Известие

Collapse
No announcement yet.

местни данъци и такси

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
    А я ти ми кажи с какво толкова Браво ТД е много по-зле от ЖТД, та чак ще самоубива семейството.
    Всичко е въпрос да се видиш къде си ти и с колко лева в джоба си.
    Добре де, не виждаш ли, че е тъпа тази логика и точно показва, че не са ни наред данъците. Може ли Браво JTD да ти струва 130 лв. на години при заплата 500лв, а Браво TD 30лв.? За кво да си купуваш по-стара кола, която е с по-стара технология, замърсява повече и т.н. и т.н.
    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
    Mazda 6 2.3 2005
    sigpic

Comment

• тук човек със средна за страната заплата няма да си купи това волво
      а този който си го купи ще плати без проблем 400-500 лева данък

----------------------------
      FIAT Bravo във Facebook

Comment

Защо ти се палиш и директно минаваш на "пич".
        Аз се обръщам към тези, които не плащат данъци, което непряко е явно и към теб. Нямам нищо против никой. Просто трябва малко да се помисли, малко да се прочете как се сформират данъците и кой данък за какво отива и тогава да се коментира!
        На мен данъците определено не ми се виждат малки.
        И аз ги плащам трудно и събирам пари за тях. Знам, че след 7 месеца трябва да си платя "дълга" и всеки месец (ако е от сега примерно), ще отделям по 30лв на месец в касичката и накрая ще отида и ще го платя.
        Не си мисли, че мога да си позволя да си платя данъка и да не го усетя. Просто е въпрос на сметки на личните финанси.
        И аз искам да карам нова кола, на която данъка е доста по-скъп, застраховките са доста по-голяма сума, ама няма. Това мога да си позволя, защото преди да го купя сядам и си правя сметките на хартия и виждам къде съм аз и какво мога да си позволя.
        Ако взимах 300лв в София и трябваше да плащам данък 200лв+разходите, то тогава определено щях да си карам Жигулата примерно, въпреки, че съм взел 5000лв наследство от умрялата баба примерно и няма да си купя първата възможно най-добрата кола за тези пари от наследството. Иначе минаваш в графата на селяндура, който единственото, за което си купува дадена вещ е за пред хората.

п.п.
        Седя си преди една седмица и чакам пред един дюнер да ми дадат манджичката и да похапна леко.
        Зад мен поредните "тарикати" и говорят:
        - ЕЕ брато 'наеш ли к'ва кола си купи ХХХ, мн'оо яка. Голям тарикат е!
        .......
        И накрая след обяснението как вървяла, колко лудница била (поредния таралясник) се споменава нещо от рода.
        Днес обаче няма да идва (еди къде си), защото много горяла и нямал пари за бензин!

Е докато има селяндури, които гледат все още кой какво има, ще има и селяндури да си купуват неща, които не са им по джоба и накрая точно този ще каже - А бе ти луд ли си да дам 200лв данък, за тези пати знаеш ли колко бензин ще сипя
        Ами и аз не съм много много съгласен с теб.Първо това оценката на данъка го казах 100 пъти , че е смешно, видях колко е данъка на камионче мерцедес 814- нензам тончо колко коня е 150 имали нз нещо такова максимална допустима маса 7.5Т, и това въпросно камионче плаща 50 лева данъче, ами колега аре кажи ми, кое според теб вреди повече на околнота среда и пътната настилка - 7,5Т камион , който можеш си представиш и какви вредни емисии отделя, сравнен с моята бензинова алфичка. Пък и не е много стар малко по дърт е от алфата. А затова , че някой си купил кола и нямал пари за бензин в момента пак не си прав колега, бензина си е скъп дали ще си купиш 150 коня самолет в кавички или 100 коня малолитражка, ще спестиш за 100 км кажи речеи МАКС 10 лева, толквоа всеки може да ги прежали , просто всичко ни е скъпо относно колата съпоставено със заплатите ни това е самата истина. И дай малко по-полека с това тупане по гърди , че си плащал данък разбрах ме те всички.
        Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

• Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
          Добре де, не виждаш ли, че е тъпа тази логика и точно показва, че не са ни наред данъците. Може ли Браво JTD да ти струва 130 лв. на години при заплата 500лв, а Браво TD 30лв.? За кво да си купуваш по-стара кола, която е с по-стара технология, замърсява повече и т.н. и т.н.
          ИМЕННО! Вместо държавата да ме стимулира да си продам колата сега, да додам да речем 1000лв и да си взема 1-2г по-нова кола която е с по-съвременна техника и щади околната среда, те ме стимулират да си карам старата и да замърсявам (за разлика от някакви 20тина к.с.)
          това незнам дали го има на друго място
          Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

