Известие

Collapse
No announcement yet.

Мерак за пилотиране

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мерак за пилотиране

Вдъхновен от изказването на един потребител за книга с Награди Дарвин се поразрових из нета за нея и вижте на какво попаднах...

Мерак за пилотиране
    Магистрален патрул от Аризона забелязал пушещи метални останки, вградени в скала, надвиснала над един завой. Останките наподобявали сцена от самолетна катастрофа, но били от автомобил... Ето какво е заключението на екипа по съдебна медицина: Изглежда някой се е сдобил с JATO (Jet Assisted Take Off), което всъщност е солидна ракета, която се използва при тежкотоварните военни самолети, като им дава допълнителна тяга, когато излитат от по-къси писти. Та този "някой" (полицията продължава да работи по установяване на самоличността му), е карал Шевролет Импала в пустинята, докато е стигнал до широка и права отсечка на пътя. След това, той е монтирал JATO-то към автомобила си, качил се е отново, дал мръсна газ и запалил JATO-то... Фактите, доколкото могат да бъдат описани са, че операторът на 38-годишната Импалата, запалил JATO-то на около 5 километра от мястото на катастрофата. За това говори изгорелият и разтопен асфалт на тази позиция. Едно нормално функциониращо JATO, развива максимално ускорение за около 5 секунди. Това е накарало Шевролета да развие свръхскорост от 563 км/ч. и е поддържало максимално ускорение за около 20-25 секунди. Шофьорът (или по-скоро ПИЛОТЪТ), най-вероятно е изпитал G-сили, обикновено запазени за пилот на F-14 в бойни условия, които най-вероятно са го направили напълно индифирентен към случките след този момент. Както и да е, автомобилът е бил на магистралата в продължение на около 5 км. (15-тина секунди), преди шофьорът да натисне спирачките, с което напълно ги е разтопил - както говорят дебелите черни следи по повърхността на пътя. След това се отделил от земната повърхност за допълнителни 2,5 км. и се е срещнал с твърдата скала на височина от около 38 метра, оставяйки опушен кратер с дълбочина 1 метър в скалата. Голяма част от останките на шофьора е неидентифицируема, въпреки това, малки парченца от кости, зъби и коса са били извлечени oт кратера от експертите. Допълнително, късчета нокти и костици са били намерени и в останките, за които се предполага, че са от волана.

колега, а това от книгата ли е или просто си попаднал случайно на него? : )
    1986 Alfa Romeo Sprint ex.
    1993 Fiat Croma 2.5 TDI ex.
    1999 Citroen Saxo 1.0
    Never Give Up! Just keep walking... ®

Comment

Старо колкото си иска. Mythbusters даже имаха серия посветена на този мит. Чудно ми е откъде може ей така да се "сдобиеш" с твърдогоривен ракетен ускорител. Охраната на авиобазите стреля ако подпръднеш по-силничко, какво остава ако тръгна да си излизам с ракета.

А журналистическия език винаги ме е кефел: Човека бил "индеферентен" - айсиктир, сифон, сифич ръйшли
      Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
      ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
      Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
        Старо колкото си иска. Mythbusters даже имаха серия посветена на този мит. Чудно ми е откъде може ей така да се "сдобиеш" с твърдогоривен ракетен ускорител. Охраната на авиобазите стреля ако подпръднеш по-силничко, какво остава ако тръгна да си излизам с ракета.

А журналистическия език винаги ме е кефел: Човека бил "индеферентен" - айсиктир, сифон, сифич ръйшли
        това най-вероятно някой невчасник го е измислил от indifferent =]
        sigpic
        днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от MogaTa Покажи съобщение
          колега, а това от книгата ли е или просто си попаднал случайно на него? : )
          Дали е от книгата - не знам. Но като напишеш "Награди Дарвин за принос към еволюцията" в Гугъла и първото, което излиза е линк със заглавие "Да му се...не види!: Наградите Дарвин: Клуб на веселите самоубийци" - това, което пейстнах се намира в този линк. Но както казах - дали е от книгата, това не знам.

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
            Охраната на авиобазите стреля ако подпръднеш по-силничко, какво остава ако тръгна да си излизам с ракета.

Ми просто няма да пърдиш докато излизаш бе. Ще стискаш и ще се оакаш в последствие.
            След тва ше пуснеш нещо в нета за лапнишарани и ще станеш световна знаменитост.

Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Това съм го гледал в един филм, в ролята на "пилота" беше Дейвид Аркет
              http://kino.dir.bg/film.php?id=6695
              хах ето я и сцената в трейлъра
              http://kino.dir.bg/open_video.php?id=55420
              Last edited by code; d.m.y г., 17:30.
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                Ми просто няма да пърдиш докато излизаш бе. Ще стискаш и ще се оакаш в последствие.

Даже и филм ще направят за теб...

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение

То ако крадеш ракети е много трудно да се устискаш. Напрежението е голямо така да се каже.
                  Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                  ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                  Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от SPEEDER_BG Покажи съобщение
                    Дали е от книгата - не знам. Но като напишеш "Награди Дарвин за принос към еволюцията" в Гугъла и първото, което излиза е линк със заглавие "Да му се...не види!: Наградите Дарвин: Клуб на веселите самоубийци" - това, което пейстнах се намира в този линк. Но както казах - дали е от книгата, това не знам.
                    Имаше такъв филм, игрален, точно за това беше за наградите Дарвин, като едни застрахователни агенти ги разследваха, та докато играех на компютара, хвърлях и едно око към тях, готин филм.
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

Бла-бла, та развил 563 км/ч , па и натискал спирачки

Откъс от филмче относно нещо, случило се през 1976 при игра с джет енджин клик
                      или
                      лошо качество, но пък коментарите си заслужават да се чуят клик
                      Ако некой се интересува, пращам линк към пълнометражния филм The Devil At Your Heels.
                      156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                      Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                        Това съм го гледал в един филм, в ролята на "пилота" беше Дейвид Аркет
                        http://kino.dir.bg/film.php?id=6695
                        хах ето я и сцената в трейлъра
                        http://kino.dir.bg/open_video.php?id=55420
                        Дам, хубаво беше филмчето...
                        166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                        x145 1.6 boxer

Comment

Working...
                        X