Известие

Collapse
No announcement yet.

Конфискуват колите на джигитите на пътя?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
    Мен ми интересно как ще конфискуват някое Ферари , Ламборгини ,Бентли ....... или някоя S-class ili 7-series за над 150000 лв ??? Това е в сферата на фнтазиите и за пред европа. В момента има действаща разпоредба за тютюнопушенето на обществени места, пак за пред евросъюза.......

п.с. Най-ми харесва определението на Фънки за БГ - "Абсурдистан"
    http://www.dnes.bg/obshtestvo/2009/1...a-bentli.79938

Те първо данъците от тея коли не са събрали ,а за взимане на колите поне за момента е в рамките на фантазиите.
    Пак бедняците ще го отнесем,ама се надявам поне да извемат колиците на некадърните и малоумни келеши кръжащи с по 180 по тесните междуселски улички .
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Баси - къде къде по лесно ще е ако производителите правят колите да не вдигат повече от 160, не мисля че с една норматива не могат да им го наложат, все пак поне 70% от колите в Европа се правят в Европа.....но това не го правят, а мислят маса други глупости.......интересно защо....не изглежда трудно.....
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
        Баси - къде къде по лесно ще е ако производителите правят колите да не вдигат повече от 160, не мисля че с една норматива не могат да им го наложат, все пак поне 70% от колите в Европа се правят в Европа.....но това не го правят, а мислят маса други глупости.......интересно защо....не изглежда трудно.....
        Ааааа, ми те слагат ограничители на 160,но нали се сещаш, какво става - махат се Няма как да дадеш 100000 + за кола 400 коня и да спира на 160км/ч., и на магистралата опел корса 1.1 карбуратор със 164.5км/ч да те изпреварва лекинкоо управлявана от некой беловлас дедо с диоптър, карайки на газ.
        Last edited by Доко; d.m.y г., 13:13.

Comment

Това не трябва и не е нормално да се направи.
          Първо да започна ,че аз карам винаги ,ама ВИНАГИ със съобразена скорост ,спазвам всички пътни знаци и маркировки и,понеже някои ще почнат да пишат простотии заради това ми изказване ,уточнявам ,че това го правя с цел да НЕ се набивам на очи ,тъй като нямам книжка според кат(според прокуратурата имам,но това е друга тема)
          Да изкажа мнението си ,което НЕ натрапвам никому,а то е ,че не може да си работил 10 години ,за да събереш 10000 лв да си купиш кола и държавата да ти я вземе ,щот си карал с 200 при ограничение 130.Ами ,ако карам жена ми към пирогов ,щот ражда ,или приятел ,който е прострелян ,или просто наранен ??!?!?
          Виж ,ако коройки нанеса физически щети на други лица ,тогава бих се съгласил ,но само заради едното ограничение.....НЕ
          Ами малоумните табели (за които бяха правили предаване по нова телевизия оня ден) право шосе с разделителна мантинела ,с две ленти във всяка посока ,извън населено място и, те чучнали там ограничение 70 ?!??
          А пътя един прааааааав ,може би 5 км само на право....
          Кви са тия неадекватни табели

sigpic
          Alfa Romeo 159 EX

Comment

е защо пък точо 70км/ч. дали си наруширл с 10 или със 70 - все си е нарушение. нищо няма да направят. и то защото законите са писани от ония, които ще трябва да стоят на подсъдимата скамейка. а иначе държавата се "оправя" за около 2 седмици технологично време, стига да има истинско желание за това. а неадекватните табели са резултат на горното. аз, като не се срамувам,нито гордея, че съм софиянец, но и днес какво ми къса нервите - основни пътни артерии като "Сливница" и "Тодор Александров" - посоките от/към центъра - всеки един светофар - на "Ботев", "Опълченска", "Константин Величков" и т.н и т.н. - зелено - 20 сек, червено за "напряко" - 58 сек- . е що за регулиране, да му е... м.... а? да им е... м.... на тия специалисти дето "регулират" движението.... можеш да се въртиш по ботев колко си щеш, но да отидеш бързо към/от центъра -неее....
            sigpic
            Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

за конфискацията

одеве гледах по новините за 4-те милиона лева данъци дето били начетени на двама собственици на Бентлита - та по аналогия си викам да погледам ако не им конфискуват колите за 4 милиона дълг към хазната, къде да очаквам за 70 км над ограничението да конфискуват моята каручка дето 2 бона не могат и вземат. Обаче съм сигурен, че поставянето на знаци-хранилки "60" ще зачести, и много ми е интересно няма ли как да разберем бройката на поръчаните ограничителни знаци за 2010 и дали са повече от миналата година....
              Alfa 156 2.0 - ех,
              Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
              Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
              Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Абе колеги стига гледали къде го има тваааа,къде го има оноваааа.Тва е България и тука няма закони.Ако ние ги спазваме то упраляващите и органите които следят затова неги спазват,а ние трябва точно от тях да се учим.Много неща има в другите държави но те са много по контролируеми относно закони.Аз незнам в друга държава полицай да те спре и да ти каже какво ще правим сега и да ти говори заядливо,да си мисли че целия град работи за него и да се държи арогантно.Вярно е че законите им са много строги но всички ги спазват от обикновен гражданин го управляващите.
                Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Аз чесно да ви кажа не виждам как някой ще дойде да ми земе колицата, пък ко ще и с 300 да съм карал........
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Аз чесно да ви кажа не виждам как някой ще дойде да ми земе колицата, пък ко ще и с 300 да съм карал........
                    Ще я запаля да изгори пред тях ма нема да я земат.

