If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
аз спазвам ограниченията. най много да карам с 60 в града. обаче пукам от нерви когат немода да карам с повече от 30 заради някви дет са влачат едвам едвам
Ами аз нямам за цел да деля хората, мнението ми бе провокирано от една неотдавнашна тема. В която един съфорумец бе нападнат. А хората преди да дават съвети някому (т.е. преди да го оплюят и осерат) е добре да се замислят те какви ги вършат. Та в този контекст питам за София
А те главните лица в моя контекст си знаят кои са или поне се досещат. Не съм конфликтна личност, ама не се стърпях просто
Аз съм от 'прованса', но се 'изявявам' из софийските улици, и се номинирам
Е, можеби не твърдо на 50км/ч но мисля че не съм надвишавал с 20км ограниченията.
По цариградско, движа в средна лента максимално със 100, предимно с 80, в квартала на 3-та не знам с колко, ама е бавно.
Но аз съм неопитен шофьор, и все още си нямам много вяра, и предпочитам да карам бавно и да внимавам, вместо след това да съжалявам. (имам си 1-2 инфарктни случая, които ми държат влага...)
След 2-3 години, се надявам да съм все така 'бавен'
Ами аз нямам за цел да деля хората, мнението ми бе провокирано от една неотдавнашна тема. В която един съфорумец бе нападнат. А хората преди да дават съвети някому (т.е. преди да го оплюят и осерат) е добре да се замислят те какви ги вършат. Та в този контекст питам за София
А те главните лица в моя контекст си знаят кои са или поне се досещат. Не съм конфликтна личност, ама не се стърпях просто
Не визирам тебе, по принцип говоря......
"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
А дали случайно не нарушаваш и пренебрегваш най-редовно някои други правила като тези за престрояване, спазване на предимство и т.н.?
Относно престрояването - някои хора и не само в София мигача явно го пазят да им е нов .. да не говорим , че огледалото са го нагласили така , че да могат да се оглеждат вместо да гледат назад , а освен всичко това като те засекат почват да те псуват и тн .. За предимството - напоследък има някакво подобрение (по мое наблюдение)
По темата относно ограниченията - аз също съм от тези , които не спазват ограниченията , НО само тези за скорост и то не винаги , но на места просто не мога да се сдържа 4-5 км да карам с 40 и да няма никой около мен на 3 лентов хубав път
При мен е според настроението, понякога ми прави голям кеф да правя плавно всичко и да спазвам закона все едно съм на изпит, та дори и на стоповете да спирам. Но това е рядкост и най-вече като съм уморен. Иначе пуснеш ли си музичка кеф ли ти е няма как да не опънеш юздите на алфонсо, е разбира се като няма трафик иначе само газ спирачка няма смисъл....Няма човек дето да не обича усещането за скорост няма как да не нарушаваш правилата от време на време, въпроса е да е в рамките на разумния риск.
AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro
И аз се барам Софиянче, но каквото и да си говориме тука е страшно положението. Карам си с 50-60 (Имам книвка от 6 месеца) и отзад некой РК, КН, А, СО, СА дори, ми седи на 1 педя и ми присветка - ами сори ма ше чака тарикатчето! Така като ми се лепне някой откачам. За каде бърза за Пирогов ли ? Само докосвам спирачката да му светне да видиш как бяга. Та малко си загубих мисълта.... Аха 1во тука няма условия за високи скорости по простата причина че е дупка до дупка. От друга страна пък не може да се кара по ограничения защото е фул с нервни бързаци... Даже неска едни ченгета ме принудиха да се изнеса на красна поляна до трамвайните релси на червено за да мине да спре на бургерите да яде...
За да няма спам и изцепки да уточня - последното заключение няма нищо общо с въпроса, който съм задал. 'Щото да не се окаже, че някой пак ме е разбрал криво.
Явно аз съм по-тъп от всички писали преди мен (може би защото по-рядко карам в София), но въпрос не видях. Та за да не се окаже, че съм те разбрал криво, ... какъв точно беше въпроса?
166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Няма човек , който да кара само с 50 да кажем, но не съм съгласен с търтея и отношение на един "истински софиянец" като види провинциален номер. Това , че си от провинциат не те прави лош шофъор.
Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
И аз се барам Софиянче, но каквото и да си говориме тука е страшно положението. Карам си с 50-60 (Имам книвка от 6 месеца) и отзад некой РК, КН, А, СО, СА..
Това пък със СА примерно не го разбирам, защото всяка нова регистрация е по реда си, виж в Гърция не е така, можеш да имаш номер и отперди 50 години, ако беше така щях да карам не СА, а С черно.............
Ей ма тва София страшна работа бе, направо трябва да се отдели и да се направи на отделна държава-тва няма общо с нито един град от България евалата просто такава световна простотия просто "НЕМА" другаде А иначе като чуя от някой КУРеняк софиянец да ми каже "ЕЕЕЕ МА ТИ СИ ОТ ПРОВИНЦИЯТА" направо полудявам... И кво като съм от провинцията тва е най-голямата глупост отнасят се с теб като с мишка само защото не живееш в тяхната кочина.... съжалявам шопиянците ама сте същите селяни като хората от провинцията и най-селското е това, че сте струпали всичко на едно място и после се оплаквайте, че ви е било гъчканица и че цялата ПРОВИНЦИЯ се е изсипала в София и те са ви виновни, еми не е така соу А иначе кореняците софиянци винаги сте си били малко-не си мислете че сте съществували в някаква по висша форма и бройка която е на изчезване
Отплеснах се иначе почти винаги се движа в ограниченията когато не го правя съм преценил че може да натисна още малко и не е опасно нито за мен нито за останалите. Иначе съм убеден, че няма перфектен човек така че тази тема е абсолютно безсмислена
Comment