Известие

Collapse
No announcement yet.

Нощни тираджии - пазете се!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нощни тираджии - пазете се!

Не съм бил там и не съм видял. Историята ми я разказа вчера една приятелка. Случката е следната - нощно време, около 5 часа тя и приятелят и пътуват към Петрич. Намират се някъде на магистралата, не успя дами обясни точно къде. Скоростта е около 150 когато отзад ги застига тир и започва да им присветва с фаровете и да ги натиска като очевидно се движи по-бързо от тях. На целия път са само те и тира. Не е ясно какъв му е проблема, но момчето намалило малко и пуснал тира пред него макар, че така и така имало от къде да го задмине. Било някаква цистерна. Малко след това онзи започнал да намалява като паднал някъде до 60. При опита си да го задмине онзи го засича и не го пуска да мине. Тя естествено се уплашила и помолила приятела си да не се опитва да го мине. Карали така известно време зад него когато тира все пак дръпнал напред и го загубили от поглед. След малко ги застигнала и втора такава цистерна която започнала да кара след тях но на нормална дистанция та дори и малко изоставал зщото му виждали само фаровете. Двете цистерни били различни само цветово. След още малко път виждат първата цистерна, която била спряла в аварийната лента. Застигайки я тя тръгва и спира напряко на пъта. Е тук вече няма както да се прави та и те спряли. Тъкмо тръгнал да се връща назад, за да си направи място да го заобиколи когато пристига и втората цистерна и спира зад него. При което те се оказват затворени межу двете цистерни насредата на магистралата и наоколо няма никой. Един Господ знае какво е щяло да стане, но добре, че се появили някакви коли та тировете се дръпнали и те са отпрашили веднага. Така че пазете се. И бъдете особено мнителни на пътя не само по отношение на пътната обстановка, но и по отношение на това кой се движи около вас и какво му е поведението на пътя спрямо вас и спрямо другите участници в движението!
    Last edited by detelazurno; d.m.y г., 12:17.
    The greatest of all scientific hobbies!

мен пък ми изглежда че тоя твоя приател с колата се е направил на шосеен бабаит и не е оставил в началото първият тир да го изпревари , тираджиите са му показали че не е уцелил с кой да си прави експериметни. Не забравяй че тия хора с камионите живеят на пътя и карането им е денонощна професия, някои от тях са доста докачливи

Comment

На мен ми изглежда, че се правиш на форумен Шерлок Холмс Възможно е леката кола да е била с включени стопове за мъгла, които всички знаем как могат да дразнят, особено пък разбеснели се тираджии, които сигурно рано или късно ще си намерят майстора в лицето на някой въоръжен бабаит.
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение
        мен пък ми изглежда че тоя твоя приател с колата се е направил на шосеен бабаит и не е оставил в началото първият тир да го изпревари , тираджиите са му показали че не е уцелил с кой да си прави експериметни. Не забравяй че тия хора с камионите живеят на пътя и карането им е денонощна професия, някои от тях са доста докачливи
        Силно се съмнявам в това. Мисля, че по-добре познавам приятелите си и точно поради тази причина ще игнорирам мнението ти и няма да ти обяснавам що за човек е. А това, че им е денонощна професия не им дава право да имат такова поведение на пътя спрямо другите участници. Извинявай ама посред нощ да затиснеш кола на магистралата с 2 цистерни паркирани напряко на пътя...... Дали някъде го е засякъл или си е забравил фаровете за мъгла.... мисля, че малко да му се лепне отзад на дълги би имало доста добър ефект.
        Last edited by detelazurno; d.m.y г., 12:15.

Comment

Ето затова в жабката винаги имам средство за защита и сплашване ако се наложи както в случая.
          sigpic
          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Записвайте номерата на колите и после жалба в полицията, това е решението, а идиоте винаги ще се намерат на пътя. Неправи чест на професионални водачи да карат по този начин.
            "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
            Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
            Opel Astra J GTC

Comment

Това ми прилича на сюжет от тъп филм...
              Но малко повече внимание на пътя на никого не е излишно.
              АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
              FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Те са се стреснали. Кой да мисли за номерата... да се пазиш от цистерна да не те удари или да пишеш... както и да е. Въпроса е не толкова дали им прави чест или не, а какво са искали да правят с тях. Добре, че са извадили късмет с идващите коли!

