Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за зимни гуми ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
    Фулда или Дънлоп? Това е сега въпросът за мен!
    Тоя въпрос въобще не седи. нали знаеш аз какви слагам
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

сложи Фулда , Дебица също можеш да сложиш
      Въпроса е че от супер скъпата и хубава гума има голям ефект но при по-големите размери
      Като не е голям размера няма нужда да е супер скъпа гумата , докато по-големите размери производителите на по-евтини гуми изобщо и не ги правят даже .

Comment

• Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение
        Въпроса е че от супер скъпата и хубава гума има голям ефект но при по-големите размери
        Като не е голям размера няма нужда да е супер скъпа гумата , докато по-големите размери производителите на по-евтини гуми изобщо и не ги правят даже .
        Това разсъждение само за зимните гуми ли беше или по принцип?
        Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
        Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

• Само за зимните , при летните компромис тц
          колкото по-скъпа толкова по-добре
          Last edited by SFINKS; d.m.y г., 21:59.

Comment

Карал съм Фулда Кристал Супремо и според мен са добри. Дънлоп не съм карал.

---------- Post added at 12:48 ---------- Previous post was at 12:43 ----------

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
            Коки, това с изпреварването и скачането на спирачката го практикувам често и съм усетил много добре разликата между хубава и калпава гума. Затова си карам с железните джанти, но от гуми не пестя.
            И добре правиш. Аз правя същото. За мен и за теб евтините марки изобщо не са опция, но има мнозина, за които са си напълно ОК с оглед на стила им на шофиране. Мисълта ми беше, че за всеки влак си има пътници и евтините марки си имат своето място под слънцето.
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD
            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Само за зимните , при летните компромис тц
              колкото по-скъпа толкова по-добре
              Пак компетентно се изказваш
              Искаш ли да ти докарам една баничарка със зимен Корморан 175/65-14 да видиш чудо на чудесата, като падне сняг?!
              НЯМА тръгване, НЯМА спиране, НЯМА завиване - мечтата на самоубиеца!!!
              sigpic

Comment

• аз съм карал и с Корморан и с Дебица Алфата и нямах никви проблеми

а останалите баничарките из София явно само с премиум марки гуми се карат щом се движат зимата

Comment

• НЕ, не се карат с премиум марки, ама излиза че малко си противоречиш, дагоева..... даже не малко
                  sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                    НЕ, не се карат с премиум марки, ама излиза че малко си противоречиш, дагоева..... даже не малко
                    за кое си противореча ?
                    кажи да обясня да стане ясно

Comment

• Според теб, зимата задължително и безусловно трябва да се кара със зимни гуми, защото еди-какво-си....
                      После пък можело да се прави компромис със зимните гуми, като се купуват най-евтините на пазара....
                      Ми, че то тия евтини зимни гуми се държат по-зле от повечето летни гуми през зимата, но според теб е по-добре с тях, защото са зимни, нищо, че са смотани, неуправляеми и самоубийствени
                      sigpic

Comment

• Аз съм карал на размер 185/60/14 и с Дебица и с Корморам , Дебицата я изтърках от каране , корморана го крах 2 години и после продадох и колата и гумите . Нито с Дебицата нито с Корморана ( зимни) съм имал някакви проблеми , нито на сяг , нито на сухо нито на магистрала .... Няма спор че един Good Year или Dunlop биха били малко по-добри но мисля че при малките размери гуми разликата м/у премиум марки и други не е чак толкова голяма .Виж ,при по-голям размер 16 или по-голям никога не бих сложил друго освен премиум марка щото там вече разликите в поведението стават по-големи . Ама на 10+ годишна кола с размер 13 или 14 да сложиш най-скъпата гума няма смисъл, никакъв .

Comment

...Няма спор че един Good Year или Dunlop биха били малко по-добри но мисля че при малките размери гуми разликата м/у премиум марки и други не е чак толкова голяма .Виж ,при по-голям размер 16 или по-голям никога не бих сложил друго освен премиум марка щото там вече разликите в поведението стават по-големи ...
                          Чакай сега! То освен диаметър, тея гуми имат и други размери. Нали не мислиш, че като си с 16-ки на королата, си влезнал в по-високия клас Предполагам, че си я купил с дънлопите за оригинално вграждане 205/55/16. Ако е така, караш с най-евтиния размер гуми за тоя цолаж. Къде си тръгнал да се биеш в гърдите Купи си лексус с 18-ки и тогава седни да обясняваш кои гуми са по-добри - от 300 лв или от 500+ бройката.
                          Освен това между 13, 14 и 16 има един друг размер - 15". Аз моята грохнала кошница я карам със същата марка и модел като твоята японска каляска, но 195/55/15 (а хем колата ми по твои думи струваше колкото гумите на твоята - ако си спомняш, дето се изхвърляше преди време). Разликата м/у 205/55/16 и 195/55/15 беше 5-10лв. Гледам, че алфата си я карал с 'премиум' гуми все . Кажи ми сега, не заслужават ли тези италиянски кошници добри гуми или просто опира и до възможности работата?
                          _______
                          146 JTD - ex
                          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

• майне клайне тук с куку си спорим за разни работи ти къде си слагаш дупето и грохналата кола .
                            карам с йокохама а не с твоя най-евтин дънлоп .

като си махнеш гумите колата ти пак струва колкото моите летни + зимни гуми

виж ако и напълниш догоре резервоара може да дойдат на кантар нещата

Comment

като си махнеш гумите колата ти пак струва колкото моите летни + зимни гуми

виж ако и напълниш догоре резервоара може да дойдат на кантар нещата
                              А ако сложи добавка в бензина сигурно ще е едни гърди напред......
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• С добавката ме удря в земята

ама това до пролетаа само ,щото съм нагласил вече комплектче Michelin Sport 225/45/17 + джантета , чак ме сърбят ръцете сега да ги сложа ама няма смисъл че скоро зимните ще се слагат.

Comment

Working...
                                X