If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
АМи не е колега..Коланите трябва да се слагат ПО ПРИНЦИП от всеки в колата (включително и от пасажерите на задните седалки), НО от сега ще почнат постоянно да се заяждат и да санкционират при евентуално "незавързан" пасажер...
Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
АМи не е колега..Коланите трябва да се слагат ПО ПРИНЦИП от всеки в колата (включително и от пасажерите на задните седалки), НО от сега ще почнат постоянно да се заяждат и да санкционират при евентуално "незавързан" пасажер...
Е то това е ясно,че колана е задължително нещо (поне по закон), но отзаде не беше (доскоро) Просто попитах дали някой знае по кой чл, коя точка и ал, ще се глобява за коланите отзад и дали ще се отнемат точки и кинти на шофьора, а те веднага почнаха да се драчат, като незнаят кой е да не пишат и това е.
ПП.Някой админ ако може да почисти че се оляхме със спама.
Alfa 156, 2.0 TS
VW Vento 1.8- Бившата
Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!
Чл. 137а. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Водачите и пътниците в моторни
превозни средства от категории M1, M2, M3 и N1, N2 и N3, когато са в движение,
използват обезопасителните колани, с които моторните превозни средства са
оборудвани.
(2) Могат да не използват обезопасителни колани:
1. бременните жени;
2. лицата, чието физическо състояние не позволява използването на
обезопасителен колан;
3. водачите на таксиметрови автомобили, когато превозват пътници в рамките
на населеното място;
такива хора не си представям да возя в мойта кола...
Пак кухи теории. Сега какво, преди да кача някого да му правя и психологически профил ли?!? Айде сега да въведат изискване за поне бакалавърска степен по психология за вземане на книжка, че да можеш да предвидиш действията на пътниците. Плюс владеене на бойни изкуства или поне минимална обиколка на бицепса, че да може да упражнява принуда.
Санкциите за шофьора за действия или бездействия на пътниците са на първо място несправедливи, на второ - опасни, щото някои дето са сакън-да-не-наруша-правилника, ще се обръщат през пет минути назад и трето - още един повод за "ми кво ша праим сега".
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Пак кухи теории. Сега какво, преди да кача някого да му правя и психологически профил ли?!? Айде сега да въведат изискване за поне бакалавърска степен по психология за вземане на книжка, че да можеш да предвидиш действията на пътниците. Плюс владеене на бойни изкуства или поне минимална обиколка на бицепса, че да може да упражнява принуда.
Санкциите за шофьора за действия или бездействия на пътниците са на първо място несправедливи, на второ - опасни, щото някои дето са сакън-да-не-наруша-правилника, ще се обръщат през пет минути назад и трето - още един повод за "ми кво ша праим сега".
Теории, теории... Bonev каза как ги е накарал да си ги сложат на практика, не чух да става дума нито за психология нито за бицепси. Аз знам от опит, че работи неговия начин
А пък това за гледането назад, пак ще те попитам - вярваш ли, че някой за един ден ще си промени навиците, които дълго време е изграждал и вместо пътя ще почне да гледа назад
П.С. Ще се поправя още преди да си ми отговорил. За гледането назад, сигурно си прав. Вероятно има и такива идиоти, но не вярвам да са и чак толкова много
Е може да не пише, но се знаят санкциите, а аз ме интеруса санкциите за задните колани, но явно никой не ги знае.
Както се оказва, предните и задните колани били равнопоставени според тоя закон (колко странно ), така че и санкциите са еднакви. Колкото ще те глобят за неносене на колан отпред, толкова ще е и отзад. Глобата за водача също ще е еднаква, независимо дали предния или задния пътник са откопчани. А каква е самата санкция не мога да ти кажа в момента, но след като ти знаеш тая за предните колани, значи знаеш и за задните - същата е
Както се оказва, предните и задните колани били равнопоставени според тоя закон (колко странно ), така че и санкциите са еднакви. Колкото ще те глобят за неносене на колан отпред, толкова ще е и отзад. Глобата за водача също, ще е еднаква, независимо дали предния и празния пътник са откопчани. А каква е самата санкция не мога да ти кажа в момента, но след като ти знаеш тая за предните колани, значи знаеш и за задните - същата е
Ето това ма интересуваше.мерси колега.
Alfa 156, 2.0 TS
VW Vento 1.8- Бившата
Пътниците са длъжни:
1. да изпълняват указанията на водача и на персонала, обслужващ пътното превозно средство; 2. да използват обезопасителните колани, предназначени за предните седалки на автомобила;
3. да поставят на главата си защитна каска, когато пътуват с мотоциклет или с мотопед.
Alfa 156, 2.0 TS
VW Vento 1.8- Бившата
Comment