Известие

Collapse
No announcement yet.

Гуми с намаление от Диана - абсурд!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Гуми с намаление от Диана - абсурд!!!

На 16.10.2009г. (петък) посетих Гумицентър - Диана, находящ се в гр. София, бул. Ботевградско шосе 350. Бях решил да закупя 4 зимни гуми за една от колите ми.
    Притежавам златна карта от М-тел, която ми дава "отстъпка" от 20% при закупуване на гуми от Дина. Харесах си едини и до този момент всичко беше отлично. От дилъра разбрах, че за да използвам отстъпката, гумите трябва да се монтират при тях. В това също няма проблем. Отивайки на касата да заплатя гумите видях, че трябва допълнително трябва да заплатя "монтаж, демонтаж и баланс" на джантите. Отделно от това трябваше да заплатя и тежестите за баланс. Върнах се при дилъра с въпроса как може да се иска от мен да заплатя нещо, което не е извършено - джантите са без гуми, т.е. не е нужен демонтаж, трябва да заплатя тежести за баланс, а никой не е видял все още джантите дали са криви или не, и ако са криви, колко са криви, колко баланс ще им е нужен. Започна една суетня, дилърът взе да кръстосва центъра напред, назад без да има някакъв резултат. В този момент от съседното бюро в спора се включи една от служителките, която раздразнено започна да ми обяснява, че гума не може да се използва без да се балансира джантата. На въпросът ми някой знае ли колко са криви джантите и дали изобщо са криви, въпросната служителка повишавайки тон започна да ми повтаря и потретва тази си теза - гуми не могат да се сложат без баланс на джантата. Нима това е от първостепенно значение - все още никой не знае дали джаните не са криви - при това положение каква е нуждата от баланс. А може и джантите да са чисто нови - дали в такъв случай ще ми е нужен баланс? В този момент чух зад себе си как някой започва злостно да ме одумва на висок глас. Обръщайки се с изненада установих, че това е касиерката - някаква злобна лелка. Това ме изуми - аз, клиентът, благодарение на който тя си получава заплатата съм принуден да търпя нейното поведение??? На въпросът ми с кого разговарям, тя на няколко пъти отказа да се легитимира. Когато видя, че аз все пак настоявам да разбера коя е тя, беше изровен един бадж някъде изпод бюрото - нима там му е мястото? В крайна сметка никой не можа да ми обясни защо аз трябва да заплащам услуги и стоки, които на практика не са ми нужни и няма да ползвам! А джантите така и си останаха в багажника на автомобила ми, без никой да ги е видял.
    Разбира се на края се отказах от всичко и си тръгнах крайно разочарован поради няколко причини:
    1. В мен остана усещането, че някой се опитва да ме измами - трябва да плащаш нещо, което не е ясно дали ще е нужно и ако ще е нужно - колко?
    2. Крайно НЕДОПУСТИМО за мен е такова отношение към клиента, който е дошъл с решението да ползва услуги, срещу което да заплати определената цена.
    3. Никой не се постара да изчисти това недоразумение, напротив - в един момент аз вече все едно не съществувах, всички ми бяха сърдити.

Изводите си направете сами...
    Аз никога няма да стъпя там повече и на никой не бих го препоръчал.

П.П.
    На момента пуснах една жалба, в която си дадох и координати за връзка, отделно от това писах и в сайта им. Познайте дали имам отговор или някой си е направил труда да се свърже с мен.
    sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Защо плащаш преди това? Винаги, включително и там се плаща след свършената работа. Иначе за баланса си трябва задължително дори и при чисто-нови гума/джанта!

Comment

Колега, май не четеш внимателно - къде прочете, че съм платил? А как са разбрали колко баланс трябва да се сложи, без да са видяни джантите?
      А и когато ползваш такъв тип "отстъпки" - първо искат да платиш и тогава чакаш...
      sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

Първоначално публикувано от lan Покажи съобщение
        Колега, май не четеш внимателно - къде прочете, че съм платил? А как са разбрали колко баланс трябва да се сложи, без да са видяни джантите?
        Тя цената е една и съща на баланса. Не е на килограм. И на идеално прави джанти да сложи нови гуми пак си искат баланс.
        Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
        ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
        Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

кофти история... свържи се с някой от ръководителите и те ще проверят случая....

и мен винаги ме дразни 'българското' отношение когато отиваш да им даваш пари!
          Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Ма вие не разбрахте ли, че безплатно е само сиренето в капана за мишки?
            Иначе за отношението - жалби до дупка и антиреклама. Това е начинът при свободния пазар.
            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Разбирам те на какво си ядосан и имаш правно, но искам да ти поясня, че баланс на крива джанта не се прави. Баланса няма да я изправи. Криви джанти първо се изправят после им се монтира гумата и чак тогава се балансират. Ако ще и джантата току що да си я купил от завода като и сложиш гума задължително се балансира. Има там една игра с центъра на тежеста - е за това се прави баланс. А два отделни неизвестни компонента няма как да бъдат балансирани затова се налага тази процедура да се направи в последствие когато двата компонента се съберат и заработят като една система!
              Last edited by detelazurno; d.m.y г., 16:42.
              The greatest of all scientific hobbies!