• не винаги има логика, но...
            камионът се кара много повече от една кола
            от акциза на горивата държавата прибира лептата си
            евентуално от винетка също

----------------------------
            FIAT Bravo във Facebook

Comment

• Първоначално публикувано от nblagoev Покажи съобщение
              Следя темата от самото и начало и едно нещо ми е много чудно...
              Много хора се оплакват, че данъците им са високи...
              Ами защо, колеги, си купувате коли по 120-150к.с., а не си купите някоя 50-60к.с.???
              Там данъка е по-нисък май, нали?
              На кола 150к.с. от 5 до 14 години данъка е около 250лв., а на кола 60к.с. от 5 до 14 години е около 20лв.
              Ама искаме да ни е кеф, нали?
              Ами като искаме да ни е кеф, ще си плащаме за кефа и това е!
              Законите са си закони и това е, ако не ви харесват - променете ги! Само с лаене по форумите не става!
              Не искам с никой да се заяждам, всеки сам за себе си решава, ама това е моето мнение!
              Искам да ми е кеф, мога и си плащам за кефа, като не мога - купувам си кола 50-60к.с., плащам си нищожния данък и си трайкам...
              Абе то ако става въпрос има и доста закони, с които трябва да се осъдят доста "бизнесмени" и да идат в затворчето , че и те бач крадaт от дъжавата, ама те там крадaт 6 цифрени суми и нагоре, а не като нас горките скрили 300 лева ама ест , че ще дойдат при нас да си го искат , какви сме ние , нормални граждани. Колега,колега замисли се и тогава си помисли над това мнение... пък и 150 коня кола не е самолет в крайна сметка.
              Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

И кво викате господа икономисти? У нас всичко много евтино. А някой да е проучил преди това? Да е сметнал проценти, съотношения, средни заплати и т.н.? Щото аз съм го правил и не са ни по-ниски данъците. Даже са ни по-високи. Що не ги погледнете от гледна точка на семейство, баща чиновник, майка учителка. Я сметнете колко процента от дохода им е годишен данък от 180 лв за 120 коня кола примерно? Айде за 120лв данък сметнете. Ама искам суми и проценти.

Ами няма нужда да го смятам, като не ти стигат възможностите си правиш сметката, много е просто.
                Поне в този форум не вярвам да има хора който да имат толкова пари, че никога да не мислят за тях и да не им се налага да работят.
                Е СЕГА И АЗ ИСКАМ ФЕРАРИ ДА СИ ИМАМ - ама нямаааа, и що няма - щото няма пари. Правиш си сметката и се простираш според чергата си.

Е да ама Българина масово не си я прави - ето викаш хората в твоят пример са на бюджетна заплата , в семейството вилизат 600-700 лева чисто на месец.
                Съгласен съм :колата не е лукс а е необходимост ( вече).

Ама добре де за чии чеп ще си купува уважаемият учител кола над 100 коня на която данъка и е в пъти повече, защо ще си купи кола на която най- малката гума която може да сложи е 15-ка, защо ще си купи кола с два пъти по-висок разход на гориво, защо ще си купи кола на която ГО е също скъпо и прескъпо ?

Защо ще го направи след като не може да си го
                позволи ?

Защо не си купи едно поло примерно или типо , 60-70 коня максимум с нисък данък, нисък разход на гориво, евтина застраховка и гуми 13-ки?
                Защото Българина си умира да се покаже и го тресе гъзарията ли , или просто не може да смята ?
                Или и двете заедно и то по-много?
                Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                  Защо не си купи едно поло примерно или типо , 60-70 коня максимум с нисък данък, нисък разход на гориво, евтина застраховка и гуми 13-ки?
                  Защото Българина си умира да се покаже и го тресе гъзарията ли , или просто не може да смята ?
                  Или и двете заедно и то по-много?
                  Показността и гъзарията просто е пословична за съжаление. Така е. Но друга ми беше мисълта. Аз не казвам, че драгият господин учител трябва да си купи Алфа 150 коня. Цялата идея на 3 страници словоизлияния, които са горе-долу безсмислени беше, че не стига, че са ни скапани пътищата и са ни ниски заплатите, ами и данъците са ни високи спрямо доходите. И като почнеш от данъците и минеш през още 100 неща се стига и до въпроса:
                  Защо драгият учител не може да си позволи няква супер тъпа и невероятно мощна 105 коньова кола, с която да се движи нормално по улуците, ами трябва да кара Поло, което харчи повече или пак толкова, ама е като сапунерка? Защо? Поради ред причини, а една малка част от тях е, защото е висок данъкът, а си чупим колите по пътищата и не само ги чупим, ами се и избиваме, защото пътища почти няма. Има некви лентички асфалт с маркировка(понякога) за разделение.
                  Не знам защо решихте, че искам учителя да гъзарее, нещо не се изразявам правилно явно.
                  Mazda 6 2.3 2005
                  sigpic

