Известие

Collapse
No announcement yet.

Подарява се куче порода хъски!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Не съм чул куче с родословие да се подарява, ако има, подарете и на мен
    На тях цената под 300 евро трудно би паднала, отедлно човек, който е дал пари за породисто куче, не би подарил потомството на такова куче в ръцете на човек, който не иска да плати за него, не само заради парите, а от гледна точка на ангажимента и грижата към животното, по тая причина кучета с родословия по магазините, са доста съмнителни.Не знам за сериозен развъдник у нас или в чужбина да пласира така кучетата си, обикновено хората искат винаги личен контакт с купувача, за да го преценят що за човек е.
    Иначе успех с хъскито, да намери добри стопани.
    Last edited by fred; d.m.y г., 22:46.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
      Не съм чул куче с родословие да се подарява, ако има, подарете и на мен
      На тях цената под 300 евро трудно би паднала, отедлно човек, който е дал пари за породисто куче, не би подарил потомството на такова куче в ръцете на човек, който не иска да плати за него, не само заради парите, а от гледна точка на ангажимента и грижата към животното, по тая причина кучета с родословия по магазините, са доста съмнителни.Не знам за сериозен развъдник у нас или в чужбина да пласира така кучетата си, обикновено хората искат винаги личен контакт с купувача, за да го преценят що за човек е.
      Иначе успех с хъскито, да намери добри стопани.
      1. Има хора, които подаряват кучета с родословие, но при условие, че кучето ще се гледа добре и ще бъде водено по изложби (това е вид реклама на развъдника, но обикновено има договор за определен брой изложби, на които кучето трябва да участва. При по-големите развъдници този договор се сключва дори когато се купува кучето)
      2. В магазините обикновено са кучета пет клас, т.е. не влизат в някоe/някои изисквания за да са шоу клас , както и доста кучета които не са съвсем породисти разбира се
      Last edited by DarkKnight; d.m.y г., 16:14.
      sigpic
      Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
      BMW 316 Compact '95

Comment

Първоначално публикувано от ancho Покажи съобщение
        Брой ме и мен към списъка Аз имам мъжко и женско, но женското ми има проблеми с заплождането
        Какъв и е проблема, може да се опитам да помогна.

---------- Post added at 13:38 ---------- Previous post was at 13:24 ----------

Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
        1. Има хора, които подаряват кучета с родословие, но при условие, че кучето ще се гледа добре и ще бъде водено по изложби (това е вид реклама на развъдника, но обикновено има договор за определен брой изложби, на които кучето трябва да участва. При по-големите развъдници този договор се сключва дори когато се купува кучето)
        2. В магазините обикновено са кучета пет клас, т.е. не влизат в някоe/някои изисквания за да са шоу клас , както и доста кучета които не са съвсем породисти разбира се
        Повечето развъдници подаряват животни пет клас с договор за кастрция. Породисто животно шоу клас, обикновено се подарява на друг развъдчик или се прави замяна, но това, ако вече се познават и т.н. У нас има една подарена котка шоу клас, но пак не е съвсем без пари. Ако имам, голямо доверие на човек и аз бих подарила. Всъщност едното ми коте е дадено така, води се на мое име, но не живее у нас.
        Животните пет клас също би трябвало да имат родословие, а защо нямат...., не искам да коментирам.
        Нито един развъдчик не би искал животинката му да се мести от дом на дом или да живее в клетка, а да не горим за хигиената в зоомагазините.
        Alfa Romeo 145 1.9 JTD
        http://bendidas.hit.bg/

