Известие

Collapse
No announcement yet.

Връщане на отнет талон - къде?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от bass
    На моя талон в полето "на отчет в:" пише Ловеч, а, както казах, си го прибрах от София. Възможно е обаче причината да е в това, че не са ми взети точки (т.е., не е ваден нов талон).
    BatVas, ти имаше ли отнети точки? (като каза, че си на отчет другаде, а си взимаш талона в София)
    Ами както казах - аз съм на отчет в В. Търново. Имам отнети точки (12 май бяха) - как мислите за превишение на скороста с 47км/ч дали ще мина без отнемане на точки. Ама въпреки това и двата пътя си получавам талона в София
    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

според мен трябва да ти имат зъб, нещо да се заядат или там каквото и друго, незнам някои които кара в софия да си получава талона на друго място...

моя акт дори ми го написаха в созопол, и пак от тук си взех талона
      Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
        как мислите за превишение на скороста с 47км/ч дали ще мина без отнемане на точки. Ама въпреки това и двата пътя си получавам талона в София
        ц
        за съжаление ще си ти земат още 12 точки май беше
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей
          Първоначално публикувано от BatVas
          как мислите за превишение на скороста с 47км/ч дали ще мина без отнемане на точки. Ама въпреки това и двата пътя си получавам талона в София
          ц
          за съжаление ще си ти земат още 12 точки май беше
          Абе те ги взеха - нали ти разправям че ми взеха 12 точки (трябва да си погледна постановлението) - няма да вземат още 12 - аз нали тиказвам, че втория път изпуснах едни пари в бялата Астра и както се оказва съм можел да остана 3 мес. без книжка
          А аз два пъти го вземам от кат талона - ама едното е за спиране като Басс- нямам два акта за превишаване от 40-50км/ч - добре че се разминах
          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX

Comment

Един въпрос След като са ти отнели талона и отидеш да си го вземеш от КАТ нов ли трябва да ти издадат или продължаваш да караш със стария? Защото на мен ми върнаха стария и аз си карам с него. За уточнение взети са ми точки но не е отбелязано на талона...
            97' Alfa Romeo 146 1.4 TS 103 к.с.
            95' FIAT TIPO "Mania" 1.6 i.e. 75 к.с.

Comment

Първоначално публикувано от 4akar
              Един въпрос След като са ти отнели талона и отидеш да си го вземеш от КАТ нов ли трябва да ти издадат или продължаваш да караш със стария? Защото на мен ми върнаха стария и аз си карам с него. За уточнение взети са ми точки но не е отбелязано на талона...
              точки на талона не се отбелязват
              той е един и същ завинаги
              има си номер на него

в този ред на мисли логиката със тонемането ми се губи след като могат просто да записват номера на талона ... да не казвам че и талон не трябва като книжката също има номер
              ...
              ама бюроктартщитата+бумащината требе да се поддръжат всячески

Comment

Е тогава що пише "Първоначален максимален брой точки XXX"? Ако не се отбелязва намаленият брой, значи на практика ти подхвърлят документ с невярно съдържание, който после използваш при среща с органите на реда
                Ма да кажат хорта а с отнети точки какво им пише по талоните...

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

нищо не пише....пише си първоначалния брой точки
                  Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Първоначално публикувано от bass
                    Е тогава що пише "Първоначален максимален брой точки XXX"?
                    е само това пише - макс брой

но ако ти ги намалят не се торазява на самия талон а нейде из дебрите на папките в кат
                    каката дето дава справките е ммМММ!

Comment

Значи в талона не се отразява колко точки са ти взети - това ти се казва в наказателното постановление, като излеза. После след поредния на брой акт идва момент в който си занулиш точките - просто не ти връщат талона и губиш право да управляваш МПС.
                      Иначе може да си искаш справка колко точки ти остават - да се срещнеш със служителката за която говори Търтея

Comment

Доколкото знам нарочно не пишат точките които са отнети (респективно ти остават) за да не могат полицаите ако ти остават малко точки и видят, че могат за нарушението да ти отнемат книжката да те рекетират (искат кинти). Аз даже моя талон (два пъти са ми го вземали и все за вдигане на колата при паркиране ) еди колега ми го ламинирал да не се мачка и износва. И в наказателното постановление (първия път не ми взеха точки, ама втория път за вдигане на колата ми взеха 3 точки) си пише отнетите точки, справка може да се направи в КАТ май след висене на гишето за получаване на наказателни постановления около час или там каките ....

А иначе както казва колегата преди мен като ходих да си вземам преди няколко седници талона след последното вдигане на колата ми на човека преди мен (и той беше да си вземе талона след акт) му поискаха книжката и личната карта , каката чукна на компютъра и каза "имате 45 отнети точки и ви вземаме книжката , подпишете тук и книжката ви остава при нас".
                        Alfa 155 1.8 TS 8V - ex
                        Alfa 156 1.8

Comment

Първоначално публикувано от nick
                          "имате 45 отнети точки и ви вземаме книжката , подпишете тук и книжката ви остава при нас".
                          Честито на печелившите
                          Audi A6 & Alfa GTV

Comment

В подкрепа на казаното до тук ще потвърдя, че на контролния талон не се отбелязват контролните точки (отнети и/или останали), има само някакъв вътрешен служебен номер - едно малко черно печатче 39, за което си нямам идея какво показва, което предполагам ви заблуждава, че това са точките... но не са
                            Аз имам 35 отнети точки и по талона има само дупки от тел-бод от актовете, нищо друго две лишавания от правоуправление и пак нищо по талона - всичко си стои в ситемата в КАТ
                            За справка за точките мога да ви помогна, да не чакате по гишетата и да пускате молби, но ще ви струва 10лв (не за мен естествено), обаче е деликатна ситуацията...
                            sigpic

Comment

взеха ми талона

аз съм от плевен и си ходих преди 1 седм.та ме спаряха хиените на 20км от града само със 43км.отгоре жзеха ми талона и ми нацепиха акт.за пръв път ми се слу4и полицай да отказва подкуп-но това важи за плевенските куки.в софия поне 10-на пъти си цакам добре 4е е за маловажхи нарушения а не за алкохол например-тогава става сериозно.та някаой да знае за 43км.отгоре колко то4ки и пари 6те олекна?

Comment

Колега точките са 12, а акта мисля 50 лева беше - поне толкова беше при мен за 47км/ч превишение

Comment

Working...
                                X