Не мога да си обясня защо една кола с цена примерно 10 000 лв. при бартер цената става 11 000 лв. Струва ми се нелогично. Темата може и да ви се стори глупава, но ми е интересно какво мислят другите.
Известие
Collapse
No announcement yet.
По висока цена при бартер?
Collapse
X
-
за бартер
В живота има едно неписано правило, че "пари в кеш тежат повече", т.е. като носиш цената в брой може да се пазари намаление от първоначалната цена и т.н. Друг е въпроса че някои го разбират обратно, т.е. ако не им носят пари в брой, се опитват напротив - да увеличават цената. Или пък риска от прблемна насрещна стока, която очаква скорошни инвстиции за скришни дефекти. Но всеки си знае най-добре, а и все пак това е кефа на свободната пазарната икономика, да има вариации - аз и двойна цена да сложа за бартер, ако ми хареса насрещното, ще свалям, няма как. Но лично аз не одобрявам разлика в цените.Alfa 156 2.0 - ех,
Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.
Comment
-
щото всеки българина гледа от лайното пари да прави ,ей затва според мен .А ,че е напълно безмислено ,щото като единия си вдигне цената с 1000 лв то респективно и другия ще направи същото . Когато колите са една цена ,ако ще да си иска един милион при бартер единия ,то и другия това ще направи .
поредната търгащина е това според мен
Comment
-
Аз защо си мисля, че при така поставени условия на бартер няма реализиран такъв. Или може би греша ? Някой да е чул за подобна сделка ? Пълни глупости и селски тарикатлъци. Така поставени условия в една обява може да ми говори само, че продавача е "суха паста" от некое село .Last edited by Доко; d.m.y г., 00:25.
Comment
-
Когато си продаваш колата за 10к лв, и ти тръшнат 9к лв на капака в брой и ти кажат даваш ли я нема се замислиш много много. при бартер просто приемаш някаква алтернатива, която не ти е на 100% по сърце, но като няма друго решение и това ще е някакво. А и при продажба колкото и да си влложил, купувача е го интересува, на пазара вървят толкова, толкова давам. При бартера можеш да си ползволиш да намекнеш за допълнителните екстри и да увеличиш цената. За мен е логично.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеКогато си продаваш колата за 10к лв, и ти тръшнат 9к лв на капака в брой и ти кажат даваш ли я нема се замислиш много много. при бартер просто приемаш някаква алтернатива, която не ти е на 100% по сърце, но като няма друго решение и това ще е някакво. А и при продажба колкото и да си влложил, купувача е го интересува, на пазара вървят толкова, толкова давам. При бартера можеш да си ползволиш да намекнеш за допълнителните екстри и да увеличиш цената. За мен е логично.
Аз пък не мога да разбера каква е тая простотия в България да продаваш нещо на старо на 80-90% от цената на новото. Било то часовници, очила, GPS-и, джанти или други подобни, тая селяндурщина я има само в Бг, много ме дразни. Съжалявам за оф-а.Last edited by code; d.m.y г., 08:09.sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщениеАбсолютно вярно, не мога да разбера кое не ви е ясно, колеги?
Аз пък не мога да разбера каква е тая простотия в България да продаваш нещо на старо на 80-90% от цената на новото. Било то часовници, очила, GPS-и, джанти или други подобни, тая селяндурщина я има само в Бг, много ме дразни. Съжалявам за оф-а.
А по темата @rusiq86 много добре е изразил пазар-а. Няма нещо нелогично в това, а пък може и ти да си сложиж по висока цена на твоята кола и сте пак наравно."BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
-
Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщениеПазара е такъв и изобщо не става въпрос за " селяндурщина" продаваш на цена, на която можеш да продадеш стокатаПодобни обяви са един вид обида за тия, които ги четат, на такива "тарикати" мога само да им се изсмея. Гумите втора употреба и тях ги слагам в графата дразнещи, изключвам тия дето им търсят по 20-30лв. Само бельото още не е тръгнал да си продава някой. Айде стига офф, извинения на Derry.
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
В опозиция на Д'рътата лисица ще кажа, че тук икономическите теории не важат изобщо - високата цена при търговска замяна ("бартер" е поредната маймуноезична главоблъсканица) е продиктувана от чист тарикатлък "чеки да не се минем" - да не би случайно някой да дойде с по-евтина кола и виждаш ли човекО да се прецака с 4,23лв.
Казано по официозен начин, липсата на взаимоизгода между заменящите лица подтиква и двете страни към завишаване на цената с цел презастраховане срещу загуби и скрити дефекти.... което обаче може да стане само у нас, защото само у нас ответната страна се старае да ти го натика четвъртитsigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеВ опозиция на Д'рътата лисица ще кажа, че тук икономическите теории не важат изобщо - високата цена при търговска замяна ("бартер" е поредната маймуноезична главоблъсканица) е продиктувана от чист тарикатлък "чеки да не се минем" - да не би случайно някой да дойде с по-евтина кола и виждаш ли човекО да се прецака с 4,23лв.
Казано по официозен начин, липсата на взаимоизгода между заменящите лица подтиква и двете страни към завишаване на цената с цел презастраховане срещу загуби и скрити дефекти.... което обаче може да стане само у нас, защото само у нас ответната страна се старае да ти го натика четвъртит
1 - "Да не настине"
2 - "Нищо не се хвърля - може да потрябва"
3 - "Да не се прекара"Last edited by Доко; d.m.y г., 19:26.
Comment
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщениеАбсолютно вярно, не мога да разбера кое не ви е ясно, колеги?
Аз пък не мога да разбера каква е тая простотия в България да продаваш нещо на старо на 80-90% от цената на новото. Било то часовници, очила, GPS-и, джанти или други подобни, тая селяндурщина я има само в Бг, много ме дразни. Съжалявам за оф-а.Споделям мнението.
Колтото за бартерите-ами то може да обявиш и 2000 лв, отгоре, въпросът е дали ще се намерят риби да кълвят.Аз лично никога не бих се вързал на това, подобни ""сделки" вървяха по времето на правешкия ръководител /когато руското копие на фиат беше № 1 у нас и се чЕкаше по 15 години/, явно родителите на някои са им ги набили в главите и още им държи влага.Last edited by fred; d.m.y г., 22:15.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
Comment