Първоначално публикувано от Susscrofa
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Черна хроника
Collapse
X
-
Last edited by Бобби; d.m.y г., 18:47.По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
-
Ако сте чели Лем, там има един разказ точно на тая тема. Електрониката е задължителна, защото машините стават все по-сложни и човека не може да се справи с всичко. Но винаги трябва да има под ръка поне един бутон.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Такива високоскоростни влакове имат система за автоматично задействане на спирачките, независимо от желанията на машиниста. Тя трябва да сработи при определени ситуации, като при забрана за навлизане в коловоз или при значително надвишаване на допустимата скорост. Въпросът е защо това не е сработило в случая.
Компанията естествено сега твърди, че влакът е бил в пълна техническа изправност, за да свали отговорността от себе си и за да си измие ръцете с машиста.
Само техническата експертиза ще доведе до истината.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеАко сте чели Лем, там има един разказ точно на тая тема. Електрониката е задължителна, защото машините стават все по-сложни и човека не може да се справи с всичко. Но винаги трябва да има под ръка поне един бутон.
Катастрофи е имало и ще има, въпрост е да се анализират причините и да се премахват.Last edited by fred; d.m.y г., 14:30.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеЧовешкият фактор трудно ще бъде заменен........представи си, че се бъгне електрониката.....и какво става.....няма пилот в самолета, влака ......или пък група весели туристи си поркат на задната седалка а отпред някакво роботче върти волана на автобуса....колко поразии може да направи човекът....толкова може и да предотврати!!!!
В Париж се возих на мотриси в метрото без машинисти, уникални са. Никакво лашкане вътре и резки спирачки."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеСтатистически погледнато, възможността човек да се бъгне е по-голяма от възможността компютър да се бъгне.
В Париж се возих на мотриси в метрото без машинисти, уникални са. Никакво лашкане вътре и резки спирачки.
Comment
-
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеЛетището в Атланта е с метро, на площ може и да е колкото Ямбол или Сливен, мотрисите са без машинист, а се движеха доста бързо, и това го забелязах през 2003."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
В дискутирания случай не е ясно какво е било нивото на техниката. Самият факт, че е имало участък с остър завой и ограничение 80 говори затова, че това не е модерна високоскоростна линия. Това означава, че не е ясна и степента и на автоматизация. Твърде е вероятно тя да е на доста по-ниско ниво, сравнена с други подобни.
Иначе във всяка автоматизирана система има ясно дефинирана йерархия и обикновено човекът стои най-отгоре. Но неговата функция се свежда до надзор и вземане на глобални решения. За такива неща като с каква допустима скорост трябва да се движи влакът в даден участък би трябвало да се грижи автоматиката.
Просто защото ако една техническа система можеш да я подсигуриш многократно срещу отказ, то човек не можеш.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеСтатистически погледнато, възможността човек да се бъгне е по-голяма от възможността компютър да се бъгне.
В Париж се возих на мотриси в метрото без машинисти, уникални са. Никакво лашкане вътре и резки спирачки.
Електрониката е създадена от човека...не от извънземни....или гледаш много телевизия и вярваш за дупките в Родопите.....що се отнася до влака в Испания...той е имал системи за сигурност....но те или са отказали, или са маниполирани от същият тоз , който ги е създал....има много варианти и никаква статистика....незнам защо се уповаваш на некви писарушки дето я правят тая статистика....полувината от която е измислена....оня ден ми се обаждат по тел.....правим едно статистическо проучване....отговора ми беше...а бе я си.....това са 80% от отговорите....и те след това проучване за да могат да си осребрят труда излиза няква измислена статистика...нали?.....другата реална статистика пак е невярна.....сега железниците ще се опитат да изкарат машиниста виновен, защото е любител на високите скорости и искал да дрифти с влака......за да могат да защитят същата тази безпогрешна електроника......
Сега ще ти дам един много прост пример за човека и електрониката.......
Взимам лаптопа си и се гмуркам в басейна....въпроса ми е кой ще се бъгне пръв...а статистико?????
п.п....а да видим сега...как ще се увартиш)))...или какво ще ти каже статистиката....
)
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеA бе Суси, надявам се, че имаш поне едно више образование...ама то не струва колкото моето осноевно!
Електрониката е създадена от човека...не от извънземни....или гледаш много телевизия и вярваш за дупките в Родопите.....що се отнася до влака в Испания...той е имал системи за сигурност....но те или са отказали, или са маниполирани от същият тоз , който ги е създал....има много варианти и никаква статистика....незнам защо се уповаваш на некви писарушки дето я правят тая статистика....полувината от която е измислена....оня ден ми се обаждат по тел.....правим едно статистическо проучване....отговора ми беше...а бе я си.....това са 80% от отговорите....и те след това проучване за да могат да си осребрят труда излиза няква измислена статистика...нали?.....другата реална статистика пак е невярна.....сега железниците ще се опитат да изкарат машиниста виновен, защото е любител на високите скорости и искал да дрифти с влака......за да могат да защитят същата тази безпогрешна електроника......
Взимам лаптопа си и се гмуркам в басейна....въпроса ми е кой ще се бъгне пръв...а статистико?????
п.п....а да видим сега...как ще се увартиш)))...или какво ще ти каже статистиката....
)
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеПросто не можеш да си представиш как би изглеждал днешния свят, ако всичко онова, което днес върши автоматиката се вършеше от живи хора.))
М/у автоматика и електроника според мен има разлика:
Автоматиката извършва някакво действие, което заменя действието примерно на човека....а електрониката е акъла на това действие....има разлика....между подаване на команди и последващо механично действие.....
Да за напредъка съм....но не искам електрониката, механика, автоматика и т.н. да ме замества навсякъде...
Например в леглото.....)))...не става също така едно роботче да порка водка и на мен да ми е весело....
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеМога...ще има работа за всички....))
М/у автоматика и електроника според мен има разлика:
Автоматиката извършва някакво действие, което заменя действието примерно на човека....а електрониката е акъла на това действие....има разлика....между подаване на команди и последващо механично действие.....
Да за напредъка съм....но не искам електрониката, механика, автоматика и т.н. да ме замества навсякъде...
Например в леглото.....)))...не става също така едно роботче да порка водка и на мен да ми е весело....
Моят опит показва, че електрониката не понася добре кафе, бира, алкохол и изобщо всякакви течности
И няма изгледи да се научи да пие водка в близките 100 години
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеA бе Суси, надявам се, че имаш поне едно више образование...ама то не струва колкото моето осноевно!
)
Доказателство си, че не бива в ръцете на човек да се дава подобна отговорност.
Компютърът не е направен нито програмиран от средноинтелигентен човек."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеУникално бъгав си.
Доказателство си, че не бива в ръцете на човек да се дава подобна отговорност.
Компютърът не е направен нито програмиран от средноинтелигентен човек.сигурно е направен от високоинтелигентен бюрократ като теб
))).....който не вижда повече от върха на щпицарките си.....и установява, че като излезне от тоалетната.... са му мокри
))
Comment
Comment