Първоначално публикувано от koolio
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Питане за зимни гуми ...
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеФулда или Дънлоп? Това е сега въпросът за мен!
Въпроса е че от супер скъпата и хубава гума има голям ефект но при по-големите размери
Като не е голям размера няма нужда да е супер скъпа гумата , докато по-големите размери производителите на по-евтини гуми изобщо и не ги правят даже .
Comment
-
Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщениеВъпроса е че от супер скъпата и хубава гума има голям ефект но при по-големите размери
Като не е голям размера няма нужда да е супер скъпа гумата , докато по-големите размери производителите на по-евтини гуми изобщо и не ги правят даже .Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]
Comment
-
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеФулда или Дънлоп? Това е сега въпросът за мен!
---------- Post added at 12:48 ---------- Previous post was at 12:43 ----------
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеКоки, това с изпреварването и скачането на спирачката го практикувам често и съм усетил много добре разликата между хубава и калпава гума.Затова си карам с железните джанти, но от гуми не пестя.
Comment
-
Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщениеСамо за зимните , при летните компромис тц
колкото по-скъпа толкова по-добре
Искаш ли да ти докарам една баничарка със зимен Корморан 175/65-14 да видиш чудо на чудесата, като падне сняг?!
НЯМА тръгване, НЯМА спиране, НЯМА завиване - мечтата на самоубиеца!!!sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеНЕ, не се карат с премиум марки, ама излиза че малко си противоречиш, дагоева..... даже не малко
кажи да обясня да стане ясно
Comment
-
Според теб, зимата задължително и безусловно трябва да се кара със зимни гуми, защото еди-какво-си....
После пък можело да се прави компромис със зимните гуми, като се купуват най-евтините на пазара....
Ми, че то тия евтини зимни гуми се държат по-зле от повечето летни гуми през зимата, но според теб е по-добре с тях, защото са зимни, нищо, че са смотани, неуправляеми и самоубийствениsigpic
Comment
-
Аз съм карал на размер 185/60/14 и с Дебица и с Корморам , Дебицата я изтърках от каране , корморана го крах 2 години и после продадох и колата и гумите . Нито с Дебицата нито с Корморана ( зимни) съм имал някакви проблеми , нито на сяг , нито на сухо нито на магистрала .... Няма спор че един Good Year или Dunlop биха били малко по-добри но мисля че при малките размери гуми разликата м/у премиум марки и други не е чак толкова голяма .Виж ,при по-голям размер 16 или по-голям никога не бих сложил друго освен премиум марка щото там вече разликите в поведението стават по-големи . Ама на 10+ годишна кола с размер 13 или 14 да сложиш най-скъпата гума няма смисъл, никакъв .
Comment
-
Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение...Няма спор че един Good Year или Dunlop биха били малко по-добри но мисля че при малките размери гуми разликата м/у премиум марки и други не е чак толкова голяма .Виж ,при по-голям размер 16 или по-голям никога не бих сложил друго освен премиум марка щото там вече разликите в поведението стават по-големи ...Предполагам, че си я купил с дънлопите за оригинално вграждане 205/55/16. Ако е така, караш с най-евтиния размер гуми за тоя цолаж. Къде си тръгнал да се биеш в гърдите
Купи си лексус с 18-ки и тогава седни да обясняваш кои гуми са по-добри - от 300 лв или от 500+ бройката.
Освен това между 13, 14 и 16 има един друг размер - 15". Аз моята грохнала кошница я карам със същата марка и модел като твоята японска каляска, но 195/55/15 (а хем колата ми по твои думи струваше колкото гумите на твоята - ако си спомняш, дето се изхвърляше преди време). Разликата м/у 205/55/16 и 195/55/15 беше 5-10лв. Гледам, че алфата си я карал с 'премиум' гуми все. Кажи ми сега, не заслужават ли тези италиянски кошници добри гуми или просто опира и до възможности работата?
_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
майне клайне тук с куку си спорим за разни работи ти къде си слагаш дупето и грохналата кола .
карам с йокохама а не с твоя най-евтин дънлоп .
като си махнеш гумите колата ти пак струва колкото моите летни + зимни гуми
виж ако и напълниш догоре резервоара може да дойдат на кантар нещата
Comment
-
Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение
като си махнеш гумите колата ти пак струва колкото моите летни + зимни гуми
виж ако и напълниш догоре резервоара може да дойдат на кантар нещата"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
Comment