Известие

Collapse
No announcement yet.

Martini Alfa Romeo 155 V6 TI DTM '96 - третият проект

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Martini Alfa Romeo 155 V6 TI DTM '96 - третият проект

Мдааа, болестта е нелечима ...
    След първият ми почти успешен опит да направя една 155 V6 TI DTM '93, и последвалият го втори, доста по-успешен опит за същата кола, дойде времето за трети опит - този път се боря с модела от '96 - засега трудностите са пет пъти по-големи поради факта, че почти всяка част трябва да се боядисва, и всичко става доста по-бавно. Отделно от това, частите са доста повече ... абе с две думи, абсолютен тест за нервите и търпението ми
    За да ви направя поне малко съпричастни, ще публикувам отново развитието на проекта - за подробности цъкайте тука.
    Ще се опитам да завърша модела за Италфеста, за да мога да представя двете невероятни легенди, събрали сърцата и овациите на милиони хора по света в славните години на Алфа Ромео в DTM и BTCC. Стискайте палци !
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

супер
    и аз се сдобих със същото моделче, но още събирам кураж, да му отворя кутията
    ще ти ползвам картинките за навигация
    Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
    AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

По-ранния вариант (червената от DTM '93) определено е по-лесен за сглобяване - има по-малко детайли, и са почти всички в цвета, който трябва. Тук е доста по-сложно - препоръчвам да се подготвиш сериозно с инструменти и боички преди да започнеш - нали трябва да стане както трябва

Comment

.

крайно време беше да сглобиш и една бяла.успех с начинанието и ще следя с интерес!

Comment

От днес има и ъпдейт на галерията - готов е двигателния отсек и двата задвижващи моста. Сборих се и с предните въздухозаборници и сплитера с радиаторите, монтирах грънците.
          Утре продължавам с интериора - рол-кейджа, седалката, таблото ... голяма играчка ееееей, ще ме изпоти !

Comment

Нов ъпдейт - монтирах ролкейджа, завърших кокпита, сложих и таблото, и най-сетне - стъпихме си на краката - джантите с гумите изглеждат уникално ! (справка - галерията)
            Стикерите обаче са голям проблем - трудно се отделят от подложката, а тези по купето отвън са огромни - бедна ми е фантазията сега как ще ги слагам ...

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
              Нов ъпдейт - монтирах ролкейджа, завърших кокпита, сложих и таблото, и най-сетне - стъпихме си на краката - джантите с гумите изглеждат уникално ! (справка - галерията)
              Стикерите обаче са голям проблем - трудно се отделят от подложката, а тези по купето отвън са огромни - бедна ми е фантазията сега как ще ги слагам ...
              Супер е колега,искам и аз такава
              Mercedes W202 - 200kompressor 99'
              Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
              Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

[QUOTE=Alfa User;569179]...QUOTE]

Я кажи какъв разредител позлваш за тея боички или не ползваш въобще. И с какви четки. Имам едни бая дърти боички Ревел, обаче едната е дала фира. Преди това го лекувах с лакочистител за нокти. Оказва се обаче, че моята марка лакочистител са я спрели от производтсво шгое. А тия новите без ацетон и т.н не вършат работа.
                Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Четките мисля ги имаше на една от първите снимки - купих си комплект от 4 бр с различна форма и размер от Кауфланд, но мисля че във всяка книжарница ще има подобни - важното е да е мек косъма.
                  А боите засега не съм ги разреждал, защото са ми нови - макар че черното вече доста се е сгъстило...
                  А за колегата ludkanar - в e-bay в момента има поне три търга за такива модели - оглеждай се, и все ще изпадне някоя на далавера

Comment

Да и моите четки са от книжарница с мек косъм... Обаче тия бои много бързо ги скапват, сплъстяват се и т.н. явно са предназначени за водни боичики само. Тия дни смятам да избробвам една ревелска четка, косъма ми изглежда по-различен ама де да видим...

П.П. Бояджийската работа по моделчето 155 изглежда страшно добре. Равномерна и хомогенна без следи от четки.

Comment

Но не питай какво ми костваше
                      Боите наистина са добри - разливат се супер, и затова не остават много следи.
                      Но виж със стикерите е съвсем друго нещо - направо се изнервих до немай-къде. Първо - едва се свалят от хартията, второ - страшно крехки са (на червената бяха доста по-зрави) и се късат както си искат, и после - поради огромния си размер, се наместват адски трудно - а има страшно неудобни чупки по тая кола ...
                      Тая вечер ще има нов ъпдейт със стикери вече

Comment

Явно номера е само нови бои.
                        Стикерите нали са водни? Пробвал ли си следното:
                        След като го накиснеш хууууубаво обилно намокряш и повърхността на моделчето. Държиш с пинсета хартийката на стикера и го слагаш върху моделчето както е цял, преди да си го отлепил още. С клечка за зъби избутваш/приплъзваш лепенката върху мокрия модел. Наместваш я с клечката за зъби в правилното положение и накрая попиваш излишаната вода с клечка за уши.
                        Много клечки станаха ама при мен работи

Comment

По принцип това е технологията за поставяне, която ползвам - но без клечките... Работата е там, че стикера не се отлепя както трябва от хартията - отлепя се неравномерно и се къса. Ако оставя стикера по-дълго във водата, за да се отлепи целия, се получава друг ефект - разкисва се и при опита да бъде наместен на правилното място, започва да се разпада.
                          С две думи - пълен ужас. Но пък с нечовешки нерви вече всичко е готово - снощи късно пръснах с лак купето (за да не падат стикерите), и днес събирам всичко в общия кюп. Галерията ще обновя довечера вероятно.

Comment

Боите от една ръка ли стават или искат поне две? Вчера и аз си играх с един Ф-16(той си идва с боите) и няма да ти кажа на какво прилича след едно преминаване

Comment

Боите правят добър слой и след едно минаване - на снимките се вижда как става, а никъде не съм минавал повече от веднъж...

И така - официално обявявам край на битката по сглобяването на Martini Alfa 155 V6 TI - модела е готов, къде успешно, къде не ... Можете да разгледате снимките в галерията, където направих една импровизирана фото-сесия с по-старата модификация от '94. Приятно гледане !
                              Attached Files

Comment

Working...
                              X