Известие

Collapse
No announcement yet.

Краят на една легенда...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от serafim Покажи съобщение
    има една американска сентенция - "няма такова нещо, дето някой друг дане направи по-евтино и по-лошокачествено". китай това прави. няма как една държава, която дори няма собствен стандарт за метали, да прави качествени неща. но по-лошото е, че освен че няма как, няма и защо. с ниските цени убива всеки читав производител (поради казаното по-горе). и като ги убие (почти) всичките, тогава ще имаме мече не евтини и лошокачествени, а скъпи и лошокачествени стоки. не мога да не им сваля шапка - бият ни със собствените ни камъни - нашият "западен" стремеж към евтиното копае собствения ни гроб. азиатците са напълно способни да замислят и изпълнят етапите на една такава стратегия с продължителност десетки години - за това сега скъсват задниците от работа на собствения си народ - тази култура и тази нация никогане се е отличавала с особено зачитане на правата на индивида и теко ни и горко, когато дойдат...

Ами малко в опозиция на казаното от теб прочети тук http://www.dnes.bg/technology/2009/0...i-ipod-i.77619

Comment

Първоначално публикувано от serafim Покажи съобщение
      Има една американска сентенция - "Няма такова нещо, дето някой друг да не направи по-евтино и по-лошокачествено". Китай това прави. Няма как една държава, която дори няма собствен стандарт за метали, да прави качествени неща. Но по-лошото е, че освен че няма как, няма и защо. С ниските цени сега убива всеки читав производител (поради казаното по-горе). И като ги убие (почти) всичките, тогава ще имаме вече не евтини и лошокачествени, а скъпи и лошокачествени стоки. Не мога да не им сваля шапка - бият ни със собствените ни камъни - нашият "западен" стремеж към евтиното копае собствения ни гроб. Азиатците са напълно способни да замислят и изпълнят етапите на една такава стратегия с продължителност десетки години - за това сега скъсват задниците от работа на собствения си народ - тази култура и тази нация никогане се е отличавала с особено зачитане на правата на индивида и теко ни и горко, когато дойдат...
      Няма нещо, което каза и да не е вярно.
      Единствено ме съмнява за качеството на стоките.
      Разбира се, че има и евтини неща - боклуци,
      но почти 70% от бялата и черна електроника,
      се произвежда там и ако се загледаш у вас
      имаш доста уреди, сигурен съм, които са китайски пък си работят чудесно и безотказно.

На предишната ми работа имахме посещение
      от китайци да тестваме един крупен проект заедно.
      На моят етаж дойдоха двама.

1. Шефче
      2. Работник

Шефчето дойде, остави работника и си тръгне.
      Горкият китаец си скъсваше гъза от бачкане.
      Хапваше нещо, което вадеше от раницата си
      и продълждаваше да бачка.
      Един ден по обяд направо си заспа на бюрото.

Comment

Първоначално публикувано от dragonaz Покажи съобщение
        Няма нещо, което каза и да не е вярно.
        Единствено ме съмнява за качеството на стоките.
        Разбира се, че има и евтини неща - боклуци,
        но почти 70% от бялата и черна електроника,
        се произвежда там и ако се загледаш у вас
        имаш доста уреди, сигурен съм, които са китайски пък си работят чудесно и безотказно.

На предишната ми работа имахме посещение
        от китайци да тестваме един крупен проект заедно.
        На моят етаж дойдоха двама.
        1. Шефче
        2. Работник
        Шефчето дойде остави работника и си тръгне.
        Горкият китаец си скъсваше гъза от бачкане.
        хапваше нещо, което вадеше от ранатацата си
        и продълждаваше да бачка.
        Един ден по обяд направо си заспа на бюрото.
        и при мен са идвали (сериозен съм, няма майтап). но трима - 1. "партиен секретар", 2. "НТР (отдел "научно-техническо разузнаване") и 3 . Работник - е убиха се да ни доказват, че много държат на качеството - може и така да е, но машината, която купиха, при работа отделя флюсовете от припоя под формата на смоли и за това трябва да се работи с аспирация - при тях работят 3 такива машини без аспирация - на оператора му се е... м..., но на тях не им пука - оператори много... и друго - по тяхно желание правим вечеря в китайски ресторант - аз поръчам "техни" ястия с хубаво месо, - те е "утрепаха" да ядат панирани уши, супи от пилешки воденички, кокоши крака, свински шкембета ... ужас. не че имам нещо против, но ще ни е... м... когато дойдат...
        sigpic
        Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

Само да ви вметна ,че компютрите и лаптопите благодарение на които пишете в този други форуми и те идват от Китай . Сега някой ще каже "Да ама аз моя си го донесох от бригадата в USA" . ОК и пак си е от Китай .
          Китай и Индия общо са 1/3 от населението на Земята и дневната работна заплата е между 1 и 3 долара за 10 часов работен ден . Има Китайски стоки които са наистина качествени но зависи за коя държава са поръчани . Ако си поръчаш достатъчно количество от дадена стока ще ти сложат и лого по твое желание . Фирмата в която работех поръчвахме от TP Link - Китай компютърни компоненти с наше си фирмено лого и made in USA . А това ,че са купили дадена марка автомобили не означава ,че ще се произвежда в Китай или Индия нали ? Просто тези долари на щатите които си изтекоха някак си трябва да се върнат както спомена някой по-нагоре . Преди политиката беше да се изнесе производството там за да може да е конкурентно способно на пазара , което доведе до бързото развитие на Китай което пък от своя страна доведе до финансовия колапс в по-развитите икономики .
          Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
          Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
          Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Преди 30-40 години същото се е говорило за японското автомобилостроене.., така че да не прибързваме.Краят може и да не е толкова близо
            Last edited by fred; d.m.y г., 09:29.
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

Working...
            X