Известие

Collapse
No announcement yet.

разход 95 обикновен vs 95 vp

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• разход 95 обикновен vs 95 vp

искам да споделя с вас едни дребнави сметки,които правих последните няколко дни! Наложими се седмица да пътувам всеки ден София-Ботевград-София и понеже бях ограничен във финансираното гориво реших да я позасеча колко и как гори като през целия път не съм вдигал повече от 100км в 4ас или по скоро не съм минавал 3хил. обора , пътувах в София до Мусагеница през околовръстното и обратно до Ботевград! С празен резервоар с почти никаква резерва сипвам 27л 95 обикновен и карам до 290км , светка ми ламптата и на резерва карам до 335км. ,след това сипвам 25л 95 vp Шел и карам до 350км и 4ак тогава ми светва резервата като с резервата карам до 400 и 4ак тогава зареждам! Алфата е 156 1.6 двигателя. За пръв път правя някаки по сериозни сметки и излиза че за едни и същи пари получаваш по малко литри но минава доста повече км! Подчертавам пътя скоростта и трафика са еднакви по време на цялото пътуване! Някой има ли подобни впечатления от това гориво или аз нещо съм се объркал!?

Едно време съм засякъл разлика в разхода от около 1/2 литър в полза на ВП. Въпреки по-високата цена, на ВП , по- ниският разход балансираше нещата и цента на 100 пробег беше на практика една и съща.

След това почнах да зареждам обикновен бензин от Еко и се оказа, че по нищо не отстъпва на шелл ВП 95- като разход и като вървеж , а цената му е като за обикновен 95.

А иначе ако си мислиш че си направил точна сметка за толкова кратко изминато разстояние - доста сериозно грешиш- тези променливи са много интересни

"празен резервоар с почти никаква резерва" колко е това 3-5-7 литра ?

"лампата на резервата" е нещо толкова абстрактно при
    Алфите, така че в никакъв случай не може да бъде някаква база за сравнение. Един път ще ти светне при оставащи 15 литра , другият път при 5.

Единственият метод за точно засичане е - пълно - пълно и то до преливане , а не до изключването на пистолета, караш докат светне лампата и пак повтаряш.

п.с. И пиши по-грамотно, 4 не е буква!
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Абсолютно си прав и все пак имам лекото чувство, че 95вп май е по далавера.... ще направя пак засичания и ще видим.... затова и пуснах темата да видя другите на какво мнение са
      п.с. а това с "ч" и "4" и мен много ме дразни .... пустини мирковски и "4"атарски години

Comment

абе младежи, като начало вповер не е 95 октана
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

колега моито мнение е
          -95 еко велик бензинец. Аз карам с 95еко и ми дава с 20 лв 90км на прекасвачи и пилажи. С 95+ ми дава 60 км. Но наи точно се измерва пълниш до горе,както каза колегата пр00ф не докато изключи пистолета а докато прелее.минаваш 100км влизаш в бензиностанциата и сипваш колкото събере.И ето колко ти дава расход.
          КОИТО Е КАРАЛ АЛФА Е УМРЯЛ ЩАСЛИВ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
            Има и такъв. Безоловен 95 V-Power и V-Power Racing са различни бензини. Явно единия си е от нормалния 95 с малко добавка... предполагам около 200 грама на цяла цистерна
            Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
            Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
              такъв е такъв 95 vp

Comment

А някой забелязал ли е някъде из Европа (освен БГ) да има V-Power 95 бензин?
                Признавам си, поне аз никъде не съм попадал на такова чудо. Може и случайно да е и аз да не съм забелязал, ама...
                Навсякъде VPower е само високооктанов обикновено.

Това винаги ми се е струвало интересно, но може и да греша.
                Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Първоначално публикувано от proper Покажи съобщение
                  А някой забелязал ли е някъде из Европа (освен БГ) да има V-Power 95 бензин?
                  Признавам си, поне аз никъде не съм попадал на такова чудо. Може и случайно да е и аз да не съм забелязал, ама...
                  Навсякъде VPower е само високооктанов обикновено.

Това винаги ми се е струвало интересно, но може и да греша.
                  В Италия от където идват нашите каляски на колонката пище:
                  SENZA PIOMBO - без оловен и DIESEL - това е .
                  Няма пауъри ,няма мауъри.Всеки това зарежда.
                  Има и мн мн мн малки изключения ,но масовото е бензин и дизел.

Няма смисъл да казвам,че горивата нямат НИЩО ОБЩО с нашите.
                  ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Едно време си правех експериминети с по-скъпите горива на ОМВ, на Шел, на Еко и разлика нямаше никаква, нито в разход, нито във вървене. Затова си сипвам 95 и това е.
                    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

На алфата немога да го разбера, но на колегата ми на Аудито на ВАГкома има опция да гледаш параметрите на детонационните сензори в реално време. И сме правили експерименти. Наливаме 95 Лукоил, 98 Лукоил и 100 ЕКО. М/у всички бензини се хваща разликата при диагностика. Най-малко детонационно число дава ЕКО 100 въпреки, че е много близко до това на 98 Лукоил. Обаче с 95 разликата е по-голяма. И въпреки че с 95 му дава повече детонационно горене според Вагкома на него пък му се струва, че с 95 колата му върви по-добре от колкото с другите.

Аз не мога да изразя мнение, но това казва той.

М/у другото аз както съм с ремап м/у 95 и 98 не усещам разлика в динамиката, но си зареждам 98. Но когато сипя 100 на ЕКО и колата ми умира. Незнам защо. Може би бензина им застоява доста. В малкия град 100 октанов бензин мисля малко хора си зареждат и може би да остарява... знам ли.

Иначе двама вече ми споделят единия е колегата ми с Ауди А4 1.8Т 150 к. Другия с А6 1.8Т 180 к. , че с 95 Лукоил им вървят колите повече от колкото с 98 Лукоил.

Просто ви споделям мнения.
                      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Е, отиди до Търново и зареди от там 100 октана...Наистина има нещо вярно в това. Аз нали съм на газ, но от бензините зареждам само 100 октана В-пауър Рейсинг. Та на мен са ми казвали да не я пълня много, защото изветрявал
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                          Едно време си правех експериминети с по-скъпите горива на ОМВ, на Шел, на Еко и разлика нямаше никаква, нито в разход, нито във вървене. Затова си сипвам 95 и това е.
                          Преди съм си правил експерименти с горивата на ОМВ.
                          На Голф 3 1,8 ми дава разлика около 2 литра на 100 км между 95 и ОМВ 100
                          На алфата ми даде разлика около 1 л. между скъпата и евтината нафта на ОМВ. А като зареждам в Ромеопетрол и Лукоил ми дава с още около литър по-малък разход (стигал съм и до 6,5/100 градско). Но всичко е доста относително като се има предвид, че седя различно време в задръстванията. Най-много ме учуди когато ми даде под 5 извънградско (бях заредил на Лукоил минах около 600 км извънградско без да се качвам по магистрали и със скорост 90-100 и заредих пак до преливане и по мои сметки ми даде 4,6 л/100км но ми се стува малко невъзможно та за това казвам малко под 5), а с ОМВ скъпата нафта съм падал най-много до 5,5 извънградско
                          sigpic
                          Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                          BMW 316 Compact '95

Comment

Само 95 слагам, Лукойлски, не виждам особенна разлика....
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Катeгорично има разлика във вървенено и разхода между 95 и 100 октана както между дизел и по хубавия дизел и е усезаеме , а аз мисля че всички бензиностанции от масовия тип като Лукойл Омв Шел Петрол предлагат един дол дренки гориво

Comment

Working...
                              X