Известие

Collapse
No announcement yet.

Конфискуват колите на джигитите на пътя?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

за конфискациите

гледам да не пиша в темата а само да чета за да не я размивам, ама колегата кoооlio и Ферариста разсъждават много правилно по ЗДП мисля аз. И относно конфискацията на коли за преувеличена скорост - сега се сетих че това няма как да заработи и защото няма единен критерий за степента на санкцията, че да се удовлетвори държавата от конфискация на движимото имущество на нарушителя - едно е да минеш 70 км отгоре с лада, друго е с Х6 - това имам предвид
    Alfa 156 2.0 - ех,
    Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
    Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
    Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Колега adv_petrov много си прав според мен
      Alfa Romeo 155 1.6 16V `97
      Ники
      Дани

Comment

Искам да се извиня на колегата,чийто пост нарекох "уникално тъп",доста се ефектирах и явно не съм избрала точните думи,с който да обясня,че не съм съгласна не искам да се карам нито да обиждам някой(не затова сме тук)
        Отново се извинявам
        Alfa Romeo 155 1.6 16V `97
        Ники
        Дани

Comment

Чудя се какъв процент от инцидентите стават заради път, дупки, и неща дето нямат нищо общо с каквито и да било джигити.....
          Я да видим какво имаме тука - http://blitz.bg/news/article/63019
          Нищо особенно, и нищо раздухано по видните медии и телевизии, заслужаващо много повече внимание от някой други неща - но все пак е къде - къде по приятно да се обвинят малоумниците, и да се бучи за войната по пътищата.....
          Иначе чета че едната кола се кавачила 4 пъти, другата също преобърната, и тия се отървали само с уплах.......единия заявил че е карал с 80, което ще рече че е бил поне със 100.......а можеше да се удари както всеки нормален човек в крайпътно дърво, липсващо за жалост - щеше да е спокоен, колана щеше да го спаси, може и бег да е имал.....мисля че когато станат два идентични инцидента на едно и също място, може причината да не е в драйверите......и да земат тия преди да запушат дупките там, да посадят дръвчета по тоя завой, че глей как се търкалят опасно колите из канавките.......като тия да речем......http://blitz.bg/news/article/62605....или тия.....http://blitz.bg/news/article/62564.....вървим по график - за една десетдневка 5 парчета......
          Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 01:46.
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от adv_petrov Покажи съобщение
            гледам да не пиша в темата а само да чета за да не я размивам, ама колегата кoооlio и Ферариста разсъждават много правилно по ЗДП мисля аз. И относно конфискацията на коли за преувеличена скорост - сега се сетих че това няма как да заработи и защото няма единен критерий за степента на санкцията, че да се удовлетвори държавата от конфискация на движимото имущество на нарушителя - едно е да минеш 70 км отгоре с лада, друго е с Х6 - това имам предвид
            Да определено е така, но като се замисли човек има още ред други причини, поради които няма да го пуснат този закон...
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

За дупките съм определено съгласен, но за избирателното даване на примери......не. Ето ти и един от мен (извинявам се на всички, които могат да бъдат засегнати от линка): .

Иначе както някой се изказа (по памет): "хем си знаем, че пътищата ни не стават за нищо, хем държим да караме като на писта"

П.П. Иначе подпорните стени много пречат. Особено като се движиш със 180. Но, все пак това си е лична преценка. Пък ако нямаше стената..........те във Формулата с 300 се блъскат и нищо им няма - значи може - остава държавата да направи нещо по въпроса.
              Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
              Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
              Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Първоначално публикувано от SIS Покажи съобщение
                За дупките съм определено съгласен, но за избирателното даване на примери......не. Ето ти и един от мен (извинявам се на всички, които могат да бъдат засегнати от линка): .
                Ама това е чудесен пример, показващ че човек и със 180 да кара, ако не се забие в дърво, а се тресне под ъгъл в стеница, или мантинела, има големи шансове - щото предполагам никой не си мисли че се е ударил в стената челно......плюс това не е важно с колко е карал, важното в случая е да се запази живота на човек.....още по плюс, даваш ми пример изкопан от септември, аз ти давам 5 смъртни случая за 10 дена, плюс, плюс това не го правя избирателно, щото 30-40% от хрониката е с дървета на месена, не е нужно да избираш много......кое тежи повече....
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Първо да кажа, че не споря, а просто изказвам лично мнение (това, за да не се засегне някой)!

Вече казах, че и с 300 да караш пак може да си останеш жив, ако нещата около пистата са направени добре.

Важното е не да се спаси един живот, а колко може повече - това (според мен) става като се премахне първопричината, а не следствието.

Ако примера беше от вчера, щеше ли да тежи повече?

А няма да е избирателно, ако направиш и статистика за това, колко от ударите в дърво са следствие на превишена скорост. Отново казвам, според мен, много по-голям ефект ще има, ако законите започнат да се съблюдават и се оправят дупките и маркировката по пътищата, отколкото ако се изсекат дърветата, премахнат се ограниченията и други такива.
                  Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Първоначално публикувано от SIS Покажи съобщение
                    А няма да е избирателно, ако направиш и статистика за това, колко от ударите в дърво са следствие на превишена скорост.
                    Добре де, що бъркате нещата и целта на занятието - въпроса не е в причините да се треснеш в дървото - дали е скорост, дупки, тех дефект, щото си говорил по гсм или си си чесал кесиите - няма никакво значение - въпроса е когато това стане, да се халосаш в нещо по безопасно.......и дори и със 180 да си както се вижда са останеш жив.......не може да се оправдава нечия смърт с това че той си е бил сам виновен......щото тия на седалките до него не са......

