Известие

Collapse
No announcement yet.

местни данъци и такси

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Аз пък на моята 164 ка никога не съм плащал данък ..до сега никой не ме е търсил ,но и ,ако ме потърси ,ще ги пратя да ходят да си го търсят от 8 мо районно,щото колата е там 5 години. Селеспиида само за 2009 не е плащан данъка ,но пак никой не ме е търсил.... Въпросът е ,че ,ако треа си плащам данъка ,ще изискам да направят моята улица ,както трябва да е по добава...по конец. Иначе ,сам ли съм ,ще ме накажат ,обаче ,ако сме един вход ,или блок протестиращи ,много бързо ще ни се обърне внимание

---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:43 ----------

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
    То даже е записано и в правилата :

Ама ако трябва да го спазваме , ще се наложи да изгоним 1/3 от форума....

Не една трета , ще си останете 5 ма човека у тоя форум
    Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 21:51.

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

Comment

• Следя темата от самото и начало и едно нещо ми е много чудно...
      Много хора се оплакват, че данъците им са високи...
      Ами защо, колеги, си купувате коли по 120-150к.с., а не си купите някоя 50-60к.с.???
      Там данъка е по-нисък май, нали?
      На кола 150к.с. от 5 до 14 години данъка е около 250лв., а на кола 60к.с. от 5 до 14 години е около 20лв.
      Ама искаме да ни е кеф, нали?
      Ами като искаме да ни е кеф, ще си плащаме за кефа и това е!
      Законите са си закони и това е, ако не ви харесват - променете ги! Само с лаене по форумите не става!
      Не искам с никой да се заяждам, всеки сам за себе си решава, ама това е моето мнение!
      Искам да ми е кеф, мога и си плащам за кефа, като не мога - купувам си кола 50-60к.с., плащам си нищожния данък и си трайкам...
      Last edited by nblagoev; d.m.y г., 00:10. Основание: .
      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
      Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
      Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
      Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

• Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
        А ти сметна ли ги тия съотношения, защото в поста ти ги няма.
        Аз съм ги смятал преди години, защото ми беше интересно.Днес ги смятах за Германия и Англия и пак излезе доста голяма разлика, но нямах време да пиша сметките тук. Идеята ми беше, че е ултра тъпо да стоим и да говорим как ни били ниски данъците и едва ли не, че трябва да се вдигат, защото разбираш ли аз си взимам 1000+ лв. и всички тия балъци с малките заплати са ми под нивото. Хубаво е да седнеш да си поговориш един път с някой човек, който по ред причини взима 500 лв, и с нищо не ти отстъпва, нито по интелект, нито по знания, нито по нищо, пич и половина. Обясни му на него защо да плаща 150 лв данък.

За самото плащане не може да има за или против. Законите са закони.
        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
        Mazda 6 2.3 2005
        sigpic

Comment

• Това кой колко взима и дали заслужава повече е съвсем отделен въпрос. И аз се смятам за малко по-достоен от някой келеш с професия син на баща си, дето профучава с Х6 покрай мен, ама това не е причина да не си плащам данъка или да рева, че е висок.
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
            То даже е записано и в правилата...
            Ама ако трябва да го спазваме , ще се наложи да изгоним 1/3 от форума....
            Знам, че го пише, ама ми се искаше да го споменем пак

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
            Не една трета , ще си останете 5 ма човека у тоя форум
            Колкото и да ме изненадва това (на фона на ежедневните гледки по улиците), няма да сме само петима, но въпроса не е там

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
            Хубаво е да седнеш да си поговориш един път с някой човек, който по ред причини взима 500 лв, и с нищо не ти отстъпва, нито по интелект, нито по знания, нито по нищо, пич и половина. Обясни му на него защо да плаща 150 лв данък.
            За самото плащане не може да има за или против. Законите са закони.
            Ей това ми беше въпроса, благодаря за отговора.

За другото, в интерес на истината, май не се познаваме, и не мисля, че знаеш колко ми е заплатата Това, че стоя твърдо зад плащането на данъците не означава, че го правя щото се чудя къде да си изсипя парите. Работил съм за всякакви заплати - и за доста под 500 лева и за доста над тях. Знам как се живее с 500 лева, знам и с по-малко как е, така че с цялото ми уважение, нямам нужда тепърва да си говоря с такива хора - не живея във Версай Освен това, ако си мислиш, че смятам, че хората които вземат по 500 лева с нещо отстъпват на другите, ме бъркаш с някого Точно обратното винаги съм бил против тая ситуация, защото смятам, че не е справедливо учители в елитни училища да вземат по-малко от сервитьорка в дискотека, или хирурзи да оперират цял месец за по-малко пари от барман в лъскаво заведение. Работя и в един университет, а по тия места човек може да се запознае със страшно много хора, които вземат по 500 лева, а някои от тях заслужават доста повече Така, че не стоя зад данъците, защото не познавам хора с по 500 кинта заплата (познавам, майка ми е учителка ). Стоя зад данъците по принцип, независимо колко пари имам в джоба. Познавам и хора, които вземат по 500 лева, плащат си всички данъци и понеже не могат да си позволят още данъци не карат кола. И няма нужда да убеждавам никого, че трябва да плаща 150 лева данък, защото не на всички коли данъка е по 150 лева. Има и с по 30-40 лева данък. А преди Алфата имах Трабант, данъка му беше 7 (СЕДЕМ) лева на година. Ходех с него на море (за 5 дни 1000 км) и го карах с кеф, въпреки че струваше 300 лева и имаше само 26 коня Не виждам защо си мислите, че е задължително всички да фъркат с коли над 100 коня
            Все пак, ще се радвам, ако не ми слагаш в устата думи от сорта на "балъците с малките заплати", нито съм го казвал, нито го мисля

