Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за зимни гуми ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане за зимни гуми ...

Колеги,може темата ми да е малко тъпа за някой,но все пак искам да се допитам до вас за малко информация.

Интересува ме дали си заслужава да си закупя зимни гуми 2-ра ръка,за определена цена.

Гумите са зимни 4 броя са. Марката е BARUM ,които пише че са пройзведени в Франция.Видимо са в добро състояние и имат живот (грайфер около 6-7мм). Размера на гумите е 195/55/15,а DOT-a им е 3507 (до колкото ми каза човека 35-та седмица на 2007 година).

Цената е 200 лв. за 4-те.Искам да ми кажете мнението си за тази марка.Понеже не съм чул особенно добри отзиви за тях.Ако някой има по-добри наблюдения ще го помоля да сподели .

Благодаря предварително!
    sigpic
    ex 147 JTD by Turbon
    Giulietta multiair - the new passion

Първоначално публикувано от Turbon Покажи съобщение
    Колеги,може темата ми да е малко тъпа за някой,но все пак искам да се допитам до вас за малко информация.

Интересува ме дали си заслужава да си закупя зимни гуми 2-ра ръка,за определена цена.

Гумите са зимни 4 броя са. Марката е BARUM ,които пише че са пройзведени в Франция.Видимо са в добро състояние и имат живот (грайфер около 6-7мм). Размера на гумите е 195/55/15,а DOT-a им е 3507 (до колкото ми каза човека 35-та седмица на 2007 година).

Цената е 200 лв. за 4-те.Искам да ми кажете мнението си за тази марка.Понеже не съм чул особенно добри отзиви за тях.Ако някой има по-добри наблюдения ще го помоля да сподели .

Благодаря предварително!
    Колега какво да ти кажа,от една страна е добре гумите да са нови от друга неее.Значи ако са нови няма да имаш проблеми,но ако удариж дупка или бордюр губиш.Такаче и аз ще си купя втора ръка.Ти си решаваш.
    Mercedes W202 - 200kompressor 99'
    Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
    Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

http://www.barzgumve.com/

виж в този сайт, има оценки на гумите и мога да кажа, че са според мен независими. а тоносно за нови или не, според мен за летни може и да се замислиш, но за зимни... моето мнение е, че за всичко друго в колата (масло, части и т.н) може да се правят компромиси, но за гуми не! помисли само за 2 нови, а другите 2 да са втора ръка
      ex Alfa Romeo 156 '02 1.9 JTD
      ex Alfa Romeo 159 '06 1.9 JTDm
      Alfa Romeo Brera Italia Independent '10 3.2 V6 Q4
      Alfa Romeo 4C

Comment

Гумите трябва да са нови и четирите, може и да са евтина марка, но нови! Със спирачната и кормилна система, амортисьори и гуми не трябва да се прави компромис, това може да струва живота на семейството ти.
        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от Turbon Покажи съобщение

Благодаря предварително!
          Аз лично имам добри впечатления от барум поларис 2, беше модела който търкалях първата си година на колата.

Даването на газ, води до пристрастяване!
          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Миналата зима карах в най-големите снегове едно Поло с Ласса и бях изумен. Гумата просто нямаше грешка. Сега се чудя възможно ли е толкова евтина гума да е наистина добра?
            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

нови! може и debica ама нови да са!

Comment

Първоначално публикувано от k1lcone Покажи съобщение
                нови! може и debica ама нови да са!
                А бе тва е малко като- да е дачия ама да е нова...

Взимай ги гумите но не за 200 лв. ако ти ги даде за 150- това са твойте гуми!
                Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                  А бе тва е малко като- да е дачия ама да е нова...

