Известие

Collapse
No announcement yet.

София и ограниченията?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• София и ограниченията?

Да ви споделя болежката си... Много се дразня напоследък от форумните изцепки и от форумните светци, та затова пускам тая безсмислена тема.
    Моля хората от София, които никога през живота си не са нарушили ограничението от 50 км/ч в столицата, да се похвалят.
    P.S.
    В заключение искам да кажа, че проблема на българина е, че се хваща за дребните неща, а едрите сякаш не ги вижда. Не може ризата ти да е в кръпки и лекета, а ти да си полираш златните ръкавели...
    За да няма спам и изцепки да уточня - последното заключение няма нищо общо с въпроса, който съм задал. 'Щото да не се окаже, че някой пак ме е разбрал криво.
    Ако забелязвате пиша все по-малко у "форуму". И има защо.
    Ex: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
    Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
    Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
    Alfa Romeo 146 ti

Ти си прав, ама защо за голямото село говориш?
    Тука софианци от доста време сме малцинство. Пълно е с двини селене и провинциалисти с всичките си селски манталитети и комплекси.
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

То е ясно, че всички карат над ограниченията, тук не може да се кара "по правилник", а и не е нужно. Ето например с моята бангийка, ако трябва да спазвам 50 км/ч трябва да я карам нон стоп на 3-та предавка!?!

п.п. Търтей, сега ще те почнат разни младежи от София, но от...Плевен, Раднево или Долно Камарци
      Giulietta 1,6 JTDm 2013
      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
        п.п. Търтей, сега ще те почнат разни младежи от София, но от...Плевен, Раднево или Долно Камарци
        Let'em be my guests
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Софиянци са малцинство от мнооого години.Колко души са били селата дето обхваща софия, преди да почне голямото преселение ? Както и да е.Иначе ограниченията на много места са тъпи, но и не можа да мислите като брат ми "Давам газ да мина пред пешоходеца, за да може той да мине зад мен".И малко от темата - преди малко се прибирам и една овца с корса задрала двама.То тя не беше толкова виновна, колкото ония, щото и бяха взели предимството ама.........може ли да седите и да чакате КАТ и да направите 3 км задръстване в пиковия час.Какво им пречи да ги дръпна на страни........ейййй ......абе ем си викам няма да се нервирам за глупости ама не става братче.Ааха..........а са се сещам, че тъпото районно е на 2 мин пеша от инцидента.......охххх.......ууууусссааааа...
          мене ме нема, в целата схема........

Comment

аз кат бях в шопия да зимам колата и зех шофьор дет е работил там като разносвач. та там карахме с трафика. 100 км в час

Comment

Аз мразя разделението на такива и онакива, за мен е се тая дали човека е от СФ или махала от Видин, и понеже въпреки че повечето време не живуркам в СФ, имам доста градско там, осмелявам се да предположа че тая тема ще има коментари от такива дето искат просто нещо да изкоментират, а не такива дето никога не са вдигали повече от 50 в СФ......такива няма, никой не може да ме убеди че никога, ама абсолютно никога не са карали с над 30 кмч над ограничението.....не казвам 50 кмч, щото някъде може да се кара и с 80......
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

