Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за зимни гуми ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Карам със Semperit зимни на два сезона са, доволен съм, но верно с гуми шега не бива, или ако вземате втора ръка поне да са добра марка и дата на пройзводство!
    Летните са мишелин ексалто пилот, мн мн доволен. Зимата на лед никоя гума няма да помогне обаче, тогава вс е различно!
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Някой ще сподели ли дали е карал с Ласса и как са в сравнение с Фулда например?
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

за Ласса много хубави думи съм чувал и то за зимните единствено. Голяма част от служебните ни са с ласа от миналата зима и няма никакви грижи, а на тях им се налага да ходят и по истински заснежени места - Банско, Боровец и Смолян. Мисля че това е правилната нискобюджетна зимна гума!
        ex Alfa Romeo 156 '02 1.9 JTD
        ex Alfa Romeo 159 '06 1.9 JTDm
        Alfa Romeo Brera Italia Independent '10 3.2 V6 Q4
        Alfa Romeo 4C

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
          Миналата зима карах в най-големите снегове едно Поло с Ласса и бях изумен. Гумата просто нямаше грешка. Сега се чудя възможно ли е толкова евтина гума да е наистина добра?
          С Ласса съм на колата от 2 години...много добра зимна гума..!
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
          Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Зимни гуми по-добре нови от не толкова престижна марка.. щото тия на 2-3 годин въпреки че имат грайфер не се знае кой пишман гъзар ги е карал лятото .

Comment

ми мойте са нови и съм се натрисал в сумати дълбоки дупки. даже една дупка е бях снимал. щото беше пропаднал асфалта и просто беше супер дълбока. добре че минах бързо през нея да не пропаднах. нито джантата нито гумата имат проблем

Comment

Миналата година си взех нови 4бр Дебика Фриго 2 195/65/15...(Шарката е едно към едно с тази на Гууд Иър ултрагрип 5, ако не се лъжа).Еми и в най-големите снегове и студове не ме подведоха...Знам, че не са Мишлен или Дънлоп, но и аз карам зимата предимно в София и тук таме някоя магистрала...Тааа в този ред на мисли нека всеки си прецени колко и къде ще кара зимата...Ако ви се налага да кръстосвате България през зимата и въобще ходите си по планини, карате ски и тн..Вземете си нещо от ТОП марките, но ако карате предимно крадско и не сте почитатели на високите скорости вземете НОВА ЗИМНА гума от ранга на Дебика, Корморан, Сава, Ласа, Гиславед, Малоя и тн...
                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение
                  .. щото тия на 2-3 годин въпреки че имат грайфер не се знае кой пишман гъзар ги е карал лятото .
                  Е кой е тоя пишман гъзар дето ще ги е карал лятото без да изтърка грайфера? Треа да е некой баш майстор
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                  Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Колеги а какво ви е мнението за гумите на HANKOOK?
                    sigpic
                    ex 147 JTD by Turbon
                    Giulietta multiair - the new passion

Comment

Първоначално публикувано от Turbon Покажи съобщение
                      Колеги а какво ви е мнението за гумите на HANKOOK?
                      Въпреки, че не е много известна, тази марка не е лоша.
                      Гледам, че ФОРД ги слагат (летни) и колите се държат доста прилично. Техните тестове са доста добри и се доближават до високия клас.
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                        Е кой е тоя пишман гъзар дето ще ги е карал лятото без да изтърка грайфера? Треа да е некой баш майстор
                        има има , граифера не се търка толкова лесно ама гумата вече не е зимна

Comment

Аз съм с Nokian WR G2. Много съм доволен. Вчера смених и летните Yokohama А539 (второ лято карам с тях- пълни боклуци) с Nokian H, отново много добри впечатления в сравнение с Yokohama. Хубави гуми на не висока цена.
                          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

според мен няма значение марката гума - дали от бюджетните или от ТОП марките . Гумата като е нова има протектор и зимната гума е мекичка. Това е. Зимата обикновено е студено и мокро. Обикновено се търси гума която да е добра в тези условия. Да в Б-я зимата снега не се чисти и повечете марки зимни гуми работят прекрасно на сняг и киша, така да се каже. Обаче основното време в което се кара е студено и мокро. Зимната гума винаги е била правена за каране на сняг и това е и нейната цел. Важното е в останалите ежедневни условия да върши работа! На сняг караме не повече от 5-8% от времето зимата! Затова по тестовете летни модели гуми се представят по-добре на сух студ или на мокро и студено...

Даването на газ, води до пристрастяване!
                            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

И бюджетни решения от рода на : две зимни отпреде а отзаде ще си карам с летните също не са решение . Най много някъде да ви изпревари задницата

Затова каквато и марка да са но да са четири зимни и с добър грайфер и НАЙ важното да не са стари и удървени вече .
                              Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                              Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                              Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                                Затова по тестовете летни модели гуми се представят по-добре на сух студ или на мокро и студено...
                                Не съм съгласен
                                Не забравяй, че зимните гуми се препоръчват при температури под 7 градуса така, че няма лятна гума, която да се държи по-добре от зимната върху сух асфалт при -10 градуса
                                Дори е точно обратното - зимните гуми се държат по-добре на сухо и мокро в зимни условия, отколкото летните през лятото при същите условия.

Подкрепям колегата за Нокиан WR G2! Доста добре се държат за гуми среден клас!
                                sigpic

Comment

Working...
                                X