Известие

Collapse
No announcement yet.

местни данъци и такси

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

значи колега, единствения пост, на който трябва да обърнеш внимание от всичко изписано, е на колегата Коолио. от мен запомни едно - за да получиш писмо от която и да е администрация/държавен орган, означава, че те имат правното основание да те уведомят и да предприемат действия щом си в забава (в случая да платиш данък или да впишеш кола в регистрите на общината, откъде дължиш и местни данъци и такси, тъй като те са право на общината, не на държавата, и оттам всеки общиснки съвет гласува и т.н.).
    с по-прости думи, тези които ти пращат писмото, искат да те уведомят, че нещо ти куца. то е до възможности де, но бих те посъветвал да си погасиш задълженията в срок, тъй като после става дори двойно по-дебело.
    първото писмо е в твоя полза (имаш време да реагираш, с тази цел се прави), докато второто писмо ще бъде в тяхна полза! Успех!
    Last edited by 146_JTD; d.m.y г., 16:25.

sigpic
    Alfa Romeo 146 1,9 JTD Айв гат да пауъра му!
    http://caralyze.bg/user-car/12/42

Comment

Мда, Албус е прав. Щом са ти дали срок, значи засега няма да те преследват, а може и лихвата да не ти поискат. Защото изчисляването и изискването на тази лихва също е сложна процедура. Но ако не спазиш тзи срок и тръгнат на принудително изпълнение, за да си оправдае то времето и разходите, ще ти искат и долните гащи.
      Колкото до данъците - ако си бил добросъвестен купувач, т.е. няма откъде да си знаел, че се дължат такива данъци, не би трябвало да ти искат плащане за периода, в който не си бил собственик.
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

писмото е дошло преди няколко месеца аз тогава бях другаде като е дошло
        alfa 164 t.s ex
        tipo 2,0 16v turbo ex
        opel astra amnesia ex
        megane 2 ex
        alfa 159 jtd ех
        audi A6/S TQ 330+
        audi a4 b5 1,8 TQ 500++
        alfa romeo 147 1,9jtdm 16v cadamuro design

Comment

Първоначално публикувано от 1912 Покажи съобщение
          писмото е дошло преди няколко месеца аз тогава бях другаде като е дошло
          Кой го е приел и кога?
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

12.05 09 г майка ми сигурно
            alfa 164 t.s ex
            tipo 2,0 16v turbo ex
            opel astra amnesia ex
            megane 2 ex
            alfa 159 jtd ех
            audi A6/S TQ 330+
            audi a4 b5 1,8 TQ 500++

Comment

значи в крайна сметка КАТ-НАП имат връзка ... досега доста хора бяха убедени, че няма ...
              33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

12.05 09 г майка ми сигурно
                тъй като си изтърпявал наказание лишаване от свобода в периода, когато майка ти е получила известието, мисля, но не съм сигурен, можеш да подадеш молба в НАП, 7 дневния срок да започне да тече от датата на напускатено ти. а като цяло глобата ти за невнасяне на данъка е около 40-50лв (толкова поне е в добрич).
                моят съвет е още утре да отидеш в НАП. представи им документа за периода на изтърпяване на наказанието. мисля, че ще свърши работа

sigpic

Comment

значи трябва да отида с пари за данъка и за глобата...
                  нещо такова излиза май...не мога ли да мина и аз с тоя финт с банката и 20 лева?
                  alfa 164 t.s ex
                  tipo 2,0 16v turbo ex
                  opel astra amnesia ex
                  megane 2 ex
                  alfa 159 jtd ех
                  audi A6/S TQ 330+
                  audi a4 b5 1,8 TQ 500++

Comment

нещо такова излиза май...не мога ли да мина и аз с тоя финт с банката и 20 лева?
                    Значи аз си регистрирах колата след 1 година от придобиването и то с точно такова писмо като твойто...та отидох в данъчното взеха ми 20 кинта(вече май е 30),попълних една декларация и имах стари задължения(данъка за последната година),но не ми ги поискаха да ги платя...демек си платих глобата и си отидох,а данъка когато мога ще го плащам...тва е ако съм ти бил полезен.
                    sigpic155 1.9 TD,Lancia Lybra 1.9 jtd
                    Ex...
                    Alfa Romeo 155 2.0 8V TS,Alfa Romeo 1.8 8V TS,Fiat tempra

Comment

и финтовете са до едно време
                      отиди първо в НАП с 30-40 лв, горе долу за глобата, но те съветвам да си вземеш и документа, за който и споменах по-горе, защото могат да ти направят проблем, щом си изпуснал срока. те веднага ще направят справка. и питай кога трябва да платиш данъка (при положение, че си платил глобата)

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщение
                        Абе то, никой не иска да ги крие тия пари ама извинявай за 310 лева данък и само да си изкарам колата от гаража докато излезна на по главна улица, минавам задължително през поне 2 дупки? Пък и системата за плащане на данък е доста смешна. 100 лева е близо разликата между 2.0 ТС и 2.4 ЖТД данък. Където не виждам с какво моята кола вреди повече от 1 дизел на околната среда, а и на пътната мрежата (дизела е по тежък).
                        С други думи не си искал да ги скриеш, ама не си искал и да ги платиш. Резултата е все там - парите в държавата/общината ги няма.