Comment

Първоначално публикувано от ludkanar Покажи съобщение
                      Абе колеги стига гледали къде го има тваааа,къде го има оноваааа.Тва е България и тука няма закони.Ако ние ги спазваме то упраляващите и органите които следят затова неги спазват,а ние трябва точно от тях да се учим.Много неща има в другите държави но те са много по контролируеми относно закони.Аз незнам в друга държава полицай да те спре и да ти каже какво ще правим сега и да ти говори заядливо,да си мисли че целия град работи за него и да се държи арогантно.Вярно е че законите им са много строги но всички ги спазват от обикновен гражданин го управляващите.
                      Точно така си е Иво! Аз напълно те подкрепям, не може само да гледат чуждите закони, ми нека видят и как живеят хората там, по какви първокласни пътища се движат, нека от там да тръгне държавата да копира!!! Вие как мислите???

Особенно ти дето с толкова труд, пари и мъки си я направи и да дойде и да ти я вземе някой, това са пълни простотии, няма да стане това...
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                        Мен ми интересно как ще конфискуват някое Ферари , Ламборгини ,Бентли ....... или някоя S-class ili 7-series за над 150000 лв ??? Това е в сферата на фнтазиите и за пред европа. В момента има действаща разпоредба за тютюнопушенето на обществени места, пак за пред евросъюза.......

п.с. Най-ми харесва определението на Фънки за БГ - "Абсурдистан"
                        Ами точно ако се приеме това, да не мислиш , че на тях ще им ги вземат? Точно те ще се измъкват с парички , а всички други, които неможем да си платим ще духаме супата, а и не ми е ясно катаджиите за такова нарушение колко ли пари ще искат да ти го простят... Само това ни липсва, а и колегата по-напред в темата беше прав , първо да си оправят знаците и маркировките , защото то не са само ограничение на скоростта ами и знаци за забранено/разрешено изпреварване следователно и маркорвката и тя е смешна на моменти и ми се случвало на пълно прав участък с видимост и всичко да не изпреваря заради смешно поставени знаци, защото знам ли дали катаджията не се е скрил пак в някой храст...
                        Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от adv_petrov Покажи съобщение
                          одеве гледах по новините за 4-те милиона лева данъци дето били начетени на двама собственици на Бентлита - та по аналогия си викам да погледам ако не им конфискуват колите за 4 милиона дълг към хазната, къде да очаквам за 70 км над ограничението да конфискуват моята каручка дето 2 бона не могат и вземат. Обаче съм сигурен, че поставянето на знаци-хранилки "60" ще зачести, и много ми е интересно няма ли как да разберем бройката на поръчаните ограничителни знаци за 2010 и дали са повече от миналата година....
                          Само да поясня, че в коменатра се казваше, че след калкулациите се оказало, че дължат по ОЩЕ 4 милиона данъци!
                          The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщение
                            Ами точно ако се приеме това, да не мислиш , че на тях ще им ги вземат? Точно те ще се измъкват с парички , а всички други, които неможем да си платим ще духаме супата, а и не ми е ясно катаджиите за такова нарушение колко ли пари ще искат да ти го простят... Само това ни липсва, а и колегата по-напред в темата беше прав , първо да си оправят знаците и маркировките , защото то не са само ограничение на скоростта ами и знаци за забранено/разрешено изпреварване следователно и маркорвката и тя е смешна на моменти и ми се случвало на пълно прав участък с видимост и всичко да не изпреваря заради смешно поставени знаци, защото знам ли дали катаджията не се е скрил пак в някой храст...
                            Абе общо взето от пътища,маркировки,свтофари и организация на движението сме пълна буза...

Comment

Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщение
                              На мен пък не ми е ясно защо трябва да караш със 70 над ограничението, за да мислиш изобщо как ще ти вземат колата. Вижда се колко сте безотговорни всички, който скачате срещу това нещо, явно редовно си превишавате скоростта с 70+, което според мен е безумие вече. Това значи да караш по магистрала с 200+ и в града с 120+, по дяволите!!! Не колите ами и в затвора трябва да пращат за това!
                              Lexus IS200

Comment

Така, не съм против да има солени санкции за подобни драстични нарушения, даже съм много за.
                                Обаче това с конфискацията на колите е абсолютна юридическа идиотщина.
                                Ако Бай Мангау мине през селския мегдан със 100 с раздрънканата си кола за 1000 лева например, ще го санкционират с 1000 лева.
                                Ако някой премине с 200 по магистралата с кола за 100 000 лева ще го санкционират за 100 000 лева.
                                Все си мисля, че колкото и драстични да са и двете нарушения, обществената опасност на първото е доста по-голяма.
                                Санкцията първо, трябва да е диференцирана - за нарушение в града, на главен път и на магистрала. Второ, да е голяма, но събираема - 2000 лева например.
                                И да се осъществява по реда - има си Агенция за държавни вземания, има си изпълнително производство и така нататък.
                                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Working...
                                X