If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
...изобщо не е вярно, че нов китайски боклук ще се държи от 3-годишна маркова гума. Няколко китайски, индийски и корейски марки бяха буквално изхвърлени от класациите на АутоБилд като негодни по рождение.
Обаче разковничето е в "очакванията", за които говориш - те са строго индивидуални и много зависят от класа на колата, от стила на каране на шофера и т.н. На човек, който кара малолитражка, с която не вдига повече от 100 не му трябва непременно скъпа марка, защото той никога не поставя гумите на сериозно изпитание в екстремни ситуации.
...Сега карам с гуми, дето ги вграждат оригинално при водещи марки и модели като тойота корола и шкода фабия...и някои доста по-скъпи немски возила, което не е толкова важно, след като сме споменали тойота вече...
Кой ги използва не е гаранция, защото Тойота също правят грешки: http://finance.yahoo.com/news/Toyota...&asset=&ccode= , а прехваленият Ханкук дето го слагат на Ауди А3, в независимите сравнителни тестове отстъпва по качества на други марки и модели гуми.
Сравнителните тестове пак не са 100% меродавни, защото се правят с до 10 модела гуми, а останалите като не са тествани няма как да знаеш къде са спрямо другите.
Това за стила на шофирене не значи, че ако принципно караш като бабичка, можеш да караш с галоши - твърдение, което се поддържа от голяма част от опитните и "безопасни" шофьори. Първо, не всички екстремни ситуации се създават от теб и съответно могат да бъдат предвидени. Второ, колкото и пенсионерски стил да имаш, един път ще се изнервиш и ще натиснеш газта повече и ще стане белята.
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Не се предавам - казах ти да избереш една дестинация в България и потегляме.... ти ме викаш да спирам и да тръгвам Че чак и мъгла при -15 ще чакаме....
Kрайно е, но си мисля, има резон в твърдението ми. Ако ще караш с до 100, ок, но в този форум вдигаме и повече понякога
Аз минах от нискобюджетни, нови, тайвански гуми на дънлоп. Еми абс-ът ми умря от скука. Изводът ми се наложи по подразбиране.
Това за тойотите беше в чест на японския гост на темата. Но е истина, че моята кола е най-евтината, която съм видял обута в такива гуми.
_______ 146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Куку , ти каза че независимо на какви условия ще е теста само да няма сняг нали така , лед млед нямало значение ?
е много ясно че аз ще избера момента и деня , ти да не си мислеше че ще караме на +5 градуса и слънце
щом искаш по дълго каране ок , въпреки че е много по смислено на някоя празна улица в София да се пробва тръгване и спиране , завиване, отколкото кой е по тъп и упорит да излети от пътя с висока скорост за 1000 лв .
Зимните гуми ги изфърлих от менюто си много отдавна, ся като се замисля май само едни имах, и то щото ми бяха бадева......не се е родил още човека дето да ме убеди че освен на сняг, зимната гума е по добра в условията в БГ, това освен че не го повярвах първоначално, твърдо съм го изпитал не със друга кола или човек, а със 2-3 часа от свободното ми време преди доста време.......изключително рядко ми се налага да карам на сняг, не повече от 1-2-3 пъти годишно, и просто не е оправдано да си взимам зимни........изпускам гумите на 1.7 - 1.8 и карам по внимателно - никакви ядове......
"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
Ъъъъъъъ.... Сфинки, никой няма да излети от никъде - просто ще отидем до дестинацията, която си избрал и ще се върнем обратно, аз с летни гуми, ти със зимни гуми и ще видиш, че няма никакво значение с какъв вид гуми си, щом има живот в тях, има асфалтов път и имаш поне малко акъл в главата
Сега разбра ли ме?!
После ако искаш ходи да тръгваш и спираш на някоя безлюдна улица, докато се чудиш, как така не си могъл да ме хванеш по завоите към Пампорово
Зимните гуми ги изфърлих от менюто си много отдавна, ся като се замисля май само едни имах, и то щото ми бяха бадева......не се е родил още човека дето да ме убеди че освен на сняг, зимната гума е по добра в условията в БГ, това освен че не го повярвах първоначално, твърдо съм го изпитал не със друга кола или човек, а със 2-3 часа от свободното ми време преди доста време.......изключително рядко ми се налага да карам на сняг, не повече от 1-2-3 пъти годишно, и просто не е оправдано да си взимам зимни........изпускам гумите на 1.7 - 1.8 и карам по внимателно - никакви ядове......
бе незнам защо много хора си мислят че като не си купят зимни гуми спестяват нещо . Дали ще навъртиш за 3-4 години 40 - 50 000 км и ще смениш 2 чифта летни гуми , или ще изкараш с едни летни + едни зимни пак същите километри каква е разликата в парите а ?