Comment

Първоначално публикувано от pipi Покажи съобщение
          Повечето развъдници подаряват животни пет клас с договор за кастрция. Породисто животно шоу клас, обикновено се подарява на друг развъдчик или се прави замяна, но това, ако вече се познават и т.н. У нас има една подарена котка шоу клас, но пак не е съвсем без пари. Ако имам, голямо доверие на човек и аз бих подарила. Всъщност едното ми коте е дадено така, води се на мое име, но не живее у нас.
          Животните пет клас също би трябвало да имат родословие, а защо нямат...., не искам да коментирам.
          Нито един развъдчик не би искал животинката му да се мести от дом на дом или да живее в клетка, а да не горим за хигиената в зоомагазините.
          Наясно съм с това, проблема е че има развъдници в бг които продават пет класа на зоомагазините а са без родословие за да не ги свързват с развъдника. На мен преди няколко месеца искаха да ми подарят нюф при условие че го водя по изложби (не става въпрос за бг развъдник), но за жалост нямам нито праите, нито времето, нито място където да го гледам за момента. Да познавам собственика на развъдника, но идеята е че щеше да ми подари нюфката
          Рядко се подарявват меьду развъдници - по често ги разменят или не плащат за заплода, а си взимат мъжки екземпляр.

П.П. Както и да е. С теб няма да оправим българските развъдници, а за жалост и не само тях. Радвам се че не съм единствения на това мнение
          sigpic
          Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
          BMW 316 Compact '95

Comment

Възможно е, лично аз не съм чувал за това.
            Иначе обичам животни, гледал съм куче, повече котки,сега ще взимам друго куче, та чакам оферти, но за определена порода-бултериер .... иначе съм грижовен стопанин, не жаля и средства
            Та чакам някой да ми подари булетиер, какъвто и да е договора,ама по скоро ще спечеля от тото,
            докато чакам иначе съм в процес на закупуване, иначе може и да не дочакам тоя ден
            Цените са солидни но в крайна сметка това е положението
            Last edited by fred; d.m.y г., 20:18.
            sigpic

Comment

Познавам много развъдчици не само на котки, но и на кучета и при такова изявлвние, никой не би ти дал дори само да гледаш, без да си собственик. Трябва доста разговори да проведеш и т.н.
              DarkKnight, българските развъдници все по-малко го правят в последно време, но внасят много от унгария, от знайни и незнайни...
              Last edited by pipi; d.m.y г., 21:26.
              Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Спрете се де
                Темата не е за кучешките развъдници
                --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
                sigpic

Comment

Тук доста инфо се обмения по повод животните, развъждането им и какво ли още не свързано с тях. Аз лично нямам нищо против писанията извън темата. Единственото, за което ще помоля е да не се прекалява с безмислени изказвания, тъй като някои потребители следят темата в очакване на нова информация относно обявата. За всеки един от тях всеки нов пост е потенциална надежда, така че нека не ги лъжем. След като прикючим с обявата ще помоля някой модератор да разчисти всички постове относно нея и да остави само тези, които биха подхождали на новото име на темата, а именно "За животните с любов". Или иначе казано нека темата се превърне в един полезно информативен източник за всичко свързано с нашите любимци - отглеждане, развъждане, проблеми, полезни съвети, и т.н.
                  Last edited by detelazurno; d.m.y г., 01:26.
                  The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Познавам много развъдчици не само на котки, но и на кучета и при такова изявлвние, никой не би ти дал дори само да гледаш, без да си собственик. Трябва доста разговори да проведеш и т.н.
                    DarkKnight, българските развъдници все по-малко го правят в последно време, но внасят много от унгария, от знайни и незнайни...
                    E какво ми е на заявлението? И какво значи не съм собственик-с животни се занимавам от малък, гледал съм куче, починало е преди години, гледам повече котки. Да не би да трябва задължително да имам 5кучета, за да ми бъде подарено и 6-то, нещо, тая логика куца....разбирам от кучета и котки и декоративни рибки, повече от 95% от пишещите тука.., ама това е пак друга тема.
                    В случай, че развъдник би подарил породисто животно без качества да продължи породата, то би трябвало да бъде кастрирано още в развъдника, това е едно от изискванията за такава дейност (а не да пести пари за това), а някакъв си договор с лицето е такава безмислица, че се чудя коя малоумна глава е родила такава тъпа идея, която е почти невъзможно да се контролира.
                    Никога не съм се занимавал и сега не се занимавам с търсене на нещо без пари-дадох пример.
                    Куче ще си купя , което не значи че не проведох разговори и срещи на няколко пъти извън София, но ми е чудно, как някой който иска да му се подари нещо има и изисквания да имало и родословие, това ми е идеята на постовете.
                    В конкретния случай по темата -надявам се човека, който иска да вземе това куче, което се подарява, да го обича и да няма претенции.Има поговорка - на харизан кон зъбите не се гледат.
                    Last edited by fred; d.m.y г., 09:32.
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                      .........
                      В конкретния случай по темата -надявам се човека, който иска да вземе това куче, което се подарява, да го обича и да няма претенции.......
                      Точно това искат и собствениците! В случая претенциите се проявяват от страна на стопаните. Все пак не изхвърлят парче месо, за което няма място във фризера, на улицата. Желателно е новите собственици да имат опит в гледането на куче. Още по-жлателно е ако са имали голямо куче, което са гледали или гледат в момента. И мисля, че най-важно от всичко е да знаят каква отговорност е отглеждането на домашен любимец! "Искам" не е достатъчно! Надявам се разбирате на какво отгоре имат такива претенции. Все пак и на тях не им е леко да се разделят с животинката, но...такива са обсотятелствата.

