Известие

Collapse
No announcement yet.

местни данъци и такси

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

И аз не желая да плащам нито данък, който по никакъв начин не е съобразен с колата ми, нито винетна такса. За съжаление си заведох колата в данъчното и ще трябва да си го платя данъка. НО аз не ЖЕЛАЯ да го правя, защото по този начин давам парите си на институция която по никой начин не ги влага в поддръжката и обновяването на пътната мрежа, с цел удобство и безопасност!!! Тези пари просто потъват в джоба на който има власт да ги източва!!! Е защо да ги давам тогава??? Да ще си платя и тази година данъка, но ще е с неуписуемо нежелание. Винетката е вид кражба и тя - само като стъпя на някоя от двете ни незавършени "магистрали" и се сещам за нейната цена!!!

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
      И аз не желая да плащам нито данък, който по никакъв начин не е съобразен с колата ми, нито винетна такса. За съжаление си заведох колата в данъчното и ще трябва да си го платя данъка. НО аз не ЖЕЛАЯ да го правя, защото по този начин давам парите си на институция която по никой начин не ги влага в поддръжката и обновяването на пътната мрежа, с цел удобство и безопасност!!! Тези пари просто потъват в джоба на който има власт да ги източва!!! Е защо да ги давам тогава??? Да ще си платя и тази година данъка, но ще е с неуписуемо нежелание. Винетката е вид кражба и тя - само като стъпя на някоя от двете ни незавършени "магистрали" и се сещам за нейната цена!!!
      Едва ли има човек по света, който трепне в очакване да дойде време за плащане на данъци. Важното е да се плати. Дали е с желание или не е друг въпрос. И аз го плащам с голямо нежелание, но и не мисля за възможността да не го платя. А тва за дупките- как пък аз за 5 години и 100 000 км изправях само веднъж джанта ? Явно си зависи как се кара.
      Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Alfredo Покажи съобщение
        Пич това дали аз ще си платя данъка или не няма да поправи нещата както си мислиш ти - дори всички които не плащат да започнат да го правят няма да се оправят нещата - пара има просто не отива по предназначение ...
        Естествено, че всеки ще е "тарикат" ако може...
        Защо да си плащам данъка като може и да не го плащам ??
        Не е съвсем сигурно дали няма да се оправят нещата, защото неплащащите са доста, вероятно повече от тия дето плащат. И както казах по-горе, ти като не си платил, нямаш никакво основание да казваш харчат ли се парите по предназначение, защото не си дал твои пари на институциите. Аз мога да философствам добре ли се харчат моите пари, щото съм ги дал и така предварително съм си платил за удоволствието да давам акъл (както и да си карам колата по пътищата на държавата и общините)

И кое точно му естествено на това??? Ти какво естествно виждаш в това да клатиш собствената си държава, което, макар и непряко означава да крадеш себе си, от майка си и баща си, брат си и децата си. Защото и ти, близките ти, и всички остнали ползвате пътищата на държавата, болниците на държавата, училищата на държавата, и ако ти гепят колата, така или иначе ще идеш да пуснеш жалба в държавната полиция. В тая работа за мене няма нищо естествено - по-скоро е някакъв странен мазохизъм...

А по въпроса защо да си плащаш, трябва да плащаш, защото тая ши**на държава не твоя, а на всички ни, и всички сме решили заедно, че трябва да плащаме заедно, за да ни е добре. Ако ти си бил на друго мнение, явно мнозинството не е споделяло твоето мнение, щото иначе нямаше да има данъци. Ей за това трябва да се плаща
        Сериозно на мен ми изглежда абсурдно, да караш яка спортна кола (Алфредо, твоята съм я виждал - изгледжа супер наистина ) с 200 коня мощност и V6 двигател, да си съгласен да й плащаш бензина и подобренията, щото явно се кефиш на колата си и, в същото време да не си съгласен да си платищ ши**ния данък ... А тоя данък, колкото и да е за 200 коня, вероятно пак ще ти е от най-малките годишни разходи по колата (на фона на гориво, обсужване, каско, ако имаш такова, пари които харчиш по колата за личен кеф и т.н.)

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
        Ако променим нещо сега- резултатът ще се усети след 2 поколения.
        Може и две поколения няма да изкараме...
        Last edited by Sm0k; d.m.y г., 15:07.
        Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
        Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Че трябва да се плати - трябва ...
          Спор няма, но са си доста пари които човек трябва да извади накуп и при положение, че може и да не плати - всеки с трае ... ( аз също )

На никого не са му излишни едни 500 лв , дори 200 ...
          sigpic
          GTV 2.0 V6 Turbo Facelift
          Lulin Group Ltd.

Comment

А тва за дупките- как пък аз за 5 години и 100 000 км изправях само веднъж джанта ? Явно си зависи как се кара.
            Зависи и откъде минаваш . Има места в нашата хубава родина които на пътната карта са отбелязани като междуграски пътища, а реално на места там даже няма настилка вече... яд ме е че плащам данък 2 пъти - тази година за 4-те джанти дадох 150лв за иправяне и сега ще дам поне още толкова данък... Ако в един хубав бъдещ момент(дано доживея) пътищата отговарят малко на това което по което в момента карат в нормалния свят. Тогава ще знам защо плащам данък и вярвай ми, няма да го плащам с нежелание!