Вижте сега, пътищата наистина са страшно лоши. И аз всеки ден се оплаквам от състоянието им. И знаете ли каква е разликата между мен и и другия вид оплакващи се? Разликата е, че аз имам основание да се оплаквам. Защото си плащам редовно всички данъци и такси, работодателя ми ме осигурява на пълната ми заплата (на което държа) и гласувам редовно. И като не е направен пътя, за който съм платил с парите си, ми е виновна държавата/общината. А на тия, които не плащат, не им е виновна тя. Сами са си виновни. Те да плюят по държавата е все едно да ядеш и пиеш в ресторант, да не си платиш сметката и после да се оплачеш от сервитьора или от храната.
                        Сега колко плащаш за да си изкараш колата не важно в случая. Важно е искаш ли да я изкараш или не. Защото не е задължително да я изкараш - личен избор е. Ако искаш - плащаш. Това е така във всички държави

П.С. Предварително да кажа, за да няма обидени от поста, че това не е персонална нападка към никого - просто това ми е принципното виждане за спазването и неспазването на правилата.
                        Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                        Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
                          С други думи не си искал да ги скриеш, ама не си искал и да ги платиш. Резултата е все там - парите в държавата/общината ги няма.

Вижте сега, пътищата наистина са страшно лоши. И аз всеки ден се оплаквам от състоянието им. И знаете ли каква е разликата между мен и и другия вид оплакващи се? Разликата е, че аз имам основание да се оплаквам. Защото си плащам редовно всички данъци и такси, работодателя ми ме осигурява на пълната ми заплата (на което държа) и гласувам редовно. И като не е направен пътя, за който съм платил с парите си, ми е виновна държавата/общината. А на тия, които не плащат, не им е виновна тя. Сами са си виновни. Те да плюят по държавата е все едно да ядеш и пиеш в ресторант, да не си платиш сметката и после да се оплачеш от сервитьора или от храната.
                          Сега колко плащаш за да си изкараш колата не важно в случая. Важно е искаш ли да я изкараш или не. Защото не е задължително да я изкараш - личен избор е. Ако искаш - плащаш. Това е така във всички държави

П.С. Предварително да кажа, за да няма обидени от поста, че това не е персонална нападка към никого - просто това ми е принципното виждане за спазването и неспазването на правилата.

прав си на 1000%, такива трябва да бъдем всички, принципни и незаобикалящи законите. държавата сме ние! (не е по темата,дано не ми направят забележка.още много може да се говори.)

Смок, видях че си от търново. това е един от градовете с най-лоша инфраструктура, 5 години бях студент и имах кола, колко псувни съм изговорил! (но и това е друга тема)
                          Last edited by 146_JTD; d.m.y г., 21:24.

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение

Така е колега, прав си в голяма степен, немога аз да искам нещо от тая държава а да не давам, говоря конкретно за данък на колата. Но просто се гледах на кражби и прочие и как да им имам доверие ми кажи? Също е смешно изчислението на данъка, колегата по горе каза, трябва да се гледа стойноста на колата, неможеш ти да караш кола за 5 хилки а да плащаш данък, същия какъвто плащат баровците с коли за по 100 000. Та затова тук коментарите от рода ам що си купи 2.0 са излишни. Няма дерт да се плати 100 лева данък, но просто 310 лева си е чист обир.
                            Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Според мене екологията е на първо място в определянето на размера на данъка. Не може да караш кола с Евро 4 и да плащаш 300лв. , а бай Пешо с мохера на 30 години които освен че е опасен за движението, бълва и секви отрови и да плаща 30лв. данък. Трябва да се актуализират нещата. И най-важното темата пак отида на майка си в .....
                              Fiat Punto 1.4GT 1996
                              Hyundai Tucson 2.0 2007
                              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                                И най-важното темата пак отида на майка си в .....
                                Е в края на краищата темата се казва "местни данъци и такси", нали. Мисля, че е по темата трябва ли да се плащат и как е най-удачно да се изчисляват

На конкретния въпрос на колегата, ясно е че след като са му пратили писмо, колкото по-скоро се появи там и ги пита какви такси и къде трябва да плати и какви документи да им даде, както и в какъв срок, толкова по-добре. Въпреки, че то е ясно, трябва копие от договора за покупка, големия талон на колата, май накаква данъчна оценка се правеше от застраховател, плащат се данъците до момента, евентуално някакви първоначални такси (не помня имаше ли някакви) и глоба за забавянето, ако са му наложили такава (тя вероятно не е много голяма). Това е
                                Last edited by Sm0k; d.m.y г., 01:05.
                                Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                                Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Working...
                                X