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
            И аз се смятам за малко по-достоен от някой келеш с професия син на баща си, дето профучава с Х6 покрай мен, ама това не е причина да не си плащам данъка или да рева, че е висок.
            Кратко и абсолютно точно казано!
            Last edited by Sm0k; d.m.y г., 02:42.
            Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
            Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
              Защо каква е причината
              заради данъците
              изобщо не ги внасят големите мотори, защото стават непродаваеми
              голям мотор - само в кола от по-голям клас...Крома, Алфа 159...

за Австрия:
              от къде е инфото за данъка?
              доколкото съм чел, поне данък МПС изобщо не е толкова висок
              кола 200 коня е с данък около 970 евро, който ако се плати наведнъж става 900 евро
              тези 2200 трябва да са кола около 450 к.с.
              освен това няма такова разделение
              плаща се на киловат и това е

----------------------------
              FIAT Bravo във Facebook

Comment

• Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
                Все пак, ще се радвам, ако не ми слагаш в устата думи от сорта на "балъците с малките заплати", нито съм го казвал, нито го мисля
                Нищо не слагам в твоята уста, говоря принципно, защото съгласи се има хора, които на това базират мисленето си. Да се потретя, искам да стане ясно, че данъците ни не са ниски, даже са високи и размерът им не може да се използва като довод, че видиш ли не стига, че не ги плащаме, ами и сме богопомазани да сме с ниски данъци.
                Mazda 6 2.3 2005
                sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                  ... Хубаво е да седнеш да си поговориш един път с някой човек, който по ред причини взима 500 лв, и с нищо не ти отстъпва, нито по интелект, нито по знания, нито по нищо, пич и половина. Обясни му на него защо да плаща 150 лв данък.
                  ....
                  Аз съм взимал доста години дооста по-ниска заплата от 500лв!
                  Също ела и ми покажи човек, който взима 500лв заплата и може да си купи която и да е 156-ца и да живее след това!
                  Без помощ от мама и тати или от умрялата (с извинение) баба от наследството й!
                  Като мама и тати са дали пари и той доволен си кара "новата" кола, нека след това отново мама и тати да дават пари и за данък!
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                    Аз съм взимал доста години дооста по-ниска заплата от 500лв!
                    Също ела и ми покажи човек, който взима 500лв заплата и може да си купи която и да е 156-ца и да живее след това!
                    Без помощ от мама и тати или от умрялата (с извинение) баба от наследството й!
                    Като мама и тати са дали пари и той доволен си кара "новата" кола, нека след това отново мама и тати да дават пари и за данък!
                    Е не е чак толкова просто, защото човека може да взима 500лв. и да продаде една нива или да съкратят жена му и да вземе пари на куп, или да вземе заем от роднини и т.н. и да си купи едно браво jtd 99г., за да си вози семейството насам натам. И ако живее в Пловдив ще му вземат 130 лв + 65 лв винетка на година, което прави 195 лв. или 3% от годишната му заплата. Ако хванем Ханс от Мюнхен, който взима 4000 евро на месец, и приложим тия 3%, излиза, че данъка му е 1440 евро на година. Дали е толкова? А за тези, които мислят, че колата е лукс, ще им кажа, че според мен това ако е така, сме мнооого сбъркано общество.
                    Mazda 6 2.3 2005
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Sev Покажи съобщение
                      за Австрия:
                      от къде е инфото за данъка?
                      доколкото съм чел, поне данък МПС изобщо не е толкова висок
                      кола 200 коня е с данък около 970 евро, който ако се плати наведнъж става 900 евро
                      тези 2200 трябва да са кола около 450 к.с.
                      Колегата, който пусна въпросните 2200Е в разговора, каза, че толкова е данъка плюс застраховката, а не само данъка. От къде му инфото и за каква кола да каже той

Нищо не слагам в твоята уста, говоря принципно, защото съгласи се има хора, които на това базират мисленето си.
                      Ми беше ме цитирал преди да го кажеш. Може и да има такива хора. Но поне в темата не видях, такива мнения, така че не мисля, че някой от колегите е твърдял, че данъците са ниски, щото не са му симпатични "балъците с малките заплати". Не устих и такъв подтекст в някой от постовете.
                      Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                      Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

• Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                        Е не е чак толкова просто, защото човека може да взима 500лв. и да продаде една нива или да съкратят жена му и да вземе пари на куп, или да вземе заем от роднини и т.н. и да си купи едно браво jtd 99г., за да си вози семейството насам натам. И ако живее в Пловдив ще му вземат 130 лв + 65 лв винетка на година, което прави 195 лв. или 3% от годишната му заплата. Ако хванем Ханс от Мюнхен, който взима 4000 евро на месец, и приложим тия 3%, излиза, че данъка му е 1440 евро на година. Дали е толкова? А за тези, които мислят, че колата е лукс, ще им кажа, че според мен това ако е така, сме мнооого сбъркано общество.
                        Както казах имам наблюдение единствено и само от Австрия и в частност Виена!
                        Там данъка+застраховката на година излиза малко повече от месечното НЕТНО трудово възнаграждение на "нормален" човек на "нормална" работа, каращ Волво С60 Д5-163кс!

А и друго, за какво точно този човек, който е продал нивата ще си купи примерно Браво жтд, което е 105кс, а няма да си купи ТД, което е 100кс и данъка му е няма и 30лв!
                        А ако пък продаде доста ниви и вземе, че си купи някой МЛ-55 и му харчи по 40л/100км и какво. Да вземе да зарежда на бензиностанцията и да бяга, защото разбираш ли много му харчила и не е за неговия джоб!
                        Оправдания колкото искаш!
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• така може
                          ГО в белите страни е висока
                          освен това ако си виновен за ПТП става космическа
                          ето затова движението е нормално, без напрежение,
                          всеки си кара кротко

за хората със заплати от 500 лева има и коли под 100 к.с.
                          като си знам дохода няма да си купя кола с данък, който не мога да си позволя или мисля че не е логичен

и според мен трябва да има промяна в данъците
                          обаче и да има такава тези над 100 ще останат с дебелия данък, а тези под 100 ще ги догонят
                          логично е новите коли да са с по-малък данък , или поне равен със старите (данъка на моята кола е 2,8 пъти по-висок от такава със същата мощност, но над 14 г....а това е смешно и извън всякаква европейска практика)

----------------------------
                          FIAT Bravo във Facebook

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                            Както казах имам наблюдение единствено и само от Австрия и в частност Виена!
                            Там данъка+застраховката на година излиза малко повече от месечното НЕТНО трудово възнаграждение на "нормален" човек на "нормална" работа, каращ Волво С60 Д5-163кс!

А и друго, за какво точно този човек, който е продал нивата ще си купи примерно Браво жтд, което е 105кс, а няма да си купи ТД, което е 100кс и данъка му е няма и 30лв!
                            А ако пък продаде доста ниви и вземе, че си купи някой МЛ-55 и му харчи по 40л/100км и какво. Да вземе да зарежда на бензиностанцията и да бяга, защото разбираш ли много му харчила и не е за неговия джоб!
                            Оправдания колкото искаш!
                            Е страшна логика. За кво да не си купи Голф 2 1.6 тд 86г., данъка е 5 лв и може да си самоубие семейството на първия завой.
                            Иначе примерът с волвото е готин. Тука застраховка + данък на година ще ти излезе бая над месечната средна заплата.
                            Last edited by DerMeister; d.m.y г., 13:08.
                            Mazda 6 2.3 2005
                            sigpic

Comment

• А и още нещо ГАРАНТИРАМ!
                              Че дори и да си караш кротко хубавата 156-ца, и да получаваш и 4000лв заплата този, който не плаща сега данъка, който получава примерно 1000лв, то и тогава няма да го плаща.
                              Всичко е въпрос на манталитет, възпитание, възприятие на околната среда.
                              Дори тогава ще се чувства още по-безнаказан, по-арогантен и дори ще иска едва ли не държавата да му плаща за това разбираш ли, че той примерно плаща достатъчно данъци благодарение на доходите си, или както казах
                              ОПРАВДАНИЯ всеки може да намери.
                              Всеки е тарикат или в повечето случаи само се опитват и изглеждат смешни!

---------- Post added at 13:10 ---------- Previous post was at 13:06 ----------

Е страшна логика. За кво да не си купи Голф 2 1.6 тд 86г., данъка е 5 лв и може да си самоубие семейството на първия завой.
                              Иначе примера с волвото е готин. Тука застраховка + данък на година ще ти излезе бая над месечната средна заплата.
                              А я ти ми кажи с какво толкова Браво ТД е много по-зле от ЖТД, та чак ще самоубива семейството.
                              Всичко е въпрос да се видиш къде си ти и с колко лева в джоба си.
                              A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

• Според мен обединяването на трите фактора, които определят размера на данъка (мощност, възраст на автомобила, екология) водят до доста противоречие...не знам дали нещата са разделени в другите държави но ми се струва безумен начина на изчисление в БГ.
                                Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

Working...
                                X