Първоначално публикувано от Mind_Control
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
местни данъци и такси
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеНо знаеш ли какво едва ако и нащите данъци станат по-високи пътищата ще ни се оправят...
Стига сте бъркали данъка, който го плащате в общината с данъка, който е за пътищата.
Има разлика и то не малка.
Не очаквайте и не бъркайте, че като не плащате данъка в общината, то пътищата ще пострадат от това
А този човек, който не плаща никакви данъци, то няма право дори и да спомене, че пътищата са лоши, не говорим дори за оплакванеLast edited by BO; d.m.y г., 17:02.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от BO Покажи съобщениеА бе хора.
Стига сте бъркали данъка, който го плащате в общината с данъка, който е за пътищата.
Има разлика и то не малка.
Не очаквайте и не бъркайте, че като не плащате данъка в общината, то пътищата ще пострадат от това...А има и доста пътища които са общински, например улиците в градовете. Тях ги поддържа общината, а държавата действа след табелата "винетка"
Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]
Comment
-
BO, почти съм сигурен, че 90% от хората които казаха, че не плащат данък, са го плащали някъде назад в миналото. Какво според теб мислиш , че ги е накарало да спрат? Mind_Control не разбирам как ти оценяш 300 лева данък за кола малък? При условие , че вземаш 600 лева заплата, а женати 350 да кажем, и трябва да дадеш 500+ лева всяка година на държавата, защото караш алфа на 10 год, а не караш последен модел? Колата не е лукс, всеки си купува кола според средствата и затова данъка трябва да го взема това напредвид, а не да ми тупка тези суми и да чака да ги плати човек , като ако го направиш за въпросния месец, ще останеш с 200 лева и при условие , че тока ти е 200 лева КО ПРАИМ? А на германеца нз колко му е данъка а ко ще и 1000 евро да е, пак не го събаря при условие , че мъжа взема 3500 евро и жена му някаде толкова? Айде моля!!! Това се опитвам да кажа тук, че дори да си купиш е**** малолитражката и да и плащаш 90 лева данък + ГО + винетки и прочие пак!!! Ще си начервено за въпрсоният месец. ШЕ СА ОПРАИМ!!! Както BO каза НЯКОЙ СЛЪНЧЕВ ДЕН.Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
Comment
-
Данъците и таксите в България са доста ниски.
И от цялата работа не мога да разбера за какъв чеп ще си купуваш кола с по-висок спрямо останалите коли данък ( над 100 коня), след като доходите ти не ти позволяват да я поддържаш и да си плащаш дължимите данъци ? Еми то едни що годе нормални гуми са ти 1/2 от месечният доход ( говоря за горното мнение). Ами децата ?
А като човек е толкова фен на марката има си и малки двигатели под 100 кс.
Хората са го казали , не може **** ди края и душата в рая.
Сега съм в Гърция, като цяло стандарта на живот е доста по-висок от България, но народа МАСОВО кара дърти малолитражки, и защо - защото на големите двигатели данъците са убийствени.
Има не малко алфи - предимно 33 и двигателя е основно 1.4, защо ли ?
Ама те гърчолята понеже са прости и си плащат данъците си правят сметката каква кола да си купят.
А ние понеже сме ербаби - на гол тумбак, чифте пищови.
п.с. Лично аз винаги си плащам данъци, такси , минетки и каквото още може да се сети държавата да ме оскубе.Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
mомчета днес отидох да си оправя работите регистрирах си колата в данъчното за което платих 20 лева глоба данъка ми е 120 лева за 2009 става въпрос ще го платя когато имам готовност и така всичко е 6
alfa 164 t.s ex
tipo 2,0 16v turbo ex
opel astra amnesia ex
megane 2 ex
alfa 159 jtd ех
audi A6/S TQ 330+
audi a4 b5 1,8 TQ 500++
alfa romeo 147 1,9jtdm 16v cadamuro design
Comment
-
Първоначално публикувано от 1912 Покажи съобщениеmомчета днес отидох да си оправя работите регистрирах си колата в данъчното за което платих 20 лева глоба данъка ми е 120 лева за 2009 става въпрос ще го платя когато имам готовност и така всичко е 6
Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]
Comment
-
Първоначално публикувано от 1912 Покажи съобщениеmомчета днес отидох да си оправя работите регистрирах си колата в данъчното за което платих 20 лева глоба данъка ми е 120 лева за 2009 става въпрос ще го платя когато имам готовност и така всичко е 6
156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщениеДанъците и таксите в България са доста ниски.
И от цялата работа не мога да разбера за какъв чеп ще си купуваш кола с по-висок спрямо останалите коли данък ( над 100 коня), след като доходите ти не ти позволяват да я поддържаш и да си плащаш дължимите данъци ? Еми то едни що годе нормални гуми са ти 1/2 от месечният доход ( говоря за горното мнение). Ами децата ?
А като човек е толкова фен на марката има си и малки двигатели под 100 кс.
