Известие

Collapse
No announcement yet.

местни данъци и такси

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщение
    значи в крайна сметка КАТ-НАП имат връзка ... досега доста хора бяха убедени, че няма ...
    разбира се, че имат. първо НАП е НАЦИОНАЛНА агенция по приходите и там се събират всички пари от всички държавни вземания. второ ако сте поглеждали сметката за плащане на фишовете, там бенефициентът е ТД на НАП гр. София, офис Средец
    ex Alfa Romeo 156 '02 1.9 JTD
    ex Alfa Romeo 159 '06 1.9 JTDm
    Alfa Romeo Brera Italia Independent '10 3.2 V6 Q4
    Alfa Romeo 4C

Comment

155 коня малко за изпреварване ?!?
      Абе хора, на пътя не е задължително да изпревариш всички, особено ако вече се движиш с 50 км над разрешената скорост.
      Не нападам лично никой, говоря принципно.
      Никой не може да ме убеди, че данъците в бг са високи. Данъците са си актуални както прууф-а каза - карай 1.4 или пък 1.6 като мен, 120 коня са си достатъчно за извънградско изпреварване и недостатъчни за състезание по пътищата, което някои бъркат с нормалното каране.
      За старото ми пежо, дето беше 1.1 1991-ва година данъка за 2009 беше 9 (девет) лева За 146-цата е към 180 лева, което пак не е много според мен, ако искаш плащаш, ако искаш купуваш по-евтина и по-слаба кола (има и вариант градски транспорт). Толкова е просто. Ама това да мрънкаш, че ти е висок данъка и затова не го плащаш е меко казано несериозно.
      146 1.6 TS '00
      156 2.4 JTD '01

Comment

абсолютно си прав Stefo. веднъж пътуваме с дъщеря ми и тя ми казва "тате, искам да изпревариш и тази кола", после "и тази и защо не можеш да изпревариш всички". защото винаги ще има тръгнали преди мен, както и тръгнали след мен и 1000 коня да ми е колата, винаги ще има 1001, в смисъл винаги има и по-голяма риба в морето и е безсмислено.
        или друг детски пример: дъщеря ми и братовчедите и редовно се гонят и винаги е "който стигне пръв печели!" АМА КАКВО?!?

но по темата: едно от малкото положителни неща на предното ни правителство е, че с 10% плосък данък и другите намалени данъци, направиха България почти офшорна зона. друг е въпросът, че повечето са на принципа и 5лв. да стане бензина, пак ще караме колите, и 5ст. да е - пак ще краднем.

---------- Post added at 11:19 ---------- Previous post was at 11:05 ----------

ето един полезен линк по темата: http://www.pariteni.bg/Calcs/5/1ff1de774005f8da18.html
        Alfa Romeo 4C

Comment

Първоначално публикувано от vassil.tzanev Покажи съобщение

ето един полезен линк по темата: http://www.pariteni.bg/Calcs/5/1ff1de774005f8da18.html
          размер на данъка 67.50лв.... от догодина ще стане 45... нормално ми звучи
          при все че съм без катализатор, ако имах данъка щеше да ми е колкото една вечеря...
          Last edited by ogi100; d.m.y г., 11:48. Основание: допълнение
          Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

Първоначално публикувано от Stefo Покажи съобщение
            Абе хора, на пътя не е задължително да изпревариш всички, особено ако вече се движиш с 50 км над разрешената скорост.
            ... 120 коня са си достатъчно за извънградско изпреварване и недостатъчни за състезание по пътищата, което някои бъркат с нормалното каране...
            И на мен това ми беше мисълта, ама да не се засегне някои, че го учим на лоши работи (например да кара както трябва и да внимава с изпреварванията)
            Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
            Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Колегата дето 155 коня са му недостатъчни за изпреварване направо се изхвърли като ч..я на мокър пясък. Предполагам, че не е прочел в книжките, че при тоя мотор максималният въртящ момент е при около 5000оборота, а не при 2000 като при дизелите. Та ако тръгне да изпреварва от 60 на 5-та е нормално да му е малко бавно.
              Колкото до данъка - и аз смятам, че е нормален. Особено предвид това, че тук разликата в данъка при 70 и 150 коня е два-три стека цигари, а в повечето държави - няколко средни заплати.
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Това, че данъците на Запад са големи са ГЛУПОСТИ!

Освен това там се изчисляват на база вредни емисии, а не на база коне, каквото малоумие е тук!
                Last edited by Satanism; d.m.y г., 19:20.
                156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                  Това, че данъците на Запад са големи са ГЛУПОСТИ!

