Първоначално публикувано от koolio
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
разбиха ми колата
Collapse
X
-
-
Когато купуваме нещо втора ръка като телефон или сд например, откаде да знаеш че е крадено?! А за Дизеловото гориво надценката на бензиностанциите е огромна, защо да пълниш гушите на вече напълнили банковата сметка, има и други начини за набавяне на нафта, не само крадена, но това е друга бира.
По темата: Винаги свалям панела, щото чупят прозореца за едно умряло сд, после главоболия и така, нямам думи, но така е в БГ. И никога такива неща не се намират. Аз за джантите се страхувам камо ли за едно сд.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеПо тая причина преди време бях дал предложение за теми от рода на "откъде да си намеря евтина нафта" да се дава директен и безсрочен бан, обаче ме отсвириха с аргументи от рода на "бе ти в коя държава живееш"!
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеКогато купуваме нещо втора ръка като телефон или сд например, откаде да знаеш че е крадено?! А за Дизеловото гориво надценката на бензиностанциите е огромна, защо да пълниш гушите на вече напълнили банковата сметка, има и други начини за набавяне на нафта, не само крадена, но това е друга бира.
А на втория ти въпрос - щото това е цената на нафтата и всички я знаят, още от преди да си купят коли, огоромна, неогромна това е положението. Освен това не ми е ясно, коя е тая нафта дето е по-евтина и не е крадена. И да ти кажа, това за гушите и банковата сметка е доста повърхностно разсъждение...Last edited by Sm0k; d.m.y г., 12:04.Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]
Comment
-
Първоначално публикувано от Ma7e4k0 Покажи съобщениеМен така ме обираха 2,3 пъти с неща за по 20,30 лева, след саморазправа вече като ме видят и " Ооо кво става коя е твоята кола да я пазим"Това тея обирджиите на Красно Село.
Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 12:21.Lexus IS200
Comment
-
Научих се на едно нещо: в кола не оставям нищо, даже 5 лева не оставям.
На 18 октомври 2008 година около 12:45 отивах с майка ми да капарирам една кола, която щях да купувам, с една корса, аларма, едно друго, спирам пред автокъщата, има и други автокъщи там, бях взел 8000$ и 5000Лева, една залтна нокиа 8800, слънчеви очила, портмоне с 200 лева най-много. от вълнение ли нз забравих раницата на седалката зад шофера, и вклучих алармата по навик, след 10 мин се връщам да взема нещата раницата липсва, аларма не се е вклучила. откачих просто, полиция едно друго. Два дена по-късно след мн натиск от по-висши полицаи се намериха записи от камера и се намери човека, парите до стотинка заедно със вс бе върнато, нито лев не липсваше, само телефона бе изхвърлен но ми го платиха и портмонето. Като обица ми е вече, нищо не оставяйте в колите си, смъквайте си панелите вечер от колите било то и в гараж държана. През деня си правят обири също, смъкнете го в багажника го наврете. От тая криза хората са станали още по-усверипели както и крадците, дебнат навсякдаде и чакат да изкарат некой лев от някой разсеял се или не.
p.s.Колега във форума има обяви за продажба на телефони например: от каде знаеш че някой от тях не е откраднат питам аз? ама кво те топли, търсиш си такъв, цената е добра, вземаш го и го ползваш и вс приключва. Колко от гумите по местата за втора ръка са откраднати в друга държава или някаде тук, незнаеш и няма да ознаеш, не бъдете такива доверчиви, щото не се знае какви неща сме купували.Last edited by rusiq86; d.m.y г., 13:15.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от bager Покажи съобщениеТова е правилното отношение!
Дори и само съмнение да имам, че нещо което купувам е крадено, се отказвам. Който купува крадена вещ и знае за това, е крадец не по-малко от физическия крадец на конкретната вещ!
За съжаление в България ако ти откраднат нещо, ти остава само да "пиеш една студена вода". Нито саморазправата ще ти помогне(а може и да ти навреди), нито институциите!
Но нали масово се мисли на принципа - далаверка/да не се минем, няма да стане скоро.
---------- Post added at 15:01 ---------- Previous post was at 14:55 ----------
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеКогато купуваме нещо втора ръка като телефон или сд например, откаде да знаеш че е крадено?! А за Дизеловото гориво надценката на бензиностанциите е огромна, защо да пълниш гушите на вече напълнили банковата сметка, има и други начини за набавяне на нафта, не само крадена, но това е друга бира.
По темата: Винаги свалям панела, щото чупят прозореца за едно умряло сд, после главоболия и така, нямам думи, но така е в БГ. И никога такива неща не се намират. Аз за джантите се страхувам камо ли за едно сд.
Загледай се в обявите в специализираните сайтове/форуми за компютри, телефони и сие техника - обикновенно в обявата пише какви документи има.
Колкото до нафтата... аман от мераци за далавери на чужд гръб, еФтино гориво няма как да има - това дето ти го дават евтино е източено преди бензиностанциите (е някои точат и от танковете на бензиностанциите ама е яко трудно) и за да се докара обема е допълнено с водица/боклуци... ти си на кеф, че ти е йофтино... някой псува, че му е счупена колата.
Е има и случи за крадено от камиони/трактори/рейсове... но пак си е крадено, а и са много по-редки вече, както и контрабанда, но от нея трудно ще се уредиш, целта и е да продават гепейки държавния дял.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеp.s.Колега във форума има обяви за продажба на телефони например: от каде знаеш че някой от тях не е откраднат питам аз? ама кво те топли, търсиш си такъв, цената е добра, вземаш го и го ползваш и вс приключва. Колко от гумите по местата за втора ръка са откраднати в друга държава или някаде тук, незнаеш и няма да ознаеш, не бъдете такива доверчиви, щото не се знае какви неща сме купували.Така или иначе, ако не може да ми гарантира произхода на телефона, не бих си го купил, дори и наистина да е негов. Върши не върши работа, не бих искал някой да си познае телефона в мен и точно това ме топли - ще знам че не се размахвам с нечии телефон по пътя
Както ти казах не е необходимо да знаеш крадено ли е или не. Достатъчно е да се усъмниш, така, че тоя въпрос "от къде знаеш, че някой не е краден" не е много точен, защото дори и да не знам, ако имам някакви съмнения няма да си го купя
---------- Post added at 15:13 ---------- Previous post was at 15:04 ----------
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениееФтино гориво няма как да има - това дето ти го дават евтино е източено преди бензиностанциите...Last edited by Sm0k; d.m.y г., 15:10.Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]
Comment
-
смених днес прозореца, тънкажно 20лв, обаче стана и друг гаф, като качвах колата във сервиза си изкъртих и 2-та радиатора за климатиха и водния, направо паднаха почти на земята, и така стана шото тоя глупак дето сменя ми вика даваи даваи няма да опреш, и аз глупака хем си знам че колата ми е на 7 пръста от земята и като дадох малко повече газ опряха долу и се разтече всичко, както и да е смениха ми го ма утре трябва и радиатори да прая! като ми е тръгнало назад направо не знам, реве ми се чак ! ето и малко снимки!
Comment
-
Относно купуването-никога не съм купувал неща от заложни къщи /тука знам, че има колеги, които работят в такива къщи, не искам да ги обиждам /, както и разни съмнителни типове, това е най доброто средство да намалеят кражбите, но докато стане........Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
Comment