Първоначално публикувано от Sm0k
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Радардетекторите - дискусия
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеВ случая е точно това - 270 делено на 3 е равно на 90. А 430 делено на 4.5 е равно на 95.5. Тази средна скорост се постига при поддържане на 120-150 с намаляване до 55-60 в населени места.
Не че някой кара с 90 по този път ама това е друга тема.
---------- Post added at 20:30 ---------- Previous post was at 20:28 ----------
Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
Занеш ли за кво те спрях? - Абе то аз знам, ама нямам ...Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от Георги Живков Покажи съобщениеА хранилки има ли? Е за това съм с дедектор.
А иначе не си ме цитирал много на място. В поста не исках да кажа трябва ли да си с детектор или не. Т.е. оф-топик беше. Просто ми беше интересно на какво основание, ще сложим 120 на нашите перфектни шосета дето са от миналия век. Ама и това не е толкова важно, понеже така или иначе няма да стане в близките 50 години, пък и звучи повече като фантастика отколкото като нещо сериозно
---------- Post added at 20:34 ---------- Previous post was at 20:31 ----------
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеАбе ти май спориш заради спора. Ограниченията в България са поставени неграмотно. Няма грам мисъл за организация на движението. Затова и не се спазват.Това, че в другите държави е 90 максималната скорост на първокласен път си го измислям, пък и да е вярно - те там са същите неграмотници
Все пак обещавам да си взема бележка и повече да не споря заради спора
Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеНякъде можеш да имаш 4 жени. Дали да него въведем и тук? Ский ко яко ще бъде, нали?
Comment
-
Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщениеЗащото няма нужда да го увеличават, пък после да не се измъкваш с рушвет. Навсякъде е в европа е 90 на главен път и 130 на магистрала и там не се измъкват с рушвети, въпреки тия скандално ниски ограничения
Не съм го очаквал, но наистина започваш да говориш несериозно. В много по-развити европейски страни, които имат много по-добри пътища, по-нови и по-добре подържани коли, по-строги технически прегледи и по-строг контрол на пътя имат същите ограничения като нашите - 90 на главен път и 130 на магистрала. Дори в прословутата Германия, дето разбираш ли настъпвали до дупка на много от магистралите има 130, само на най-големите няма и то само в най-лявата от четирите, петте, шестте или колкото са там ленти. И на главните им пътища има 90. Така, че това предложение за тия скорости незнам на какво основание го правиш, още повече като човек с юридическо образование. Просто не звучи нито сериозно, нито логчино, ние да си цапнем по-високи максимални скорости от другите държави при положение, че пътищата ни са по-лоши от технитеАко ми обясниш защи трябва да е така - ОК.
И това за нарушаването от 3/4 е тотален хит. И в Германия да ги оставят без контрол и там ще нарушават - не 3/4 ами 4/4 ще са нарушителите. Ама не ги оставят да стигнат до там. А тук са 3/4 щото никой не ги спираНезнам тоя принцип в правото в Германия не го ли занеха, че вместо да си похарчат парите от бюджета за скоростни камери, не бутнаха малко нагоре ограниченията
А това за правната норма го казах съвсем сериозно. Недей бърза да го обявяваш за несериозно, а първо помисли.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеНякъде можеш да имаш 4 жени. Дали да него въведем и тук? Ский ко яко ще бъде, нали?
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеОх, това че някъде нещо е по даден начин НИЩО не означава. Ние не сме там, нито сме те. Има си особености. Някъде можеш да имаш 4 жени. Дали да него въведем и тук? Ский ко яко ще бъде, нали?sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеНякъде можеш да имаш 4 жени.
Мчи то аз и сега имам повече от една жена, аре да не уточнявам колко точно, че не се знае кой чете тук
А по темата - радардетекторите постепенно се обезсмислят, поне в Европа, ама скоро и тук. Навсякъде се въвежда секторен контрол, при който никакви детектори не вършат работа. В момента, в който се направи магистралата до морето, и тук ще се монтира секторен контрол - и да ви видя тогаз как ще карате чинно със 130 км/ч от София до Бургас.
Пък и новите спийдкамери освен с радар засичат и с ултразвук, а пък още не съм чул детектор на ултразвук - май ще трябва по един прилеп да си возите в колата.
