Първоначално публикувано от invinceble
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Черна хроника
Collapse
X
-
Вчера, движейки се с около 40 и приближавайки кръстовище на зелена светлина, видях линейка с включена сигнализация, която идваше от лявата ми страна и която почти спря за да мина. Аз спрях (не аварийно) за да и дам път а келешът зад мен се разсвири като за световно.
Мисля, че е крайно време в изпита за правоспособност да се включи някакъв елементарен тест с който да докажеш, че не си овца.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 17:43.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеВчера, движейки се с около 40 и приближавайки кръстовище на зелена светлина, видях линейка с включена сигнализация, която идваше от лявата ми страна и която почти спря за да мина. Аз спрях (не аварийно) за да и дам път а келешът зад мен се разсвири като за световно.
Мисля, че е крайно време в изпита за правоспособност да се включи някакъв елементарен тест с който да докажеш, че не си овца.
Път с две ленти и двете заети от чакащи коли на червен светофар, в лявата лента дойде линейка с включени светлини и звук, нямаше как да мине. Тогава пешеходците, които пресичаха, спряха колите, които минаваха на зелено и пуснаха лявата лента с десетината коли преди линейката и линейката да минат на червено. И така със съдействието на пешеходците линейката премина и спечели ценно време. Всичко стана много бързо и впечатляващо.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
http://dnes.dir.bg/news/mazh-kola-ta...27032081?nt=10
Питам се - щом движейки се в града, не виждаш, какво има на пътя ти и не си в състояние да реагираш, какво изобщо правиш в колата си?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Не зная, но според моите наблюдения една немалка част около 40% от неадекватно държащите се на пътя са в пенсионна възраст.Днес сутринта един такъв за малко да ме удари - влезна в паркинга на Кауфланд с десен завой с газ от улицата,в моята лента насрещна за неговото движение и едвам спря на 30 см от мен, гледа ме тъпо и понечи да даде отново напред- аз съм спрял, защото чаках зелен светофар да се включа в движението вдигам му ръце и рамене от волана с жест "накъде" и тоя пенЦионер тогава даде назад и след това напред и се размина с мен.
Много неадекватен народ има по пътищата.
И много дебилчета има между 17г. и 28-30 години.Един съсед блъсна човек, потроши го, осъдиха го и тоя се кри 8 месеца да не му вземат книжката, на 3-тия месец изчезна зад граница и след 4 месеца в чужбина се върна със същата кола, но с номера с италианска регистрация и пребоядисана, търси го полиция 5-6 месеца, след като първоначално лъга кварталния 3-4 месеца че сам ще си върне книжката...
Кара дрогиран или пиян...
Баща му у той е една маймуна- сменя различни коли, гледам тая последната капе масло отвсякъде от нея, за една нощ отдолу под двигателя където е била паркирана се появяват петна масло от по 20-30 см в диаметър, колата е без минат технически преглед и няма винетка отново с чужда регистрация...
Имам полицай във входа, тоя пък не си купува винетки, а са с две коли...
По-бързо да въвеждат тол система и да купуват камери с които да следят трафика и колите дали са изправни, защото една камара народ е без гражданска отговорност, винетка или технически преглед...
Тогава поне снима те камерата и автоматично проверява дали този номер има винетка, минал ли е технически преглед и има ли гражданска отговорност като няма излиза му фиш/акт за съответното нарушение, ако иска да обжалва, ако иска да плаща без значение полицай ли е, генерал ли е и какъв е...
И отново ще стои въпросът в автомобилите - "копърки", които са с чужда регистрация, на чуждо име и се шофират в България не от човекът на чието име е регистрацията...Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
Comment
-
Никой не вини днешните младежи. Когато аз съм бил на 20 също съм правил келешлъци.
Статистиката сочи, че виновните за ПТП във възрастовата група 18 - 25 са с 2,5 пъти повече от тези от останалите възрастови групи.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Comment