Известие

Collapse
No announcement yet.

Гуми

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Гуми

Здравейте, имам едно питане относно купуване на нови гуми. Трябва да си взимам, сегашните са ми 195/55/15 и много ми харесва как ми стоят на колата. Поразрових се из сайтовете но с такъв размер гумите са на двойна цена. 195/65/15 са с 70-80 лв. по евтини. Да но са грозни. Кажете откъде да търся нещо по евтино?
    Alfa Romeo 156

195/50/15 също са по-евтини от на 55. На 65, освен че са грозни може би ще ти дойдат и малко високи.
    146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от glock26 Покажи съобщение
      Здравейте, имам едно питане относно купуване на нови гуми. Трябва да си взимам, сегашните са ми 195/55/15 и много ми харесва как ми стоят на колата. Поразрових се из сайтовете но с такъв размер гумите са на двойна цена. 195/65/15 са с 70-80 лв. по евтини. Да но са грозни. Кажете откъде да търся нещо по евтино?
      Значи колега тука не търсиш красота а функционалност, 195/65/15 дори и да ги завреш някакси което ме съмнява, колата ще е като луноходка с тях. Твоя размер за зимата е 185/60/15 или ако търсиш красота 185/55/15 но колата става мааалко по ниска което за зимата не ти препоръчвам.
      Fiat Punto 1.4GT 1996
      Hyundai Tucson 2.0 2007
      Renault Clio 1.5 2019

Comment

За зимата ти трябва по-тясна и по-висока гума... образно казано.
        Щом сегашните са 195/55-15, значи за зимата си купуваш 185/60-65 ОБАЧЕ на 14 цола и си купуваш едни метални джанти за 100лв. - си пей сърце
        Само от посещението за смяна при гумаджиите ще избиеш джантите на втория сезон
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
          За зимата ти трябва по-тясна и по-висока гума... образно казано.
          Предполагам че "образно" - то го казваш в случай че се кара на сняг.....иначе по мое мнение на сухо логично колкото е по голяма стъпката на гумата, толкова спирането е по ефективно.....
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Да де - градски легенди разправям....
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
              Предполагам че "образно" - то го казваш в случай че се кара на сняг.....иначе по мое мнение на сухо логично колкото е по голяма стъпката на гумата, толкова спирането е по ефективно.....
              Колкото и да е широка гумата, стъпката е с една и съща площ. Ако гумата е по-широка стъпката също е по-широка, но и по-къса.
              Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
              Mazda 6 2.3 2005
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                Колкото и да е широка гумата, стъпката е с една и съща площ. Ако гумата е по-широка стъпката също е по-широка, но и по-къса.
                Ъ ??? Това може ли по-подробно го разясниш

Между другото става дума за контактна повърхност. Стъпка не се ли казваше на друго...
                Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

За последното питане.

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=47737&start=0
                  Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                  ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                    За последното питане.

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=47737&start=0
                    Ясно, мерси за линка
                    Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                    Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

?

И все пак никой не ми сподели откъде да си намеря по изгодни гуми.
                      Alfa Romeo 156

Comment

В "Диана", имат 5% отстъпка.
                        Цените са им хубави така, че ще ги вземеш изгодно.
                        sigpic

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=39583
                          ето ги твойте гуми, колега ги продава ама ти не си ги видял
                          Fiat Punto 1.4GT 1996
                          Hyundai Tucson 2.0 2007
                          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Аз продавам гуми - кажи ми размера, който искаш да ти проверя....
                            sigpic

Comment

Диана продават на ниски цени, ама като дойде сезона всичко хубаво се изкупува много бързо и после не зареждат повече, щото жътвата е минала, само допробутват каквото е останало Иначе ако намериш при тях нещо, което те устройва, вероятно ще е една от най-ниските цени там - те са един от големите вносители.

Аз моите ги взех от http://www.avtogumi.bg. Доставят ги до вас, а ако искаш могат и да ти ги монтират пред блока Цените им също са добри на фона на много от гумаджииниците Доволен съм от обслужването, изглеждат коректни и няма проблеми.

Comment

Working...
                              X