Comment

Е страшна логика. За кво да не си купи Голф 2 1.6 тд 86г., данъка е 5 лв и може да си самоубие семейството на първия завой.
                    Иначе примерът с волвото е готин. Тука застраховка + данък на година ще ти излезе бая над месечната средна заплата.
                    Лукса да не се самоубива на първия завой се плаща. Освен това ако имаш мозък и знаеш, че си с Г2 от 86г., няма да караш така, че да се самоубиваш на първия втория или който и да било завой. Това, че някой няма мозък и фърка с Голф 2-ка все едно е с чисто нов мерцедес не е мой проблем.

На мен данък + ГО ми излезе около 250 лв. 120 лв. данък и 130 лв. ГО. А ако си бях купил кола са малко по-малко коне, щеше да ми излезе под 200 лева общата сума. Незнам хората със заплати от много под 200 лева дали изобщо карат коли. А средната заплата, на всички ни е ясно, че не е под 250 лева. Не е дори и под 500.

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                    Всеки е тарикат или в повечето случаи само се опитват и изглеждат смешни!

А я ти ми кажи с какво толкова Браво ТД е много по-зле от ЖТД, та чак ще самоубива семейството.
                    Всичко е въпрос да се видиш къде си ти и с колко лева в джоба си.
                    Хубаво ЖТД е по-съвременна и вероятно цапа по-малко. Не че някой от колегите дето ги разправят тия е ходил да го мери, ама да го приемем. Иначе купетата им гледам са еднакви, незнам дали при това положение може да има голяма разлика в сигурността. Май наистина почват да се вадят всякакви оправдания, само да не си признаем, че ни кефи да караме мощна кола, ама не ни кефи да й платим данъка.

Досега никой не отговори на въпроса (който доста колеги поставиха), защо се оплаквате от данъци от по 150 лева, като има и коли с по 30 лв данък. С изключение на това за самоубийството на семейство, и това че не може да изпревариш камион за нула време, ако си с такава кола. Даже ви дадох пример, с предишната ми кола, която беше с данък от седем лева на година и я ползвах съвсем пълноценно, в града и извън него. Е не можех да изпреваря никого, но не се и опитвах и стигах до където съм тръгнал. Да чукна на дърво никого не самоубих с нея, въпреки, че беше от картон Накрая я продадох на един приятел и сега се кара всеки ден.
                    Ето ви и още едно сравнение:
                    Алфа 145 1.4, 103 к.с. данък в София - 156.78 лева
                    Фиат Брато 1.4., 81 к.с. данък в София - 30.38 лева.
                    Взел съм стойностите от pariteni.bg, и са верни щото на едната кола и плащам данък и знам колко е.
                    Разликата е пет пъти в парите, а в мощността е 20 к.с., при положение, че бравото е с над 100 кг. по-леко от алфата.
                    Хубаво, трабанти, жигули и голф 2-ки от 86, са ви под достойството да ги карате. Явно и бравото ви е под достойнството, въпреки, че е по-ново 145-цата с пет по-големия данък и може би е и по-сигурно. Ама работата е там, че за повечето удоволствия се плаща.