Взимай ги гумите но не за 200 лв. ако ти ги даде за 150- това са твойте гуми!
                  че кво и е на дачията? супер си е ако си е пазиш и е икономична. освен тва съм карал с дебика и с мишелинки и мога да твърда че дебиката си струва за лятна гума. ши ги видим зимата как са летните дебики

Comment

че кво и е на дачията? супер си е ако си е пазиш и е икономична. освен тва съм карал с дебика и с мишелинки и мога да твърда че дебиката си струва за лятна гума. ши ги видим зимата как са летните дебики
                    Нищо и няма- но един мерцедес на 3 години е поне 3 пъти по- кола от дачията. Та същото е и с гумите- един мишелин на 2 години е по- добър от един чисто нов корморан примерно.
                    Lexus IS200

Comment

Нищо и няма- но един мерцедес на 3 години е поне 3 пъти по- кола от дачията. Та същото е и с гумите- един мишелин на 2 години е по- добър от един чисто нов корморан примерно.
                      не съм съгласен ама карай. първо освен а класа няма други за 18 000 лева мерцедеси. освен тва има хора дет искат да идат си купат кола без да е гледат в сервиз. и трето подръжката на мерцедеса е по скъпа със сигурност. новата дебика е по добра от старата мишелинка
                      Last edited by k1lcone; d.m.y г., 23:59.

Comment

не съм съгласен ама карай. ти имаш повече стаж и ще си замълча
                        Едно е сигурно- не се ли съобразяваш с пътната обстановка с каквито и гуми да си нямаш шанс. Ако искаш да изцеждаш колата на максимум- тогава задължително чисто нови гуми висок клас. Ако искаш просто да караш най- спокойно няма значение дали ще си с мишелин или с ласа на 2 години. Просто във втория случай, ще си имаш едно на ум, че си с ласа на 2 години и ще караш с 10 км/ч по- бавно. А в големия сняг- нищо не може да те спаси така или иначе.
                        Lexus IS200

Comment

Едно е сигурно- не се ли съобразяваш с пътната обстановка с каквито и гуми да си нямаш шанс. Ако искаш да изцеждаш колата на максимум- тогава задължително чисто нови гуми висок клас. Ако искаш просто да караш най- спокойно няма значение дали ще си с мишелин или с ласа на 2 години. Просто във втория случай, ще си имаш едно на ум, че си с ласа на 2 години и ще караш с 10 км/ч по- бавно. А в големия сняг- нищо не може да те спаси така или иначе.
                          така е. аз с дебиката съм си позволявал да карам екстремно но си знам колко си държат. докът зимата ако ще и с чисто нови мишелинки да съм ще карам с 40 извън града

Comment

Dunlop winter sport 3D. Старите ги откраднаха ама сега пак такива ще си взема. Щото като стане напечено парите са ти най-малкия проблем. Преди време говорих с представителя на Michelin за източна европа и той ми каза " всеки може да направи хубава гумата като нова. след 6 месеца или година обаче картинката е съвсем друга
                            Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                            Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от ludkanar Покажи съобщение
                              Колега какво да ти кажа,от една страна е добре гумите да са нови от друга неее.Значи ако са нови няма да имаш проблеми,но ако удариж дупка или бордюр губиш.Такаче и аз ще си купя втора ръка.Ти си решаваш.
                              Странно мислене
                              Защо си купил кола тогава? Утре може някой да спре в теб и да останеш без нея. Значи няма смисъл да притежаваш собствена кола.

Един съвет от мен, като човек, който се е удрял заради гуми 2-ра употреба и то зимата: Винаги си купувайте нови гуми, които карайте 2-3 сезона максимум. Ако нямате пари, по-добре зимата колата на трупчета
                              Вече има всякакви марки така, че извинение от сорта "много са ми скъпи" не важи Корморан, Дебика, Спортива и т.н., могат да се вземат за х 75-80лв./гума в масовия размер 195/65/15 С тях няма да имате никакъв проблем, стига да се съобразявате с пътните условия! Не са Мишлен или Континентал, но не са толкова лоши, колкото ги изкарвате.
                              Не искам да си представя какво ще му се случи на шофьор, ако зимата ме удари заради скапани или всесезонни гуми
                              sigpic

Comment

Working...
                              X