Известие

Collapse
No announcement yet.

Китайски автомобил струва повече от серийно Ferrari

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Китайски автомобил струва повече от серийно Ferrari

http://profit.bg/news.php?id=56742

05 Ноември 2009 | 12:51

Най-големият китайски автомобилен производител FAW планира да започне серийно производство на лимузината Hongqi HQE, която в превод означава „Червено знаме". Освен престижното име, моделът може да се нареди и сред най-скъпите автомобили в света, пише Дни.ру.

Цената му започва от 586 хил. долара. Това е повече от серийно Ferrari или Lamborghini. Но тук е редно да се уточни, че автомобилът обещава да оправдае солената си цена.

Бронираната лимузина е с дължина 6.4 м, тежи 4.5 тона и се задвижва от 12-цилиндров бензинов двигател, с обем 6 литра. Автомобилът е собствена разработка на FAW. Производителят съобщава, че разработката и създаването на модела отнемат 2 години, съобщава китайското издание Gasgoo. И за разлика от много други китайски автомобили, Hongqi HQE е напълно самобитен. Лимузината не копира нито един от съвременните модели на най-известните световни производители.

В работата върху образа на бъдещия президентски автомобил, дизайнерите се придържали към националните традиции на Китай. Така например, решетката на радиатора напомня формата на традиционно китайско ветрило. „Задните светлини напомнят фенерите, с които се осветявали дворците в древността", отбеляза Го Шидзюн, отговорник за производството на Hongqi от компанията FAW.

„Бойното кръщене" на лимузината бе на военен парад на 1 октомври тази година. FAW произведе първите 17 автомобила за правителствените нужди на страната. Седем от тях участваха на парада по случай Деня на образованието в Китайската народна република.

Alfa Romeo 166 2.4 JTD
    Блог за работа и кариера

sigpic

в никакъв случай не прилича на фантом... а отзад на 300ц...
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

Не знам за вас, но аз толкова грозота на едно място не бях виждал скоро....
      Отиде ми съня довечера.
      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
        Не знам за вас, но аз толкова грозота на едно място не бях виждал скоро....
        Отиде ми съня довечера.
        в задницата има нещо много 70-те-години , което ми харесва, не мога да определя точно какво
        sigpic
        днес съм в почивка ---

Comment

Къде видяха ветрило, къде видяха фенери...
          Тоя танк всеки Газ 51 го бие по красота елегантност и стил.
          Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
          ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
          Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
            Къде видяха ветрило, къде видяха фенери...
            Тоя танк всеки Газ 51 го бие по красота елегантност и стил.
            хаха
            а газ 63 бие ли го?
            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Двата шипа отпред просто ме сразиха.....
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

На мен нещо ми напомня за Ролс Ройс.
                The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Кое му е предницата и кое задницата

Comment

Алелее
                    Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

ако това е бъдещето на автомобилостроенето ... пази боже !!!
                      sigpic
                      33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                      Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                        хаха
                        а газ 63 бие ли го?
                        Щи кажа аз на тебе дето ме караш да се ровя ко беше 63. Ми бие го и още как даже ще е по-комфортен, че и 4х4.
                        Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                        ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                        Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Вий нямате вкус бре, това е просто класика......Пипифарина мое да се гръмне.......ако има и ксенон хаш едно, направо почвам да сбирам авоар за едно катова на старо......
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Не стига че грозно ми и толкова скъпо
                            Аз за тея пари ще си купя 2 Мерцедеса S 65 AMG
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                              Не стига че грозно ми и толкова скъпо
                              Аз за тея пари ще си купя 2 Мерцедеса S 65 AMG
                              Викаш един за резерва ,за всеки случай,че те след 500к май раждали

По темата: Не ми харесва,ама скоро ще ги правим тези китайчета и тук в БГ.
                              Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Working...
                              X