Comment

• Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                      ...Нищо особенно, и нищо раздухано по видните медии и телевизии, заслужаващо много повече внимание от някой други неща - но все пак е къде - къде по приятно да се обвинят малоумниците, и да се бучи за войната по пътищата.....
                      ...
                      Не ги мисли, те много добре знаят и за тази страна, на нещата. Просто си я пазят за времена в които няма да има с какво да запълнят предаванията и страниците си.
                      Сега "модата" е друга. И най-вече защото този проблем няма да изчезне и може да почака докато не причини смъртта на дузина хора едновременно...

Нещо да тръбят в момента за състоянието на рейсовете, които се използват в страната ни и най-вече по междуселищните пътища? Не, защото чакаме следващата катастрофа с такъв и повече от 10 загинали (ако са 3-4 изобщо няма да се отрази в статия извън ежедневната хроника). След като се случи пак две седмици само за това ще слушаме, докато ни се заповръща...

Рушащите се сгради да не изчезнаха? Не, просто скоро не са умирали повече от един човек заради такава. Пак имаше смъртен случай, ама то беше само един човек, та това не е трагедия (колко цинично звучи само)

Състоянието на коритата на реките (скоро ще дойде пролетта и само гледайте)......

Примери такива, може да си даваме колкото си искаме...

И все "любимата" ми фраза е валидна с пълна сила "Тука е така"

При нас се обръща внимание на проблем, ако загиналите са 5 пъти повече от обичайното.
                      Т.е. ако умрат 5-7 човека на ден

Никога няма да забравя преди 5 години какво чух по телевизията в края на септември "До края на годината трябва да умрат още 280-300 човека" Нарочно използваха "трябва", за да стреснат населението, но кой ли обръща внимание на проблема, освен ако не се случи на близък...

Обаче знаете ли за кое ме е най-много яд?
                      Точно този, който се е ударил с високата скорост (100% не е била 180км/ч а по-скоро 120 в момента на удара но да не изпадаме в големи писания за това) в стената и е оцелял - та точно за него най-много ме е яд, че ще има отново възможността да убие някого от нас, понеже този път не е оцелил, а пък виждате ли - безсмъртен е и в овековечен в новините, които пак приказват глупости (ударил се със 180)...

И не, изобщо не съм "сухар на пътя" или примерен водач, за да съдя просто така, но цинизма да се правят пари и да се попълват ежефневниците с цената на трупове ме дразни страшно много... И най-вече "загрижеността" на медиите, която изчезва толкова бързо, колкото се е и появила, само че без почти никакъв резултат... а населението вярва и се радва как те мислят за нас и ровят в проблемите...

Защо ли просто "Пазителите на реда" не почнат да си вършат работат... тогава въпреки дупките, въпреки десетките ни проблеми всички ще живеем в пъти по-спокойно...
                      Last edited by Alpina; d.m.y г., 10:41.
                      Lancia Kappa 2.4JTD
                      Lancia Dedra SW Integrale (очаква охлЮфче да я полази)

Comment

• Аз нещата не ги бъркам и напълно разбирам доводите ти - просто мисля, че :
                        Важното е не да се спаси един живот, а колко може повече - това (според мен) става като се премахне първопричината, а не следствието
                        Отделно, че начина, по който представяш нещата е също толкова манипулативен и неправилен (според мен) както и медиите представят войната по пътищата, преекспонирайки ролята на скоростта и забравяйки за нефункциониращата полиция, лошите пътища и т.н.! Разликата е само, че при теб не е скоростта, а дърветата.

П.П. Отново да подчертая - нищо лично!
                        Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

• Първоначално публикувано от SIS Покажи съобщение
                          Важното е не да се спаси един живот, а колко може повече - това (според мен) става като се премахне първопричината, а не следствието
                          Не може да се премахне, никоя страна в света не може да го премахне, излитания от пътя стават навсякъде, ако ще всички с 90 да карат, пак ще излитат от пътя......няма как да стане......но дървета има как да няма......

Comment

• Да, прав си - каквито и мерки да се вземат, винаги ще има определен процент хора, които няма да го спазват (както и дърветата - дори всички да се премахната - пак ще има хора, които ще си намерят в какво да се блъснат). В повечето страни, обаче, тези неща са контролират и са сведени до минимум. А това вече как става.......според мен точно като се накарат повечето водачи да спазват правилника т.е. да се сведе до минимум бройката на "престъпниците".
                            Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

• Първоначално публикувано от SIS Покажи съобщение
                              .......... В повечето страни, обаче, тези неща са контролират и са сведени до минимум..........
                              Айде пак старата песен на нов глас. Все чужбина ви е в главите. Като толкова ви харесват условията в другите страни се изнасяйте и това е. Не ме разбирай погрешно, но разбери, че няма как да копираме от другите. Просто няма как да заработи един такъв присаден принцип. И какво значи "сведени до минимум"? Колко е този минимум? Как се определя? Интересно ми е кой решава какъв трябва да е броя на жертвите, че да твърди, че се е достигнал даден минимум?
                              The greatest of all scientific hobbies!

Comment

• Айде пак, някой изнервен и засегнат, който дори не е в час.

Не може да се премахне, никоя страна в света не може да го премахне, излитания от пътя стават навсякъде
                                Това го каза Ферариста преди моя пост. Ама то не става само с ядене, требе и акъл (първо да се прочете).
                                Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Working...
                                X