ЕДИТ: Докато си пусна мнението и се намесило някакво Поло. В тоя смисъл моя пример идва много на място, щото двете коли (145 и Браво) са в един клас и са еднакво близо до сапунерка и двете. Освен това Фиат Браво е клас Small Family Car и в него драгия учител може да се движи съвсем нормално по улиците, заедно със жена си и двете си деца. Сега ми кажете по какво друго отстъпва Бравото на 145-цата освен, че няма някоя конска сила отгоре, готин дизайн и звук и красива емблема със змия и корона. Има приблизително същото пространство в салона, приблизително същото багажно пространство и не вярвам да е по-малко комфортна от Алфа, на която стабилността е за сметка на возия. Какъв е ш***ния проблем на учителя да се вози на браво?
                    Last edited by Sm0k; d.m.y г., 14:06.
                    Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                    Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Показността и гъзарията просто е пословична за съжаление. Така е. Но друга ми беше мисълта. Аз не казвам, че драгият господин учител трябва да си купи Алфа 150 коня. Цялата идея на 3 страници словоизлияния, които са горе-долу безсмислени беше, че не стига, че са ни скапани пътищата и са ни ниски заплатите, ами и данъците са ни високи спрямо доходите. И като почнеш от данъците и минеш през още 100 неща се стига и до въпроса:
                      Защо драгият учител не може да си позволи няква супер тъпа и невероятно мощна 105 коньова кола, с която да се движи нормално по улуците, ами трябва да кара Поло, което харчи повече или пак толкова, ама е като сапунерка? Защо? Поради ред причини, а една малка част от тях е, защото е висок данъкът, а си чупим колите по пътищата и не само ги чупим, ами се и избиваме, защото пътища почти няма. Има некви лентички асфалт с маркировка(понякога) за разделение.
                      Не знам защо решихте, че искам учителя да гъзарее, нещо не се изразявам правилно явно.
                      Напълно съм съгласен с колегата. Дори и както казахте данъка на въпросното волво да излиза колкот 1 чиста заплата, пак не е фактор , защото ако приемем , че мъжа взема 2200 и жената 2000 стават 4200 евро да отделят 2200 данък остават с 2000 евро за месеца, незнам как стоят нещата им със сметки телефон/вода/ток , но храната им не се различава от наща като цени.А докато тук мъжа ако взема 500 а жената 350 стават 850 и като дадеш 500 лева данък, излиза , че трябва да живееш с 350 левчета ,а само тока ти е 200 лева и ко правим?

ЕДИТ: Sm0k , ти как мислиш дал и е по сигурна, къде си тръгнал да сравняваш кола от 86 без ABS/AIRBAG или каквата и да е друга система помагаща ти по 1 или друг начин да оцелееш?
                      1 колега по горе каза , вместо държавата да те стимулира да купуваш нови коли и да си хем ти по на сигурно да няма, някакви врапирашти цифри от ПТП и смъртни случаи и същевремено да опазваш околонтата среда, то излиза точно обратното купувал си голф 2ката трепи се и цапай яко.
                      Last edited by CrazyElement; d.m.y г., 14:11.

Comment

• Темата почна от там, че искахте да убедите всички, че трябва да си плащат данъците. Ок, лошо няма. Обаче доводът, че са ниски, не е коректен. Високи са в повечето случаи или са малоумни. Браво-то и Алфа-та са достатъчно добър пример.
                        Mazda 6 2.3 2005
                        sigpic

Comment

Темата почна от там, че искахте да убедите всички, че трябва да си плащат данъците. Ок, лошо няма. Обаче доводът, че са ниски, не е коректен. Високи са в повечето случаи или са малоумни. Браво-то и Алфа-та са достатъчно добър пример.
                          Не е така!
                          Ако прочетеш цялата тема ще разбереш, че доводът за неплащането на данък е такъв, че той бил необосновано (за някой) висок и за това няма да го плати не, че не може!
                          Никъде не се споменава, че данъка бил супер нисък. ДА, може и изчисляването му де не е като хората измислен, може да е малоумен, но това не те освобождава от задължение да платиш!
                          Това е както казах тарикатлък на дребно!

И както споменах малко по-напред в темата, чакам деня в който КАТ ще пуснат цялата база с автомобили, кой кога и какъв автомобил е имал и да се премине към задължение към държавата.
                          Тогава ще гледам с удоволствие темите във форума по този случай

