Известие

Collapse
No announcement yet.

Нови шофьорска книжка и талон?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нови шофьорска книжка и талон?

Отдавна се каня да си сменя книжката и личния талон, защото съм с друга фамилия вече 2 години, но все не ми остава време. Знаете ли дали ще ме глобят, защото не са сменени /ако да- колко/ и каква е процедурата изобщо. Предполагам, че документи се подават пак в КАТ, а за колко време стават готови? Чака ли се? Всякаква информация ще ми е от полза, утре ще се отправя натам и да знам какво ми трябва. Ако отида с малката ми дъщеричка, някой дали ще се смили да мина по-бързо

пп.и сега има ли опашки за регистрация на автомобили?!
    Driving is the only thing I'm bad at

Мисля че няма глоба,а и също така може да пробваш да си подадеш документите в районното управление,те също съдействат за издаване на книжки,пък ако отидеш с малката,те повече ще се трогнат
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Като отидеш в КАТ, трябва да си предполагам с новата лична карта, но се попълва заявление, носиш 1 снимка и медицинско. Теглеш си номерче от машината и чакаш 2-4 часа приблизително. Заявленията се (взимат) на гишето от в дясно от входа, където ти преглеждат наличните документи. Попълваш си заявлението и чакаш да ти дойде номер-а на едно от 4-те гишета. Казваш каква процедура искаш - Стандартна - 30 дни или Бърза за 10 дни подаваш документите и отиваш в банката да платиш (на входа в ляво). След това се връщаш там където си подала документите и даваш бележката и след срока 10 или 20 дни отиваш да си я вземеш готовата книжка. Горе долу е това. Моята я сменях преди 2 седмици и затова ги знам толкова нещата.
      Бързата процедура е 42 лв мисля, а стандартната е към 20 лв.
      "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
      Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
      Opel Astra J GTC

Comment

благодаря ви за бързите отговори!

медицинско нямам ... то не се ли иска само за първа шоф. книжка, аз подменям само?! ако е задължително, да не се разкарвам напразно утре ...
        ще пробвам да отида с малката, че чакане 2-4 часа ми се вижда ад, обаче ако никой не се смили - тя ще подивее.

Сега ако ми кажете и дали се чака при регистрация на автомобил ... само смяна на собственика, без нови номера?

Comment

За медицинско можеше едно време и без, но ти издаваха книжката със старата дата на валидност, сега не знам дали е така. За смяна на собствеността не мога да ти кажа дали се чака, но предполагам, че да, защото просто в КАТ е лудница, а колко не се знае. Ако не ти е спешно си карай така и да не ти пука изобщо и изчакай новите документи от догодина, само смени собствеността на колата и си я регистрай в данъчното.
          "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
          Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
          Opel Astra J GTC

Comment

не се чака за смяна на собственост, става много бързо. дори не е нужно да ходиш с автомобила. за половин час минава.

за документите, жена ми кара още със старата си книжка (женени сме от 7 години), която дори е издадена в Бургас. Вярно, че отскоро е шофьор, но няколко пъти са я спирали и досега не е имала проблем. Глоба и аз мисля, че няма, но не съм сигурен. Кажи като го направиш, моля, защото както споменах и жена ми трябва да мине.
            ex Alfa Romeo 156 '02 1.9 JTD
            ex Alfa Romeo 159 '06 1.9 JTDm
            Alfa Romeo Brera Italia Independent '10 3.2 V6 Q4
            Alfa Romeo 4C

Comment

Първоначално публикувано от Tickles Покажи съобщение
              благодаря ви за бързите отговори!

медицинско нямам ... то не се ли иска само за първа шоф. книжка, аз подменям само?! ако е задължително, да не се разкарвам напразно утре ...
              ?
              Задължително е, и при подмяна на книжката....
              Аз нали сменях моите документи наскоро....
              Първо си смених личната карта,
              там където попълвах заявление за нея,попълних и такова за шоф.книжка( формулярите са едни и същи).Платих таксата и отидох в КАТ подготвена
              п.п.
              на колата не съм и сменяла документите...
              Не ми се занимава,но за всеки случай,съм си извадила от общината ,удостоверение за идентичност на имена
              + документа за граждаски брак
              и не мисля да имам грижи
              “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
              ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

щом трябва медицинско, значи няма да е утре

аз личната карта си я смених още веднага, защото ми искаха новите данни за раждането, обаче шофьорската не ми трябваше, не съм я ползвала от тогава /последния път карах кола на път за родилното /. Мислех, че не мога да си карам със старите документи, но щом казвате, че може - няма да си давам зор сега да ги сменям

и се пазете - от утре пак съм шофьор

Comment

Oooo кой се появил
                  Добре дошла, дано успееш бързо да си извадиш документите.
                  Благодарско за предупреждението , ще си отваряме очите на четири .

Изкрънка ли си нова Алфа ?
                  Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                  ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Е, със сигурност ще ме мернеш, връщам се в БПС

...ама не е Алфа, иначе щях официално да се похваля тук

Comment

пак съм тук

понеже съм супер несериозна, още нищо не съм направила, нито колата прехвърлих, нито си смених документите. Извадих си обаче медицинско, което е с дата 29.09.2009г. и днес се замислих дали не изтича утре и да ми се налага да вадя ново ... та питането ми е колко важи медицинското???

Comment

[Май важи 6 месеца
                        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                        Нагоре по стълбата, която води надолу
                        sigpic

Comment

Със сигурност важи поне шест месеца, и аз се бях замотал тека с подаването на документите а медицинското беше с доста стара дата.
                          Alfa Romeo 145 1.6 BOXER
                          sigpic
                          http://vbox7.com/play:884c5234
                          http://www.youtube.com/watch?v=utCgI...layer_embedded

Comment

Първоначално публикувано от Tickles Покажи съобщение
                            Е, със сигурност ще ме мернеш, връщам се в БПС

...ама не е Алфа, иначе щях официално да се похваля тук
                            и на каква марка премина като не е Алфа, ако не е тайна разбира се

Comment

Няма какво да бързаш със смяната, и без това в началото на следващата година ще има задължителна смяна на всички документи (заради биометричните данни), та тогава ще трябва да сменяш и да си плащаш всичко отново
                              Giulietta 1,6 JTDm 2013
                              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Working...
                              X