аз да се похваля

Винаги карам над ограничението освен когато не съм спрял . Туй за шопите и (не)шопите.
                Ебем Ви и у деленето старошопи, новошопи, куротреси и куронетреси (както казва един пернишки шоп) и т.н.
                Като не Ви аресва одете на село, у в чужбината или където Ви видят очите.
                ALFA 156 1.9JTD '98
                ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                  Аз мразя разделението на такива и онакива, за мен е се тая дали човека е от СФ или махала от Видин, и понеже въпреки че повечето време не живуркам в СФ, имам доста градско там, осмелявам се да предположа че тая тема ще има коментари от такива дето искат просто нещо да изкоментират, а не такива дето никога не са вдигали повече от 50 в СФ......такива няма, никой не може да ме убеди че никога, ама абсолютно никога не са карали с над 30 кмч над ограничението.....не казвам 50 кмч, щото някъде може да се кара и с 80......
                  Заповядай да те повозя като бързам Понеже не съм на нормирано работно време от 9 до 17 часа, гледам да избягвам пиковите часове, така че имам възможност да покарвам по-бързичко (а и ми се налага),така че редовната ми скорост по булеварди като България, южна дъга на околовръстното, Шипченски проход, Ситняково, Данаил Николаев, Сливница, Тодор Александров, Рожен,Брюксел, Цветан Лазаров е около 85-95 км/ч, по Цариградско - 110-130 според случая. За задръстванията в часовете между 8 и 10 и 17,30-19,30 и дума не може да става за такива скорости, но както казах избягвам да шофирам по това време щото се дразня По-горе писах, че тази кола не може да се кара с 50, защото трябва да я карам на 3-та предавка, тя просто си иска повечко газ.
                  Giulietta 1,6 JTDm 2013
                  156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Ебаси - тука не знам дали ще се обади някой дето спазва ограниченията, но със сигурност ще стане ясно кой с колко обича да превишава.....
                    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                      ...Тука софианци от доста време сме малцинство. Пълно е с двини селене и провинциалисти с всичките си селски манталитети и комплекси.
                      Абе и аз съм от малцинството, ама съм така да се каже "асимилант". "Селските манталитети и комплекси" са еднакво типични и за двата вида граждани, поради което не виждам причина да обиждаш хората.

П.П. Най-после те разкрих - и ти си от онези, които "размахват националната карта" (ебах ти тъпото клише) и "застрашават етническия мир".

---------- Post added at 19:41 ---------- Previous post was at 19:38 ----------

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                      Заповядай да те повозя като бързам Понеже не съм на нормирано работно време от 9 до 17 часа, гледам да избягвам пиковите часове, така че имам възможност да покарвам по-бързичко (а и ми се налага),така че редовната ми скорост по булеварди като България, южна дъга на околовръстното, Шипченски проход, Ситняково, Данаил Николаев, Сливница, Тодор Александров, Рожен,Брюксел, Цветан Лазаров е около 85-95 км/ч, по Цариградско - 110-130 според случая. За задръстванията в часовете между 8 и 10 и 17,30-19,30 и дума не може да става за такива скорости, но както казах избягвам да шофирам по това време ...
                      След като упъти ченгелите къде и в колко часа да те дебнат, дай си барем личните данни да ги попълнят предварително в акта
                      Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                      Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Какво значи никога не са нарушили ограничението?
                        Нарушавъл съм го, но не карам системно с 80-150 км в час по Софийските улици, както и в тези в провинцията.Не е въпросът дали някога си го нарушил, а дали най редовно го нарушаваш и пренебрегваш.А после тия последните да се замислят за тези, които убиват хора с подобни скорости в най различни часове от денонощието, или пък да декларират предварително, че няма да съдят такива шофьори щом някой ТЕХЕН близък пострада
                        Last edited by fred; d.m.y г., 19:46.
                        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                        Нагоре по стълбата, която води надолу
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                          Ти си прав, ама защо за голямото село говориш?
                          Тука софианци от доста време сме малцинство. Пълно е с двини селене и провинциалисти с всичките си селски манталитети и комплекси.
                          по начина ти на писане не виждам с кво се различаваш от тея "двини селене" , даже за първи път я чувам тая дума "двине" !

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                            ...Не е въпросът дали някога си го нарушил, а дали най редовно го нарушаваш и пренебрегваш
                            При така зададения критерии ще се намерят хора, които да минат за светци, но нека добавим и този въпрос:

А дали случайно не нарушаваш и пренебрегваш най-редовно някои други правила като тези за престрояване, спазване на предимство и т.н.?
                            Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Доста рядко пренебрегвам правила, поради някаква случайност, не твърдя че съм "светец", просто съм осъзнал, че е по добре да спазваш правилата, отколкото системно да ги игнорираш
                              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                              Нагоре по стълбата, която води надолу
                              sigpic

Comment

Working...
                              X