п.п.
                          Като погледнеш следващата тема в раздела ми харесва.
                          И аз искам да карам 2.4жтд-20в хубава алфа 156 СВ, ама съм седнал да видя колко ще ми струва като разход.
                          И съм се спрял да си купя такава, защото годишната й издръжка ще ми струва приблизително 2.5-3 пъти по-скъпа (застраховки и данъци само). Имал съм възможност да си я купя купя в кеш, ама минавам към графата -> показване и гъзария без покритие. Всеки да се разпростира според чергата си.
                          Да не би да е по-кола от моята в момента? Да не би моята да ми е зле като си я карам. Другото е просто още излишен лукс (конкретно за мен само заради двигателя ще я взема), за което си плащаш!
                          А кажи ми ти сега, по тази логика можеше да си купя въпросната Алфа, да плащам 3 пъти по-високи годишни разходи и какво правим? Да не го плащам, защото ще ми е скъпо ли?
                          Обръщаш се поглеждаш къде се намираш, виждаш какво може да си позволиш да караш и това е!
                          Last edited by BO; d.m.y г., 14:25.
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Не е така!
                            Ако прочетеш цялата тема ще разбереш, че доводът за неплащането на данък е такъв, че той бил необосновано (за някой) висок и за това няма да го плати не, че не може!
                            Никъде не се споменава, че данъка бил супер нисък. ДА, може и изчисляването му де не е като хората измислен, може да е малоумен, но това не те освобождава от задължение да платиш!
                            Това е както казах тарикатлък на дребно!
                            :
                            Е аз къде съм казал, че те освобождава . Не те, ама е тъп и необосновано висок. И на българинът толкова му трябва. Гъзарее си, не плаща и никой не го и кара.
                            Mazda 6 2.3 2005
                            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщение
                              ЕДИТ: Sm0k , ти как мислиш дал и е по сигурна, къде си тръгнал да сравняваш кола от 86 без ABS/AIRBAG или каквата и да е друга система помагаща ти по 1 или друг начин да оцелееш?
                              НЕ ГИ СРАВНЯВАМ. Просто някой вкара примера в темата и казах, че ако това можеш да си позволиш, това ще караш. Ясно е че е по-несигурна и замърсява повече. Но всеки трябва да си знае гьола. Като нямаш пари за по-сигурна кола, ще внимаваш кви ги парвиш. Ако те е страх да я караш, няма да караш. Дадох пример и със себе си, карал съм трабант и съм оживял щото не съм се правил на супермен, не съм се оплаквал, че не мога да изпреварма камиони. На никого не казвам, че трабанта е безопасен или не цапа. Напротив опасен е, цапа много и ако го блъснеш с по-висока скорост няма да остне нищо от него, и сигурно и от теб. Но това съм можел да си позволя, това съм карал. И мнението ми е, че така трябва да правят всички!

А какво стимулира, държавата и защо го стимулира, не ми влиза в работата. Щеше да ми влиза, ако исках да съм политик, депутат, данъчен или някакъв експерт в КАТ. Ама не съм, и не искам да бъда, затова на мен ми влиза в работата да си платя данъка, а пък който иска, нека решава, какво да ми стимулира с данъците
                              Last edited by Sm0k; d.m.y г., 14:28.
                              Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                              Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

• Айде слагайте катирана на тази тема , че направо стана мазало, всеки с неговите yбеждения, аз мисля, че се изразих точно , като дадох доста примери , обща заплата на 1 семейство и данък, данък на камион и какво ли още не.

---------- Post added at 14:30 ---------- Previous post was at 14:27 ----------

Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
                                НЕ ГИ СРАВНЯВАМ. Просто някой вкара примера в темата и казах, че ако това можеш да си позволиш, това ще караш. Ясно е че е по-несигурна и замърсява повече. Но всеки трябва да си знае гьола. Като нямаш пари за по-сигурна кола, ще внимаваш кви ги парвиш. Ако те е страх да я караш, няма да караш. Дадох пример и със себе си, карал съм трабант и съм оживял щото не съм се правил на супермен, не съм се оплаквал, че не мога да изпреварма камиони. На никого не казвам, че трабанта е безопасен или не цапа. Напротив опасен е, цапа много и ако го блъснеш с по-висока скорост няма да остне нищо от него, и сигурно и от теб. Но това съм можел да си позволя, това съм карал. И мнението ми е, че така трябва да правят всички!

А какво стимулира, държавата и защо го стимулира, не ми влиза в работата. Щеше да ми влиза, ако исках да съм политик, депутат, данъчен или някакъв експерт в КАТ. Ама не съм, и не искам да бъда, затова на мен ми влиза в работата да си платя данъка, а пък който иска, нека решава, какво да ми стимулира с данъците
                                Няма значение , ще си платим данъците спокойно прсто ти казвам, че голяма част от хората в България немогат да го направят , когато им дойде време за данъка поради простата причина, че ако го платят умират от глад... което е доста смешно при условие, че аз съм си купил кола според чергата ми(колко пари струва колата) , но държавата ми изкача с някакви суми , които баровците с по 200 000 хил. коли плащат малко повече. Смешно но факт!

Comment

Working...
                                X