Известие

Collapse
No announcement yet.

КАТ прави хайка за колани на задната седалка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• КАТ прави хайка за колани на задната седалка

22 октомври 2009 / News.dir.bg

В България използването на предпазни колани на задните седалки е скандално ниско - 0%. В ЕС процентът на ползваемост на коланите на задните седалки е поне 70%.
    Това заяви главен инспектор Красимир Костов в КАТ "Пътна полиция" на пресконференция, посветена на акцията "Да спасим 300 човешки живота! Да поставим предпазните колани!", предаде "Фокус".
    Акцията, която организират Главна дирекция "Охранителна полиция" и Пътна полиция, започва днес и ще продължи до 10 ноември т.г. Тя цели да увеличи процента на използване на обезопасителни колани.
    Във всички страни-членки на Европейския съюз законът изисква задължително ползване на коланите от всички пътници в автомобилите, на всички седалки, при всички пътувания.
    От КАТ съобщиха още, че през изминалата година от 112 души, загинали при катастрофи на задните седалки, само 8 са били с предпазни колани.
    В случай на нарушения, ще се глобява както водачът, така и пътникът. Глобата е 50 лева, като на шофьора ще се отнемат и точки, предупредиха от Пътна полиция.
    sigpic
    Subaru Legacy 3.0 H6
    Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
    0888 511 533 - Бонев

Първоначално публикувано от Bonev Покажи съобщение
    22 октомври 2009 / News.dir.bg
    В България използването на предпазни колани на задните седалки е скандално ниско - 0%. В ЕС процентът на ползваемост на коланите на задните седалки е поне 70%.
    Това заяви главен инспектор Красимир Костов в КАТ "Пътна полиция" на пресконференция, посветена на акцията "Да спасим 300 човешки живота! Да поставим предпазните колани!", предаде "Фокус".
    Акцията, която организират Главна дирекция "Охранителна полиция" и Пътна полиция, започва днес и ще продължи до 10 ноември т.г. Тя цели да увеличи процента на използване на обезопасителни колани.
    Във всички страни-членки на Европейския съюз законът изисква задължително ползване на коланите от всички пътници в автомобилите, на всички седалки, при всички пътувания.
    От КАТ съобщиха още, че през изминалата година от 112 души, загинали при катастрофи на задните седалки, само 8 са били с предпазни колани.
    В случай на нарушения, ще се глобява както водачът, така и пътникът. Глобата е 50 лева, като на шофьора ще се отнемат и точки, предупредиха от Пътна полиция.
    То супер като идея...ама веднага всеки познаващ действителността в БГ човек си казва: "ето, сега за още едно нещо ще могат да просят пари ченгетата"
    така че е редно да се поспре с всеизмислените им хайки, а да се измисли първо система за контрол на самите полицаи, иначе никаква ефективност няма да има която и да било забрана и правило от закона за движение
    Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

Това е поредната "причина", за която да се хванат и да ти кажат прословутата фраза..."ииии сега кво правим ??!" + фаровете от 1.11.2009.....

Аз нали съм си двуврат....Много рядко, ама много...возя някой от зад Така, че нека заповядат...
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Аз лично съм ЗА, макар, че в моята кола рядко се возят повече от 2-ма човека.

п.с. Спазвайте си правилника, пък нека са заяждат катаджиите колкото си искат.
        "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
        Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
        Opel Astra J GTC

Comment

Аз съм за коланите извънградско, ама в града да те карат да се опашеш според мен е тъпо. Но това разбира се е мое мнение.
          sigpic
          Subaru Legacy 3.0 H6
          Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
          0888 511 533 - Бонев

Comment

опасвайте се и копче няма да могат да кажат

писнало ми е да гледам скачащи невръстни хлапета на задната седалка в колата пред мен, току виж опасали и нехайните родители
            Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
            AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

В ЕС процентът на ползваемост на коланите на задните седалки е поне 70%.
              Ама много ни бива да си търсим извинението някъде извън нашите граници и да казваме "вижте там как го правят"

А това пък как звучи....някой малоумен явно го е писал 8 от 112 наистина е доста нисък процент. Дайте да ги направим "поне 70%". Нека ако може даже от 112 загинали на задната седалка 112 да са били с колани! Редакторите са в почивка явно.
              The greatest of all scientific hobbies!

Comment

http://www.youtube.com/watch?v=ZmWrPVlFHG4&NR=1
                Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Аз съм категорично за коланите да се ползват от всички пасажери в колата и на тази хайка не гледам като допълнителен доход за полицайте, а като превентавни мярка, която ще спаси живот

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
                    Аз съм категорично за коланите да се ползват от всички пасажери в колата и на тази хайка не гледам като допълнителен доход за полицайте, а като превентавни мярка, която ще спаси живот
                    Toва е така, но само по принцип.
                    Аз също съм на мнение, че това просто ще е още един повод за репликата: "И какво ще правим сега?"
                    Иначе, аз последно когато се возих отзад, на път за морето, си бях с колан, одобрявам начинанието и правилата трябва да се спазват.
                    Alfa Romeo 166 3.0 V6
                    Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

И съм за слагането на коланите, но с едно не съм съгласен освен че глобяват и пътника, който не си го е сложил, глобяват и водача с 50 лв. и контролни точки, аз каква вина имам в това, че той не си го е сложил...особенно като са пияни айде да видим как ще ги убедиш...За мен това трябва да се поправи!!! Всеки сам за себе си отговаря за своя живот!!! Ами по тяхната логика ако трима не са си сложили коланите отзад аз какво отнасям 150 лв. и сигурно няма да ми останат контролни точки...това са пълни глупости...всеки сам трябва да отговаря за последствията си...Това е мое мнение...Просто не ми се струва някак си реално да плащам аз чуждото нарушение...Кажете ми не е ли така???
                      Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 13:16.
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                        И съм за слагането на коланите, но с едно не съм съгласен освен че глобяват и пътника, който не си го е сложил, глобяват и водача с 50 лв. и контролни точки, аз каква вина имам в това, че той не си го е сложил...особенно като са пияни айде да видим как ще ги убедиш...За мен това трябва да се поправи!!! Всеки сам за себе си отговаря за своя живот!!!
                        При евентуална катастрофа човекът без колан не рискува само собствения си живот, а рискува живата и на другите пътници в колата. Аз като потеглям винаги питам дали пасажерът е с колан, вече ще питам и за останалите. Като не можеш да го обедиш да си сложи колан, просто не го качвай в колата
                        Last edited by soldier; d.m.y г., 18:32.

Comment

В България си е прието, че ако сложиш колан отзад си параноичен тъпанар, и това в оригинал. Често пък отзад дори коланите са под седалката или изцяло премахнати, както и аз направих. Дано да няма ядове до 10ти
                          33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Българите сме над всички правила. Сега понеже е задължително слагането на колани ние напук не ги слагаме. Представям си ако е забранено слагането на колани, тогава сигурно напук ще сме всички с колани...
                            sigpic
                            Subaru Legacy 3.0 H6
                            Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
                            0888 511 533 - Бонев

Comment

В моята кола - ако не искаш да си сложиш колана - ще си ходиш пеш.
                              Искаш не искаш - все тая.
                              Пътниците може да не са шофьори ( да нямат книжка и за това не са длъжни да познават закона за движение по пътищата)
                              Точно тук е отговорността на шофьора да се грижи за сигурността на пътниците които превозва.

По скоро ми е необяснимо на какво основание ще бъде глобен пътника ама нейсе.
                              Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                              ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Working...
                              X