Известие

Collapse
No announcement yet.

Запис на ДВД

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Запис на ДВД

Колеги ,имам два генерални проблема ,които не знам как да реша .

Първия ми проблем е , не знам с коя програма за записване мога да запиша файл 4 гигабайта на ДВД . С неро 8 ,повече от два гигабайта не разрешава да се катери.
    Втория проблем ми е ,че едната част от програмата е над 6 гигабайта ,като един файл . Как мога да го разделя на два архива?
    Въпросите са ми подтикнати от това ,че свалях една програма може би 10 дни. Беше архивирана като 80 файла по 200мб. След като съединих файловете(тоест те сами си го напарвиха),Инсталацията ми приключи успешно ,но след като записах всичките 80 файла на дискове и се опитах да ги разархивирам на друга машина , няколко от тях бяха счупени,неразбираемо защо... Може би ,защото използвам едни дискове с картинка на банан , но до сега не съм имал оплакввания от тези дискове.
    Затова ,искам вече разархивираните двдта,които са 6 ,Да ги кача макс на осем диска,тоест един ,или два от файловете да сцепя на две.
    Това са ми въпросите

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

Записа на по-големи файлове става с опциите DVD-ROM(UDF) или DVD-ROM(UDF/ISO) на нерото.А във всяка архивираща програма има опция създаване на многотомен архив.Там по подразбиране са зададени в контекстно меню основните размери на различни носители:дискети,СD и т.н.,както и опция за определяне на размера от потребителят.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Свали от тук DVD Decrypter и пробвай пак http://www.soft32.com/Download/Free/...4-75586-1.html

А може и с DVD Shrink да пробваш http://www.softpedia.com/progDownloa...load-4128.html

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
        Записа на по-големи файлове става с опциите DVD-ROM(UDF) или DVD-ROM(UDF/ISO) на нерото.А във всяка архивираща програма има опция създаване на многотомен архив.Там по подразбиране са зададени в контекстно меню основните размери на различни носители:дискети,СD и т.н.,както и опция за определяне на размера от потребителят.

Значи в самия уин рар ,трябва да има опция колко тома искам да ми е даден архив ? Така ли да разбирам?
        А иначе свалих си Ashampoo 9 с него успях да запиша над 3 гигабайта двд.

---------- Post added at 17:18 ---------- Previous post was at 17:01 ----------

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
        Свали от тук DVD Decrypter и пробвай пак http://www.soft32.com/Download/Free/...4-75586-1.html

А може и с DVD Shrink да пробваш http://www.softpedia.com/progDownloa...load-4128.html

ДВД шринк ,не ми разпознава файловете и ми отваря папките като празни. Другата програма е за декодиране на двд

sigpic
        Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
          Значи в самия уин рар ,трябва да има опция колко тома искам да ми е даден архив ? Така ли да разбирам?
          Не! Задаваш големината на всеки том, то си смята колко тома ще излизе. И е препоръчително, ако ползваш уинрар, да сложиш в този случай възможно най-ниската степен на компресия, за да не го чакаш с часове! Щото не ти е целта да го намалиш възможно най-много, а да го нецепиш на парчета.

Comment

Първоначално публикувано от Panchev Покажи съобщение
            Не! Задаваш големината на всеки том, то си смята колко тома ще излизе. И е препоръчително, ако ползваш уинрар, да сложиш в този случай възможно най-ниската степен на компресия, за да не го чакаш с часове! Щото не ти е целта да го намалиш възможно най-много, а да го нецепиш на парчета.
            Като дам да се компресира уинрара, ми излизат тези неща -на първата снимка ,след това отварям split to volume bytes и там какво да натисна ? И кое е най сигурното ,че томовете няма нещо да се счупят или прецакат ,дори ,ако треа часове да чакам дреме ми
            Attached Files

sigpic
            Alfa Romeo 159 EX

Comment

Няма да се прецакат.

Пиши колкото искаш. Може 100 mb, 200 mb, 1024 mb
              156 SW '02

Comment

Първоначално публикувано от blacksnoopy Покажи съобщение
                Няма да се прецакат.

Пиши колкото искаш. Може 100 mb, 200 mb, 1024 mb
                то не ми дава да пиша колко искам ,ами има опции. А от дясно на архив опшънс цъкам ли нещо ?

sigpic
                Alfa Romeo 159 EX

Comment

В дясно не пипаш! Иначе за големина на томовете са зададени стойностите на дискета, CD и подобни стандартни. Но можеш да си напишеш и каквито искаш. Само внимавай с мерните единици -kb, mb!

Comment

Първоначално публикувано от Panchev Покажи съобщение
                    В дясно не пипаш! Иначе за големина на томовете са зададени стойностите на дискета, CD и подобни стандартни. Но можеш да си напишеш и каквито искаш. Само внимавай с мерните единици -kb, mb!
                    Е сега пробвам, зададох му като двд да направи рара 4.4 гига. Това според мен трябва да направи от 6.5 гига ,само два рара. Така ли е ,или се лъжа

sigpic
                    Alfa Romeo 159 EX

Comment

Колега не разбирам нещо... защо ги записвате като .rar?
                      Не бяха ли след разархивиране в нативен за Nero .nrg формат. В предишната Ви тема мисля, че го обсъждахме това!
                      Have A Nice Day
                      o/_______\o
                      (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                      []=о===о=[]

Comment

Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
                        Колега не разбирам нещо... защо ги записвате като .rar?
                        Не бяха ли след разархивиране в нативен за Nero .nrg формат. В предишната Ви тема мисля, че го обсъждахме това!
                        Такива са nrg формат ,но 4 от 6-те nrg файла са над 5 гигабайта ,не мога да ги запиша разархивирани на двд

sigpic
                        Alfa Romeo 159 EX

Comment

Такива са nrg формат ,но 4 от 6-те nrg файла са над 5 гигабайта ,не мога да ги запиша разархивирани на двд
                          Може,но на 8Gb матрица.
                          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                            Може,но на 8Gb матрица.
                            Може ,ама треа сменям цд то на лаптопа и да взема от тия дискове дет се записват от двет естрани .. мноооо скъпо

sigpic
                            Alfa Romeo 159 EX

Comment

Може ,ама треа сменям цд то на лаптопа и да взема от тия дискове дет се записват от двет естрани .. мноооо скъпо
                              Е 3 лв. двуслойно DVD щом е скъпо...
                              Пък записвачка ... може да се заеме от някого...
                              Have A Nice Day
                              o/_______\o
                              (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                              []=о===о=[]

Comment

Working...
                              X