Известие

Collapse
No announcement yet.

За Мобилтел и техните простотии

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За Мобилтел и техните простотии

След като Мобилтел официално обяви търговския старт на услугите, базирани на 3G (UMTS и HDSPA)мрежа в България - поддържаща услуги от трето поколение, като видеоразговори и гледане на телевизия и видеоклипове на екрана на телефона мрежа в България; и след като обявиха, че към момента в София има пълно покритие на UMTS-HSDPA мрежата, като се очаква преди лятото да има покритие и във Варна и Бургас и част от черноморските курорти; искам аз да обявя, че са гадни лъжци.
    Аз и приятелката ми имаме така наречените 3G телефони. От 2 дена нямаме сигнал; аз отвреме на време имам-зависи къде в София се намирам. В нас нямам! След като звъннях на оператор ми казаха, че телефона ми има нужда от настройки и да отида до централния офис на Халите. Ок! Отивам аз вчера към 20:00ч. и какво да видя-затворено, а преди това питах 10 пъти операторката до колко работи и тя ми каза до 21:00ч. Следва позвъняване пак на операторката и тя ми казва, че нейната колежка се е объркала и за работното време и за въпросните настройки - НЯМА такива След което аз избеснявам и искам да говоря с някой дето разбира, и ме свързват с "главната операторка" и тя ми се извини и ми обясни, че немога да си използвам телефона, докато не си оправят мрежата и започна да ми изрежда едва ли не къде в София трябва да се намирам, за да използвам gsma си
    И също така ми обясни, че навсякъде по света имало проблеми при първоначалното изграждане на мрежата и т.н. А пък аз и обясних, че навсякъде по света за мобилни услуги се плаща много по-малко оттук и като говорим за услуги - са качествени, а не като тяхните!
    След което ми заяви, че щом като съм дал 1000 лева за GSM апарат с 3G, би трябвало да не се оплаквам а да си купя друг-обикновен с който да говоря докато те си оправят мрежата
    Аз тогава се развиках! Казах й че телефона съм го взел от Милано и цената му далеч не е такава кожудерска като тяхните и че дори да съм дал 1000 лева, тя няма право да ми говори по този начин! Затворих!
    Забравих да кажа, че телефоните си работиха 3-4 месеца без проблем, докато те не решиха да пуснат 3G мрежата.
    И другото което ме дразни е, че навсякъде по пресата се четат хвалби за мрежата и че имало 100 % покритие в София.
    А сега се чудя как да "раздухам" работата, така че да се стреснат и да си оправят бъкиите.

Alfa 145 1.3 boxer, 96 godina-"Бах, мама му, тая имала чип":каза бате БОБО
    Fiat Bravo 1.6 1997
    Fiat COUPE 2.0 16V

те че няма да се стреснат няма, ама поне ние да не бързаме с 3Г телефоните. Аз съм типичен пример, винаги гледам да имам хай тек нещата, дори още преди 1/2 година се сещам как ме разубеждаваха да си купувам 6630... е добре че ги послушах

колега, кофти опит, освен да свиваме рамене не можем друго... дано го оправят скоро!
    Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

О, аз от Мтел се отказах напълно, първо техните простотии с кодираните телефони (да не говорим за цените на самите апарати, кодирането плащаме ли си го?), после техните набутващи "промоции", минах на прима, и като изгорих 20 лв за 2 дена ( точно като тихомълком си вдигнаха минимума на разговора да се таксува за 1 минута, и се наложи да проведа много , но кратки разговори ), и ми писна окончателно от тях. Сега съм към Вивател ( Глобул също ме дразнят поради ред подобни на Мтел причини ) и съм много доволен. Говорил съм часове за общо около 50-60 лв вече 5-6 месеца. И това на предплатената! За съжаление за обикновени клиенти нямат сметка подобна на бизнес клиентите им, и май ще правя някакви врътки за да си взема на договор.
      Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

аз имам 6680 пише си ми 3Г горе, ма още несъм го активирал,

но онзи ден като ми се изписа 3Г се обадих на *88 и една патка ми каза че пробвали мрежата и нямало още дата за пускането на услугата Утре обаче ще го активирам, пич кажи си тела да го пробваме, щото няма с кой да се гледам, ще ти пратя на л.с. моя номер и тия дни ще ти звънна

Comment

В дир.бг в клубовте за мобилни оператори има обяснение какво да направиш за 3Г телефона за да го подкараш....беше нещо то сорта:

отиваш в менюто да търсиш друга мрежа там даваш на глобул напримерно, то ти казва че не става и от там пак даваш на Мтел...нещо такова.
          sigpic
          Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
          " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
          "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Не бързайте толкова много да използвате 3G услугите, т.к. е доста рано. В момента в София има около 50 станции, които са крайно недостатъчни. За сравнение - във Виена, с население приблизително колкото София, има около 600 и никой там не казва, че се предлага 3G със необходимото покритие . Това, което пуснаха Мобилтел, трябваше да е рекламен трик, но май ще им изиграе лоша шега ...
            147 1.6 TS

Comment

аз съм с Н70 и от онзи ден проведох поне 7-8 разговора с видео и поне при мене е супер. Обаждаха ми се с видео 4-5 човека други и също си работеше. На някои места в софиа забелязвам че изчезва 3Г сигнала, но.....
              Поне един месец цената е ниска и за купон става. Аз бях учуден че изобщо работи та може би затова съм доволен че си работи.

Иначе заради подготовката на на пускането 2 седмици половината 3Г телефони блокираха по цял ден и само можеха да набират без да приемат ....... ама затова си отнесоха псувните на *88 ...
              Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Първоначално публикувано от wasp
                О, аз от Мтел се отказах напълно, първо техните простотии с кодираните телефони (да не говорим за цените на самите апарати, кодирането плащаме ли си го?), после техните набутващи "промоции", минах на прима, и като изгорих 20 лв за 2 дена ( точно като тихомълком си вдигнаха минимума на разговора да се таксува за 1 минута, и се наложи да проведа много , но кратки разговори ), и ми писна окончателно от тях. Сега съм към Вивател ( Глобул също ме дразнят поради ред подобни на Мтел причини ) и съм много доволен. Говорил съм часове за общо около 50-60 лв вече 5-6 месеца. И това на предплатената! За съжаление за обикновени клиенти нямат сметка подобна на бизнес клиентите им, и май ще правя някакви врътки за да си взема на договор.
                Споко, всеки момент ще тръгнат и за физическите лица, може би до няколко дни
                sigpic

Comment

Working...
                X