Освен това там се изчисляват на база вредни емисии, а не на база коне, каквото малоумие е тук!
                  Подкрепям в Германия за Рено Лагуна 2002ра година 1,8 бензин, данъка и застраховката са малко по ефтини отколкото на мойта Алфа в София. На дизелите е може би по скъп данъка, но на бензина не е така.
                  Fiat Punto 1.4GT 1996
                  Hyundai Tucson 2.0 2007
                  Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                    Колегата дето 155 коня са му недостатъчни за изпреварване направо се изхвърли като ч..я на мокър пясък. Предполагам, че не е прочел в книжките, че при тоя мотор максималният въртящ момент е при около 5000оборота, а не при 2000 като при дизелите. Та ако тръгне да изпреварва от 60 на 5-та е нормално да му е малко бавно.
                    Колкото до данъка - и аз смятам, че е нормален. Особено предвид това, че тук разликата в данъка при 70 и 150 коня е два-три стека цигари, а в повечето държави - няколко средни заплати.
                    Пределно ясно ми е как стоят нещата колега с колата и на колко оборота е въртящият момент и макс.мощност просто давах пример , че дефакто караме съвсем нормални коли за доста ниски пари на пазара и някак си този данък не се врързва с това, колко пари си дал за количката, което според мен данъчните трябва да направят, ама айде стига до тук , тази тема за данъците е коментирана 1001 пъти , всеки рано или късно ще си плати задълженията към държавата, предлагам един хубав ключ, колега,който пусна темата си реши проблема , такаче невиждам смисъл да се пише по нея.
                    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Някой ходил ли е на доктор? И какво като си плащаме осигуровките ,независимо да ли е на реалната заплата. Нещо да се случва?

---------- Post added at 16:00 ---------- Previous post was at 15:47 ----------

Ами ако и живееш в центъра на СФ. Данък сгради ,такса смет , Винетен стикер за паркиране някъде евентуално и то само за една кола на апартамент.И не си виновен че си се родил в този град и на тази улица. Какво се случва? Плащаш си за да живееш,плащаш си за да притежаваш и ..........! Нормалните хора имат по една кожа на гърба си.
                      CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
                      Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                        Подкрепям в Германия за Рено Лагуна 2002ра година 1,8 бензин, данъка и застраховката са малко по ефтини отколкото на мойта Алфа в София. На дизелите е може би по скъп данъка, но на бензина не е така.
                        Добре.
                        За сведение.
                        Годишен разход (данък+застраховка) за Волво С60 Д5:
                        Виена - 2200Е
                        София - 500лв

Нещо не разбрах на кой му е по-евтино?
                        Говорете с цифри, моля!
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                          Добре.
                          За сведение.
                          Годишен разход (данък+застраховка) за Волво С60 Д5:
                          Виена - 2200Е
                          София - 500лв

Нещо не разбрах на кой му е по-евтино?
                          Говорете с цифри, моля!
                          Е сега не живеем във Виена и не взимаме заплатите на тамошните господа
                          АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                            Е сега не живеем във Виена и не взимаме заплатите на тамошните господа
                            ....и не караме по техните пътища, съответно, те не правят всяка година предница...
                            75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                            155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                            FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                            Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Първоначално публикувано от 1912 Покажи съобщение
                              получил съм писмо от община пловдив местни данъци и такси в което пише че не съм декларирал колата фиат типо купена на 2.09.08г и че в седем дневен срок от получаване на писмото трябва да се ява да декларирам мпс то кофти обаче че данъка не му е плащан а само са внасяни някви белешки в банката...... пише че и ако не се ява ще бъдат предприети всички законови действия вкл.и предаване в агенция за държ земания
                              имам и една алфа 164 купена през 2006 и пак не съм я завел в данъчното но за нея нищо няма?
                              някой запознат да каже нещо?
                              Около 300 лва някъде глоба и данък до момента плюс лихвата, лихвата е над 10%, защото се смята лихвен процент на БНБ, той се използва точно за такива слумаи плюс 10% наказателна лихва отгогоре, някъде около 12%12-13 % значи
                              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                              Нагоре по стълбата, която води надолу
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                                Около 300 лва някъде глоба и данък до момента плюс лихвата, лихвата е над 10%, защото се смята лихвен процент на БНБ, той се използва точно за такива слумаи плюс 10% наказателна лихва отгогоре, някъде около 12%12-13 % значи
                                при закъснял данък не се прилага "законова" лихва, което ти цитираш (либор+10 пункта), а се прилага само лихва, т.е. 2-3%, иначе държавата ни щеше да цъфти, а бюджетът да се пълни само от лихвите на закъснели данъкоплатци. а и в крайна сметка, 1912 си е решил вече проблема, виж пост №66 - 20лв. глоба и 120лв. данък
                                Alfa Romeo 4C

Comment

Working...
                                X