Comment

75TwinSpark

Така требе анти реклама и реване до дупка,
                добре че не си си купил гуми от там, защото по късно щеше да разбереш че са от 07-08 дот ,в наи добрия случаи
                75 TwinSpark -син- ex,75ts зелен
                75 ТУИНСКРАП-сив,+75 2.5 V6 черен
                75 2.5 V6 Milano Argento-червен,75 2.5v6 сив.164 3.0 12v
                75 ТУИНСКРАП-червен, + 75TwinSpark-бял,164 3.0 24v

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                  Разбирам те на какво си ядосан и имаш правно, но искам да ти поясня, че баланс на крива джанта не се прави. Баланса няма да я изправи. Криви джанти първо се изправят после им се монтира гумата и чак тогава се изправят. Ако ще и джантата току що да си я купил от завода като и сложиш гума задължително се балансира. Има там една игра с центъра на тежеста - е за това се прави баланс. А два отделни неизвестни компонента няма как да бъдат балансирани затова се налага тази процедура да се направи в последствие когато двата компонента се съберат и заработят като една система!
                  Именно това се опитах да обясня - ако джантата е крива, как ще успеят да ми я балансират. По тяхни думи, за да важи отстъпката гумите трябва да се монтират при тях и толкова. Аз имам къде да си изправям и балансирам идеално джантите и в това ми беше мисълта. Не може, а и е адски некоректно да ти казват монтаж, а от там и хиляди други глупости, които аз не желая да правя при тях.
                  А и дали гумата ще се балансира или не - това е избор и отговорност на клиента.

Comment

Абе щом джантите са свалени и са без гуми защо искат да платиш демонтаж - какво демонтират?
                    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщение
                      Абе щом джантите са свалени и са без гуми защо искат да платиш демонтаж - какво демонтират?
                      Ами ти ми отговори, ако можеш, защото нито те можаха да ми отговорят, нито пък аз мога да си отговоря.
                      Не знам - може би джоба???

Comment

Искат монтаж при тях, за да си избият парите от отстъпката. Защото като си купиш гумите те ти направят намаление, но като ти сложат после 30лв за монтаж и т.н. и горе долу излиза същото

Comment

Затова на всеки интелигентен човек като види някаква супер-дупер изгодна прИмоция му светва червената лампичка, че нещо не е наред.
                          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от lan Покажи съобщение
                            Именно това се опитах да обясня - ако джантата е крива, как ще успеят да ми я балансират. По тяхни думи, за да важи отстъпката гумите трябва да се монтират при тях и толкова. Аз имам къде да си изправям и балансирам идеално джантите и в това ми беше мисълта. Не може, а и е адски некоректно да ти казват монтаж, а от там и хиляди други глупости, които аз не желая да правя при тях.
                            А и дали гумата ще се балансира или не - това е избор и отговорност на клиента.
                            Ааа, ок. Значи не съм те разбрал правилно. Аз първоначално разбрах, че твоят довод е, че джантите ти не са криви и нямат нужда от баланс. Та затова реших да го поясня, че е малко смешно да им излезнеш с този довод понеже ако джантата е крива то няма смисъл да правите каквото и да било. Както и да е. Важното е, че се разбрахме. Иначе и мен така са ме прецаквали (не в Диана), но всичко беше наред, докато не дойде време за сметка. Монтираха гумите, балансираха ги и после тоя почна да смята и ми вика "демонтаж толкова, монтаж толкова, баланс толкова, еди си колко тежести (е тука вече чашата преля) толкова, крайна цена ххх" Да не говорим първо, че поне 30 мин не можеше да балансира едната джанта и почна да ми разправя, че тая джанта не била за тая кола. Гледах като теле в железница. Дори и да не е за нея какво общо има това с баланса подяволите?!?! Разправията вече взе връх когато ми скъса единия болт. Платих си само гумите които съм купил и си заминах да си оправям пораженията които ми нанесоха.
                            The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Пазарувал съм в:
                              Диана Люлин - пълни нещастници с арогантно поведение (продавачка без елементарни обноски и "майстори" със самочувствие).
                              Диана Симеоново - продавачката пак супер "агро" и даже се намръщи като и казах, че имам отстъпка. Относно монтьорите нямам оплаквания.
                              Диана Пловдив - хората бяха любезни и професионалисти, но ми дадоха летни гуми вместо зимни, за което се извиниха и се коригираха.

Та това са ми впечатленията.
                              145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Working...
                              X