Известие

Collapse
No announcement yet.

Конфискуват колите на джигитите на пътя?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Конфискуват колите на джигитите на пътя?

Конфискуват колите на джигитите на пътя?
    29 октомври 2009 / News.dir.bg

Да се конфискуват автомобилите на шофьорите, които карат със 70 км/ч повече от разрешената за участъка максимална скорост. Това предвиждат някои от предложенията за промени в Закона за движение по пътищата, които бяха обсъдени в МВР.
    Вътрешният министър Цветан Цветанов обясни по време на дискусията, че във Франция за превишена скорост с над 50 км/ч автомобилът се конфискува, предаде Дарик. Според него това са норми, които ще бъдат дискутирани, но ако се говори за някаква промяна, трябва да се ползва опитът на страни, които са подобрили ситуацията. Като мерки и цели законопроектът трябва да намали скоростта на пътя, тъй като 50 процента от пътно-транспортните произшествия в България са заради висока скорост. В последните години жертвите на пътя у нас варират от 1020 до 1200, сочи статистиката у нас. Повишаването и използването на колани също трябва да се увеличи, за да се намалят жертвите по вина на младите водачи, смята още Цветанов.
    От Съюза на българските автомобилисти категорично се обявиха категорично против идеята автомобилите, които се движат с превишена скорост повече от 70 км/ч да бъдат конфискувани.
    Преди десетилетие редица европейски държави като Франция, Испания и Белгия, са имали същия проблем в дори по-големи мащаби, но те са набелязали мерки за излизане от кризата, отбеляза вицепремиерът. Според него не винаги завишаването на санкциите има нужния превантивен ефект, тъй като, ако те са твърде високи нарушителите сами предлагат „нечисти практики“. Необходими са повече разяснителни кампании отчете той.
    Според председателя на транспортната комисия в народното събрание Иван Вълков нечистите практики могат да бъдат избегнати с помощта на техниката – чрез налагане на фиш при установяване на нарушение по електронен път. За възловите места в страната са необходими 350 устройства, като вече са налични около 10% от тях, но те не могат да се използват заради неуредици в настоящия закон отчете той.
    От Съюза на българските автомобилисти категорично се обявиха категорично против идеята автомобилите, които се движат с превишена скорост повече от 70 км/ч да бъдат конфискувани.

Ами сега???
    sigpic
    Subaru Legacy 3.0 H6
    Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
    0888 511 533 - Бонев

Ами браво,така трябва
    0888515205

Comment

Аз съм съгласен,така и така не се движа с 200 по магистралата,но пончкога край мен преминават едни такива особени екземпляри на който дори не мога да видя емблемата отзад.
      Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Според мен е малко крайна мярка това, ама айде. Това предполага още по-голямо цакане от сорта "са кво ше праим..." Но ние българите сме такива, че не ни ли бръкнеш в джоба, забрави... Така че май само това ще ни оправи!!!!
        sigpic
        Subaru Legacy 3.0 H6
        Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
        0888 511 533 - Бонев

Comment

Първоначално публикувано от Bonev Покажи съобщение
          Според мен е малко крайна мярка това, ама айде. Това предполага още по-голямо цакане от сорта "са кво ше праим..." Но ние българите сме такива, че не ни ли бръкнеш в джоба, забрави...
          Не малко ами много крайна мярка е това...но все си мисля че това в БГ скоро не може да стане...ама за едно си прав-цакане ще има, то българина само от 2 неща се плаши-да му бръкнат в джоба или да н....т жена му....
          Last edited by Xman; d.m.y г., 10:59.
          АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
          FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Първоначално публикувано от marian Покажи съобщение
            Ами браво,така трябва
            Това е най-голямата глупост която съм чувал!!!
            Ще конфискуват ама друг път
            Аз Алфата си не давам
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
              Е това вече е най-голямата глупост която съм чувал!!!
              Ще конфискуват ама друг път
              Аз Алфата си не давам
              Ами не е глупост щом го има в някои западноевропейски страни.Все пак е за превишаване с над 50км.!
              0888515205