Comment

Още като го видиш тоя с тази цистерна да кара така, записващ номера и се обаждаш на ченгетата,съобщаваш дестинацията и готово...
                  Скоро ми се случи карам си на път с ограничение 60, в средна лента, карах с около 80, и отзад тир ми присветва да карам по-бързо, имаше място да мине от ляво но не, после пак свети, бибитки едно друго и ми кипна, бяхме няколко парцала в колата и веднага едно интернационално пръстче на тоя боклук, който дори беше от др държава и скочих на бибитката, отбих после с андеждата да отбие да си каже кво го мъче ама уви продължи безмълвен...
                  Last edited by rusiq86; d.m.y г., 12:45.
                  sigpic
                  Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                    Скоростта е около 150 когато отзад ги застига тир и започва да им присветва с фаровете и да ги натиска като очевидно се движи по-бързо от тях.
                    Е това тук е просто нереално...Не може те да се движели с 150 и тира да ги застига че той с 170 трябва да е карал...Всики Тирове имат ограничител на 90, който ест лесно се маха, но дори махнат стига около 120 и край, а той е бил и цистерна...

ПП:За справка в Шампионата за камиони вдигат максимална скорост 160 км/ч...Те тогава наще са родени шампиони...

Иначе е нелеп инцидент...просто с тираджии не се занимавайте на доброто решение е като така ви застигне и почне да свири или святка с фарове просто дайте газ и за да ви е мирна главата и никога не влизайте в спорове с тях защото можете да съжалявате...просто те много са задружни на пътя и държат постоянна връзка помежду си...
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Не забравяй че тия хора с камионите живеят на пътя и карането им е денонощна професия, някои от тях са доста докачливи
                      И като живеят там какво, правителството да им осгури коридор за преминаване ли? На всеки може да се случи да попречи на някого неволно или да си забрави включен стопа за мъгла или нещо подобно (особено в 5 сутринта). Вече е дискутирано един път, че това не е повод да го спираш или да организираш някаква друга саморазправа. Пък и според мен да засичаш кола и да я спираш с две цистерни е прекалено тъпо дори и за малоумен тираджия, ако причината е била само, че неволно си му попречил с нещо. Нощем по пътищата има всякакви криминални елементи и с камиони и леки коли, така, че всякви хипотези не са изключени...

Пък и наистина сюжета е малко пренаситен със събития, особено с тия 150 км/ч
                      Last edited by Sm0k; d.m.y г., 13:51.
                      Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                      Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Тир настигнал лека кола дето с 150 вървяла че и я изпреварил даже , пълен смях .Че даже колегата детелазурно се кълне в тоя свят разказ .
                        Аз все още си мисля че тира е тръгнал да го изпреварва а шофера на колата е дал газ и не го е оставил да го изпревари.Тва е кофти много за тира , тва да не ви е лека кола да натисне спирачката и да се прибере за 5 метра . Те така за нищо никой не затваря пътя .Крушката обикновенно си има опашка .
                        никой от нас не е бил там така че няма смисъл от повече теории .
                        само знам че момчето шоферче на леката кола ще се замисли сериозно следващият път дали да се прави на старикат с/у 40 тона железо с потенциално луд зад волана

И пак повтярям тировете са си вкъщи на пътя , те там си живеят , там им е мястото .
                        Ние с леките коли сме някакви заблудени туристи дето им се пречкат с неумелите си опити за шофиране .
                        Last edited by SFINKS; d.m.y г., 14:58.

Comment

...само знам че момчето шоферче на леката кола ще се замисли сериозно следващият път дали да се прави на старикат с/у 40 тона железо с потенциално луд зад волана

И пак повтярям тировете са си вкъщи на пътя , те там си живеят , там им е мястото .
                          Ние с леките коли сме някакви заблудени туристи дето им се пречкат с неумелите си опити за шофиране .
                          А откъде знаеш, че се е направил на тарикат, другарю Холмс? Не може ли да е направил нещо без да иска шофьорът на колата, а тираджията да се е напрегнал без време, а???
                          Или трябва задължително да е замесена световната конспирация и ти, в качеството си на нейн оторизиран говорител, да хвърлиш светлина по случая?
                          _______
                          146 JTD - ex
                          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

количката кротко си е карала по пътя и някакви тирове затварят пътя щот така ги кефи , така по ли ти харесва

Comment

На мен ми се е случвало следното нещо пътуваме си кротко в едно пежо 306 1.1 със 110 км то и без това горе долу толкова му е силичката и отзад изведнъж 3 тира във всяка лента по един в аварийната също се състезават ли не знам какво прават идват като цунами отзад свирят пресветкат дали бяха пияни или дрогирани не знам но с нищо не сме ги предизвиквали.Накрая след 10 тина мин натискане отпред се беше заформила някаква колона та си разтуриха редицата ... дали бяха пияни или дрогирани не знам.
                              sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Working...
                              X