НИКАКВА , пак купуваш 8 броя гуми .
Най-много от криворазбран тарикатлък да целунеш някъде някое дърво .
бе незнам защо много хора си мислят че като не си купят зимни гуми спестяват нещо . Дали ще навъртиш за 3-4 години 40 - 50 000 км и ще смениш 2 чифта летни гуми , или ще изкараш с едни летни + едни зимни пак същите километри каква е разликата в парите а ?
НИКАКВА , пак купуваш 8 броя гуми .
Най-много от криворазбран тарикатлък да целунеш някъде някое дърво .
Tи сега сериозно ли питаш? А тея летни дали няма пак а се наложи да се сменят и да станат гумите 12, а? Не живеем в скандинавска страна все пак А зимните пък за тея 3-4 години ще са с перфектен грайфер и оцъклена на пластмаса гума.
_______ 146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Ъъъъъъъ.... Сфинки, никой няма да излети от никъде - просто ще отидем до дестинацията, която си избрал и ще се върнем обратно, аз с летни гуми, ти със зимни гуми и ще видиш, че няма никакво значение с какъв вид гуми си, щом има живот в тях, има асфалтов път и имаш поне малко акъл в главата
Сега разбра ли ме?!
После ако искаш ходи да тръгваш и спираш на някоя безлюдна улица, докато се чудиш, как така не си могъл да ме хванеш по завоите към Пампорово
ЪЪъъъъъъъ И какво ? ще видим кой ще е по тъп да кара по бързо и ще излети първи на завоите ли ????
Карането с максимална скорост по завои е максимално тъпа идея за тест на зимни с/у летни гуми .
ок , ще ти кажа дестинацията като дойде зимата ,но забрави за каране на сух асфалт остега сняг няма да има но ти обещавам че няма да ти е готино с летните 17 ки да се покараш вечерта в ледена София и околностите
Че кой е говорил за максимална скорост?
Аз казах, че с летните гуми мога да карам зад теб на където и да тръгнеш, щом няма сняг - върни се и прочети
А и на тъмно ли ше караме?
Още малко ще поискаш да се пробваме назад....
Глей са, ако толкова много те е страх, че ще загубиш, просто не участвай! Ти ме съсипа от условия, още преди да сме тръгнали.
П.П.
А ако искаш утре да сложа зимните гуми и да се пробваме и в обратния вариант
Този спор ми е много интересен. Kuku , ти какво се опитваш да докажеш?! Как точно ще измерете субективното усещане за лекота на шофиране през зимата с летни гуми?
Че кой е говорил за максимална скорост?
Аз казах, че с летните гуми мога да карам зад теб на където и да тръгнеш, щом няма сняг - върни се и прочети
А и на тъмно ли ше караме?
Още малко ще поискаш да се пробваме назад....
Глей са, ако толкова много те е страх, че ще загубиш, просто не участвай! Ти ме съсипа от условия, още преди да сме тръгнали.
П.П.
А ако искаш утре да сложа зимните гуми и да се пробваме и в обратния вариант
аа споко , ще участвам и няма да загубя , просто от сега искам да ти е ясно че няма да се разхождаме в хубав слънчев ден до Пампорово, а ще бъде тест драив при възможно най-тежките условия без да има сняг което е твоето условия .
Да е ясно от сега да няма после ама то заледено ама то -15 .
Целта на тоя тест е да се разбере коя гума е по добра в кофти зимни условия , а не кой е по прост да кара по бързо нали така .
---------- Post added at 14:10 ---------- Previous post was at 14:02 ----------
Tи сега сериозно ли питаш? А тея летни дали няма пак а се наложи да се сменят и да станат гумите 12, а? Не живеем в скандинавска страна все пак А зимните пък за тея 3-4 години ще са с перфектен грайфер и оцъклена на пластмаса гума.
а ти сериозно ли не разбра какво казах ?
за 3-4 години ( примерно ) минаваш 45 000 км , 30 000 лятото с летни гуми и 15 000 зимата със зимни . това са 2 чифта да поясня за теб специално , едни летни и едни зимни .За същите 45 000 км ще ти трябват пак 2 чифта летни гуми + ядене на някое дърво от криворазбран тарикатлък и неможене на смятане .
За оцъклянето и пластмасата какво да ти кажа .
Качестово на гумите не се мери с това дали са на 2 или 4 години а с километрите които са търкаляни .
Хубава зимна гума която не е карана повече от 10 000 км няма никакъв проблем да се кара 4 години .
Твоите ако са пластмаси незнам
Comment