Comment
-
Чак сега прочетох темата и не се сдържах да се включа:
Аз нямам радар-детектор, но не съм против - всеки да прави каквото си ще; Пинко го каза най-добре - ще ви трябват прилепи скоро, може би и шапки-невидимки (против камерите).
Има обаче един друг въпрос: ЗАЩО аджеба нарушаваме ограниченията? Някой ги нарушават "щото са малоумни", други бързат за някъде, трети ще се похвалят със бързо придвижване от т.А до т.Б, други "за спорта", други щото возили мноо яка мацка в колата и 'виж ме къв съм рацер'....
Аз винаги си намирам оправдание. А вие?
За мен истината е една: няма да променим света (в случая ЗДП, дърветата край пътя, манталитета на катаджиите и т.н.), просто трябва да се 'наместим' в него; "Човек е социално животно" - както беше казъл един философ; та и 120кг катаджиите са част от него (за съжаление...). Мен лично много повече ме дразнят хора, които ПРЕЧАТ на другите на пътя ( с действия или бездействия; най-опасни са тези, които 'създават предпоставки за ПТП'), а ако ме изпревари мазерати, когато сме сами на пътя все едно съм спрял само мога да си пожелая следващия път аз да съм с другата кола...
Всеки има правото на личен избор!
п.с. Отдавна подозирам, че търтейот е мормон, ма най-после се издаде166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
x145 1.6 boxer
Comment
-
Какъвто и контрол да въведат, все ще му измислят цаката, секторния сега навлиза на запад, дорде доде у нас много вода ще изтече......."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
SIS, явно говорим на различни езици и няма смисъл да продължаваме.
Като не ти харесва - не ползвай детектор,
аз го смятам за полезен и го ползвам.
Или е полезен, за да можеш да си караш по "лична преценка" и да се разминеш с акта и глобата (или рушвета)?
Отделен въпрос е, че много по-често са ми помагали колегиални присветвания, отколкото скапания ми Сейвър.
Или е полезен, за да можеш да си караш по "лична преценка" и да се разминеш с акта и глобата (или рушвета)?
---------- Post added at 06:51 ---------- Previous post was at 06:38 ----------
Да поставим въпроса по друг начин щом мнението е че те ни пречат да дишаме едва ли(гледам че почна да се говори в множествено число, и да се знаменува "философски", но разбирам че е трудно понякога за някой да разграничат с кого и как да общуват), тогава някой може ли да ми обясни каква е ползата от дърветата покрай пътищата?
И защо дървета, а не заострени метални колове, насочени под 45 глрадуса срещу посоката на движение - каква ще е разликата....предполагам няма да пречат на тия дето дърветата и сега не им пречат, явно им е се тая какво ще има отстрани......
А сега сериозно:
Това, че детекторите били разрешени навсякъде по свете ("без Гърция и още 1-2 страни") беше голям довод. След като стана ясно, че е така, но не точно, вече това там как е няма никакво значение. За дърветата също голям довод е как в другите държави нямало дървета покрай пътя, там където имало, слагали мантинели и други подобни откровени лъжи (не исках да го казвам, но си е точно така). Ако покажа снимки от Италия и Великобритания (защото там в момента имам познати), на които ясно се вижда път с дървета до него и без мантинела, пак ли ще се обърне палачинката?Last edited by SIS; d.m.y г., 10:17.Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
Lancia Kappa 2.4 5.20
Comment
-
Аз предлагам въвеждане в ЗДП на задължителното присветване при наличието на полицаи на пътя - превантивно
Социлани помощи за крайно нуждаещите се от крушки, присветващи повече от 59 пъти на денонощие.
За ксенонови фарове - данъчни облекчения.... пак превантивно, че да не купуват китайски комплекти!
Следващата крачка към превантивната мярка ще стане, задължителен за регистрацията на автомобил, радар-детектор с GPS и безплатна връзка с "Национална Единна Мобилна Асоциация за Проследяване на Автоматични Радарни Емулатори" - съкратено "НЕМА ПАРЕ", но това вече е в сферата на мечтите...sigpic
Comment
-
Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Comment