Даването на газ, води до пристрастяване!
            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
              Зависи и откъде минаваш . Има места в нашата хубава родина които на пътната карта са отбелязани като междуграски пътища, а реално на места там даже няма настилка вече... яд ме е че плащам данък 2 пъти - тази година за 4-те джанти дадох 150лв за иправяне и сега ще дам поне още толкова данък... Ако в един хубав бъдещ момент(дано доживея) пътищата отговарят малко на това което по което в момента карат в нормалния свят. Тогава ще знам защо плащам данък и вярвай ми, няма да го плащам с нежелание!
              Може да направим анкета в някой немски форум- плащате ли си данъците с желание- аз съм сигурен, че и те ще се оплакват
              Lexus IS200

Comment

Кой се присмиваше през април
                http://plovdiv.dir.bg/2009/04/06/news4257153.html

Comment

Може да направим анкета в някой немски форум- плащате ли си данъците с желание- аз съм сигурен, че и те ще се оплакват
                  Да ще се оплакват защото са големи, но поне знаят за какво ги плащат...Докато ние едно че плащаме големи данъци и друго че на среща няма нищо...
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Тук възникна голям спор, аз приемам че трябва да се плаща данъка и не го оспорвам, ще си го платя с всичките му лихви, но все отлагам защото не са малко пари а както казах по горе " на никого не са му излишни ", отлагането е факт поради това, че е възможно да не се плати - затова и сме много хората които не плащаме, въпреки това обаче все някога ще си го платим дали като продадем колата или като ни пристигне въпросната бележката която колегата създал тази тема е получил !

Колкото до пътищата - държавата наистина не заслужава да и плащаме данъци !
                    sigpic
                    Lulin Group Ltd.

Comment

@Alfredo
                      Не знам защо използваш думата "пич" при положение, че най малкото не се познаваме!
                      А и твоята логика е продължение на логиката на много други съграждани, които ще ни докарат само неприятности и опредено няма да се оправим толкова лесно.
                      Данъка в момента, който би трябвало да платиш няма почти нищо общо с ремонтите по пътищата.
                      Плащаш си просто за това, че притежаваш автомобил, ако ще дори и 1 километър да не правиш в годината!
                      Също е много по-лесно да се краде от държавата, ако само 20% плащат данък.
                      Ако 100% има погасяване по данъци в конкретния пример, то укриването ще бъде много по-трудно и кражбите няма да бъдат толкова големи. Ще остават доста повече пари.
                      Ако се замислиш малко би си го обяснил защо ще се получи така.

Както казах, само чакам деня (а той ще дойде), в който всеки ще му се заведе сума в общината, която няма да бъде погасена и ще се реве тогава
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Абе ясно е, че никой не си плаща данъците с желание и всички се оплакват от тях . И в Германия се оплакват, ама не спират да плащат
                        Ясно е, че фразата "Nothing is certain but death and taxes", не е измислена в България Подозирам, че са я измислили в Англия и езика не е единственото, което ме кара да си го мисля
                        Last edited by Sm0k; d.m.y г., 15:40.
                        Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                        Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                          Ако 100% има погасяване по данъци в конкретния пример, то укриването ще бъде много по-трудно и кражбите няма да бъдат толкова големи. Ще остават доста повече пари.

Както казах, само чакам деня (а той ще дойде), в който всеки ще му се заведе сума в общината, която няма да бъде погасена и ще се реве тогава
                          А ти си точно другата крайност. При 100% плащане на данъци и всичко платено и задължително единственото нещо, което ще се подобри е, че някои хора ще имат още по-големи печалби, а ти нищо няма да разбреш от това. Та както беше казал дядо Вазов може да спреш да мислиш, че като пръднеш мирише на люляк и от гъза ти излизат пеперуди. Аз като плащам всякви видове данъци и ми удържат толкова пари, колкото да ми направят спирка на градския транспорт в хола, що все в същата мизерия живея и нищо не се подобрява? Сега очакваме да направят данък гащи, данък шапка и според колко пиеш да плащаш по-голям акциз.
                          Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                          Mazda 6 2.3 2005
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                            Също е много по-лесно да се краде от държавата, ако само 20% плащат данък.
                            С това не мога да се съглася, съжалявам Хубаво е, че има хора които разсъждават различно от други по каквато и да било тема... хубаво е и че ще си щастлив когато хората получават "честитки" от общините... лошото е че дори всички да са изрядни платци (което го няма никъде) откраднатите пари няма да се върнат, а и бъдещите злоупотреби няма да се предотвратят А щом си платил всиките си данъци (ПОХВАЛНО!) можеш да поискаш сметка от закритото например министерство на "Бедствията и аварийте" как е харчило парите ти дано не се отчаяш... На мен одръжките от заплатата ми са малко над 500лв, опитвам се да не мисля къде отиват тези пари
                            Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

Не възнамерявам да пиша повече в темата, тъй като вече казах каквото имах да казвам и всичко останало би се превърнало в спам.
                              Приятен ден на всички
                              sigpic
                              Lulin Group Ltd.

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                                Да ще се оплакват защото са големи, но поне знаят за какво ги плащат...Докато ние едно че плащаме големи данъци и друго че на среща няма нищо...
                                ААА ще си дойдеме на думата- големи са им данъците- големи данъци- хубави пътища, малки данъци- не може да искате пътища, като в Германия.
                                Lexus IS200

Comment

Working...
                                X