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                        Точно това искат и собствениците! В случая претенциите се проявяват от страна на стопаните. Все пак не изхвърлят парче месо, за което няма място във фризера, на улицата. Желателно е новите собственици да имат опит в гледането на куче. Още по-жлателно е ако са имали голямо куче, което са гледали или гледат в момента. И мисля, че най-важно от всичко е да знаят каква отговорност е отглеждането на домашен любимец! "Искам" не е достатъчно! Надявам се разбирате на какво отгоре имат такива претенции. Все пак и на тях не им е леко да се разделят с животинката, но...такива са обсотятелствата.
                        fred, detelazurno много хубаво го е написал само с "Искам" не става. Не ме разбирай погрешно, но повечето хора искат животинката да е шоу клас и да се подарява, пък после, ако може пари да изкарат.... Именно затова се подаряват кастрирани животни пет клас. А за договорите въобще не си прав. Има много случаи, в които само те са помогнали.
                        Last edited by pipi; d.m.y г., 13:10.
                        Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

fred, detelazurno много хубаво го е написал само с "Искам" не става. Не ме разбирай погрешно, но повечето хора искат животинката да е шоу клас и да се подарява, пък после, ако може пари да изкара.... Именно затова се подаряват кастрирани животни пет клас. А за договорите въоще не си прав. Има много случаи, в които само те са помогнали.
                          Ами кой е казал обратното?Главната ми теза е, че на харизан кон зъбите не се гледат-затова споря.
                          За договорите не знам-с нашето правосъдие и темпове много се съмнявам, но щом казваш...ние с колегата се разбрахме по въпроса и смятам въпроса за приключен, чакам добрия стопанин да се появи.
                          Last edited by fred; d.m.y г., 16:43.
                          sigpic

Comment

Какво се случва?
                            --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
                            sigpic

Comment

Ами нямям отговор до момента. И аз съм в неведение. Малко ми е неудобно, че и Вас ви държа в напрежение, но... Във всеки случай щом не ми се е обадила стопанката кучето е още при тях. Евентуално събота или неделя ще се виждам с нея и ще разпитам какво се случва.

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                                Ами нямям отговор до момента. И аз съм в неведение. Малко ми е неудобно, че и Вас ви държа в напрежение, но... Във всеки случай щом не ми се е обадила стопанката кучето е още при тях. Евентуално събота или неделя ще се виждам с нея и ще разпитам какво се случва.
                                Това е чудесно, колега но нека има някаква яснота... мисля, че всички ще сме ти благодарни
                                145 QV ex.
                                146 Boxer TOTAL ex.
                                147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Working...
                                X