Хората са го казали , не може **** ди края и душата в рая.
Сега съм в Гърция, като цяло стандарта на живот е доста по-висок от България, но народа МАСОВО кара дърти малолитражки, и защо - защото на големите двигатели данъците са убийствени.
Има не малко алфи - предимно 33 и двигателя е основно 1.4, защо ли ?
Ама те гърчолята понеже са прости и си плащат данъците си правят сметката каква кола да си купят.
А ние понеже сме ербаби - на гол тумбак, чифте пищови.
п.с. Лично аз винаги си плащам данъци, такси , минетки и каквото още може да се сети държавата да ме оскубе.
ще го платя ама няма да е на 1 път. И стига вече с тези 2.0 и тем подобни кога ще разберете , че 2.0 ТС не е мошна кола? То сега едвам изпреварваш а си представи да бях с 1.4 то напрао си е опасно за живота бе колега. С две думи най-добре е да се купува 1.8 ТС данъка му е почти 100 лева по нисък от 2.0 ТС а вървят кажи речи еднакво а след чип си е напрао самолет.Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
Comment
-
Данъка на 1.8ТС що е по-различен от на 2.0ТС, като разликата е 7-8квт?156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщениеДанъка на 1.8ТС що е по-различен от на 2.0ТС, като разликата е 7-8квт?Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
Comment
-
Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщениеТо сега едвам изпреварваш а си представи да бях с 1.4 то напрао си е опасно за живота бе колега. С две думи най-добре е да се купува 1.8 ТС данъка му е почти 100 лева по нисък от 2.0 ТС а вървят кажи речи еднакво а след чип си е напрао самолет.Ако с два литра т.с. едвам изпреварваш, или има нещо нередно или се опитваш да изпревараваш някакви коли със 4-5-6 литрови двигатели
И ако с 1.4 е опасно за живота, тия дето перкат извън града с разни градски колици от по 50-60 коня и тия с атмосферните дизели са с единия крак на небето
В края на краищата можеш да направиш опасно изпреварване и с най-големия и с най-малкия двигател, всеки си преценява какво може колата му, но според мен 100-те коня на теглото на моята кола са напълно достатъчни за нормално приключване на изпреварания и други маневри за които е небходима пъргавина (например включване в главен път). Естетвено не е нещо страшно като ряз но е достатъчно пъргава, и ако не се мислиш за супермен не толкова опасна
Така, че тва със живота за мене не оправдание, кажи си че си я взел щото ти е харесала и толкоз. Иначе излиза, че само в тоя форум има доста ходещи прираци с 1.4-киLast edited by Sm0k; d.m.y г., 18:59.Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
Comment
-
Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщениеСега какво точно каза, че си си я купил щото много те е изкефила, или за да не те страх за живота ти - кое от дветеАко с два литра т.с. едвам изпреварваш, или има нещо нередно или се опитваш да изпревараваш някакви коли със 4-5-6 литрови двигатели
И ако с 1.4 е опасно за живота, тия дето перкат извън града с разни градски колици от по 50-60 коня и тия с атмосферните дизели са с единия крак на небето
В края на краищата можеш да направиш опасно изпреварване и с най-големия и с най-малкия двигател, всеки си преценява какво може колата му, но според мен 100-те коня на теглото на моята кола са напълно достатъчни за нормално приключване на изпреварания и други маневри за които е небходима пъргавина (например включване в главен път). Естетвено не е нещо страшно като ряз но е достатъчно пъргава, и ако не се мислиш за супермен не толкова опасна
Така, че тва със живота за мене не оправдание, кажи си че си я взел щото ти е харесала и толкоз. Иначе излиза, че само в тоя форум има доста ходещи прираци с 1.4-киAlfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
Comment
-
Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщениеАми не колега , всичко е сменено по колата и на диагностиката излиза ОК. Просто не караме изтребители, карал съм мерцедес с320 автомат и сръвнен с мойта алфа как изпреварва,г/д имаш чуството, че ги минаваш пеша с алфата. Просто колите ни не са 200+ кончета като ги настъпиш и да миниш тира за 1 стотна, това имах в предвид, пък да не говорим, че и тоз ТС с тез негови 7200 оборота си е бая умрял кон в ниските,и или трябва и сложиш чипче или да връщаш на 3та да миниш ТИР.Като не може за 1 стотна (или за колкото ги минаваш с мерцедеса) ще си предвидиш 5 стотни или 5 секунди и това е. Ако ти идва скъп данъка, ще си предвидиш още време за изпреварване и ще плащаш по-малко - това е демокрацията всеки кара каквото си иска, ако има възможност да го кара
. Другия път колега, вземи да ги изпреварваш с някое SL55 AMG и тогава 2.0 ТС ще се види не пешеходец, ами неподвижен камък
Все пак не е като кола с 3-литров мотор, но е доста прилична като мощност според мен
Last edited by Sm0k; d.m.y г., 04:28.Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
Comment
Comment