If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А аз искам да питам вчера ми написаха фиш за превишена 50лв.юизлезнаха пичове полицаите щото мезасякоха със 47км/ч от горе и се отървах само с фиш.Та да попитам ако не гоплатя какво ще се случи,че нищо неразбрах от темата.Някой компетентен да се искаже.
Плати си го и то до една седмица за да нямаш никакви проблеми
А аз искам да питам вчера ми написаха фиш за превишена 50лв.юизлезнаха пичове полицаите щото мезасякоха със 47км/ч от горе и се отървах само с фиш.Та да попитам ако не гоплатя какво ще се случи,че нищо неразбрах от темата.Някой компетентен да се искаже.
плащай по банков път в 7 дневен срок иначе го местят в/у акт и ще ти вземат точки
мен ме хванаха преди 3 дни че говоря по телефона и ме спряха със сиренитея карали зад мен и не съм ги видял
написаха ми фиш за 50 кинта който платих по банков път и няма грижа
Кога би трябвало да се превърне в акт фиша? Защото имам един от пролетта. Между другото на самия фиш никъде не пише, че става на акт, ако не го платиш.
плащай по банков път в 7 дневен срок иначе го местят в/у акт и ще ти вземат точки
мен ме хванаха преди 3 дни че говоря по телефона и ме спряха със сиренитея карали зад мен и не съм ги видял
написаха ми фиш за 50 кинта който платих по банков път и няма грижа
На мен нали ми е пукнат предния джам и днес ме абонираха и мен с фиш за 30 лв- нейзправно техническо МПС.
Мама им - леля им.
ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша
Да попитам ... на приятел са му писали фиш , че се е возил без колан на пасажерското място (за без колан на задните места мисля , че е същата процедура) . Какво следва в неговия случай . Действително превръща ли се в акт или са някакви митове това . Ами ако пасажера няма книжка , къде ще му пишат акта , на маратонките ли
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
Ex: BMW E61 530 Xi
Водач или пасажер, с книжка или не - на задника му се пише. Маратонките му не пипат
(3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 85 от 2004
г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) С глоба 50 лв. се наказва пътник, който не изпълнява задължението за използване на предпазен колан или носене на каска.
Чл. 186. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 105 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) При маловажни случаи на нарушения, които са установени в момента на извършването им, на мястото на нарушението може да бъде наложена глоба с фиш в размер до 50 лв. Издаденият за наложената глоба фиш трябва да съдържа данни: за самоличността на служителя, наложил глобата; за самоличността на нарушителя; за мястото и времето на нарушението; за нарушените разпоредби, за размера на глобата и сметката, по която следва да се внесе. Фишът се подписва от служителя, наложил глобата, и от нарушителя, когато е съгласен да плати глобата, и се изпраща за изпълнение на съответното данъчно подразделение. На нарушителя се дава екземпляр от фиша, за да заплати глобата доброволно. (2) На лице, което оспорва извършеното от него нарушение или размера на наложената му глоба или откаже да подпише фиша, се съставя акт.
Е същото, де - нарушение по ЗДвП. Така или иначе, това го чака:
7) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 105
от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., предишна ал. 4, изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Издаден
фиш, глобата по който не е платена доброволно в 7-дневен срок от датата на издаването
му, се смята за влязло в сила наказателно постановление.
Здравейте колеги. Може ли някой да ми каже дали гледат стриктно за 7-дневния срок за плащане на фиш или има някакъв толеранс от няколко дни забавяне? Също така пише 7 дни, но не се уточнява дали са работни. Попринцип всички срокове на институциите са работни, но като не е уточнено и незнам нищо дефакто Моля някой колега да разбули мистерията малко. Благодаря предварително
Здравейте колеги. Може ли някой да ми каже дали гледат стриктно за 7-дневния срок за плащане на фиш или има някакъв толеранс от няколко дни забавяне? Също така пише 7 дни, но не се уточнява дали са работни. Попринцип всички срокове на институциите са работни, но като не е уточнено и незнам нищо дефакто Моля някой колега да разбули мистерията малко. Благодаря предварително
Колеги имам едно фишче за 30 лв, отпреди 20 дена, бях го забравил, тъкмо се прибирах от щатите. Въпроса ми е сега какво глоба ли ще ми треснат, точки ли, или вс е чук, не е голям проблем малко закъснение...някой минал по моя път...
Comment