Comment

Добре, но първо трябва да се разкарат безумните ограничения и чак тогава да тръгнат да конфискуват. Щото както си караш с 100-110 по по извънградски път и изведнъж хоп - ограничение 40 и куката се надупил на радара след него
                _______
                146 JTD - ex
                Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от marian Покажи съобщение
                  Ами не е глупост щом го има в някои западноевропейски страни.Все пак е за превишаване с над 50км.!
                  Недей сравнява моля ти се Западноевропейските страни с нас...Знаеш защо!
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                    Добре, но първо трябва да се разкарат безумните ограничения и чак тогава да тръгнат да конфискуват. Щото както си караш с 100-110 по по извънградски път и изведнъж хоп - ограничение 40 и куката се надупил на радара след него
                    и аз същото го написах в темата за анти-радарите...какви ли не яки ограничения и глоби ни измислят но никой не предлага такива готини и свежи идеи как да се подобри работата на катаджиите, което вече наистина би намалило инцидентите
                    Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

Наскоро говориха по телевизията за безумните ограничения. Въобще, знаците на места изглеждат все едно са ги напускали от хеликоптер и кой където се е забил, там си е останал
                      _______
                      146 JTD - ex
                      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                        Много си прав! Аз лично съм попадал много пъти на такива безумни ограничения, които ти късат нервите.
                        sigpic
                        Subaru Legacy 3.0 H6
                        Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
                        0888 511 533 - Бонев

Comment

Това имах в предвид като казах, че в БГ скоро това не може да стане
                          АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
                          FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Съмнявам се да го нарпавят. Преди няколко години нали отново имаше такава идея, но така и не се осъществи. А и според мен нямат ясен план, по който да действат при такава ситуация. Представете си следното. Пътувате за някъде натоварени с багаж и да речем още някой с вас в колата. Изведнъж се оакзва, че сте жертва на новата акция и колата ви трябва да бде конфискувана. Какво правим? Свалят ви багажа от колата и ви оставят на средата на пътя с няколко сака, а около вас няма нищо?! В същото време катаджиите се оказват не с 1 ами с 2 коли. Ами ако някой през това време се прецака и неговата кола също трябва да бъде конфискувана? Извднъж тия стават 2-ма с 3 коли. Или може би ще чакат репатрак да дойде да я вземе?! Е че то тогава ще си откиснете цял ден там. Ама споко, вие така или иначе няма как да се придвижите, така че не ви дреме. Другия вариант е да пишат акт и при плащането му да ви отнемат и ключовете. Да, това е доста по-цивилизован и изпълним вариант, но ако аз съм тръгнал някъде извън България и седя там над сумати време какво става? Сигурно ще кажат, че има много такива случаи и нещо системата не действа та ще се мисли нещо друго. А да не говорим за хилядите неуредици когато колата е служебна, на познат.... Тъпо е според мен. То няма място къде да си паркираме колите обаче изведнъж КАТ с това си изказване претендират, че ще могат да съберат достатаъчно коли - съмнявам се. Плюс това нали за толкова високи превишения на скоростта се взима книжката за определен период от време. Е, да в този случай колата остава на разположение и ако си достатъчно смел и нагъл ше си я караш без книжка. Най-доброто решение е като го спрат да му вземат ключовете и да ги хвърлят в някоя канавка
                            The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Мен ми интересно как ще конфискуват някое Ферари , Ламборгини ,Бентли ....... или някоя S-class ili 7-series за над 150000 лв ??? Това е в сферата на фнтазиите и за пред европа. В момента има действаща разпоредба за тютюнопушенето на обществени места, пак за пред евросъюза.......

п.с. Най-ми харесва определението на Фънки за БГ - "Абсурдистан"
                              Last edited by Доко; d.m.y г., 11:58.

Comment

Working...
                              X