък не се обръщаше голямо внимание затова никой не искаше да задълбава. Най-справедливо е данъка да е процент от стойността на МПС, но е "сложен" за изчисление, затова е приета тази глупава формула с к.с. и коефициенти на овехтяване. Няма еко критерий в данъка и не би следвало да има.
                  Last edited by aav; d.m.y г., 15:15.

Comment

значи кво ся като не са го плащали предишните собственици аз ли трябва да платя целия
                    alfa 164 t.s ex
                    tipo 2,0 16v turbo ex
                    opel astra amnesia ex
                    megane 2 ex
                    alfa 159 jtd ех
                    audi A6/S TQ 330+
                    audi a4 b5 1,8 TQ 500++

Comment

значи кво ся като не са го плащали предишните собственици аз ли трябва да платя целия
                      Не брат данъка си плащаш само от момента на придобиването на МПС, предишните собственици не те интересуват дали са си плащали или не.
                      Fiat Punto 1.4GT 1996
                      Hyundai Tucson 2.0 2007
                      Renault Clio 1.5 2019

Comment

Не ти плащаш само от когато се води регистрирана на твое име.Другите пари си ги търсят от предишния собственик
                        Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

Аз моята я имам вече над година и още не е регистирана в данъчното...някой знае ли освен данъка за целия период каква глоба ме чака за пресрочката?
                          Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

много се спореше по-въпроса. Последно какво се реши не знам. Питай в общината това е най-точно.
                            Логиката на двете страни е следната: честен купувач - плаща си само неговите данъци. Да, но ако МПС-то е с тежести, те се поемат от купувача. Данъка е тежест, следователно се плаща от купувача. Това са двете логики. Лично съм се отказвал от покупка заради неплатени данъци като допусках, че може да ми ги натресат на мен. Сто пъти съм обяснявал, че номера с платени 10лв "данък" по банков път не минава пред данъчните, даже става по-лошо.

Comment

значи май пак карък ...ебах мааму
                              тая 2009 година направо ми се еба мамата
                              alfa 164 t.s ex
                              tipo 2,0 16v turbo ex
                              opel astra amnesia ex
                              megane 2 ex
                              alfa 159 jtd ех
                              audi A6/S TQ 330+
                              audi a4 b5 1,8 TQ 500++

Comment