Известие

Collapse
No announcement yet.

Да си представим следното:

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Избягаш ли си виновен 100%.
    т.е. отговора е ясен...

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
      ... Някои хора просто не мислят преди да пуснат малоумните си коментари!
      Благодаря ти, че помисли преди да пуснеш малоумен коментар относно чуждо мнение.

А относно това кой как ще реагира, пак ще кажа, че човек докато не му се случи мисли по различен начин, като се стигне до това вече паниката кара човека да не мисли рационално.

@cyberhill - 100% вярно
      146 1.6 TS '00
      156 2.4 JTD '01

Comment

ако останеш и се обадиш на полицията също си 100% виновен при всички обстоятелства - просто закона така е написан. който не вярва да пита познати юристи и ще се убеди. в България закона закриля винаги и по всякакъв повод пешеходеца! да си внимавал! а сега си представете другата страна - пак същата ситуация обаче виждате навреме пресичащия и в отчаян опит да избегнете човека е натрисате в крайпътно дърво, стълб, стена и т.н и удара е смъртоносен. Дали онзи ще извика полиция според вас и ще каже ми аз си пресичах и той човека за да не ме убие се удари и умря. а да видиме сега.
        няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
          ако останеш и се обадиш на полицията също си 100% виновен при всички обстоятелства - просто закона така е написан. който не вярва да пита познати юристи и ще се убеди. в България закона закриля винаги и по всякакъв повод пешеходеца! да си внимавал! а сега си представете другата страна - пак същата ситуация обаче виждате навреме пресичащия и в отчаян опит да избегнете човека е натрисате в крайпътно дърво, стълб, стена и т.н и удара е смъртоносен. Дали онзи ще извика полиция според вас и ще каже ми аз си пресичах и той човека за да не ме убие се удари и умря. а да видиме сега.
          Изключително интересна гледна точка........
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
            ... котка ... спрях

... и за човек бих реагирал така.
            Аз ли не разбирам или котките излизат по-важни?
            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
              Ясно ми е каква е целта на темата, ма само да попитам - ако избягате и не ви хванат по някаква причина как ще спите после?!?
              А ако стане така, че го осъдят на затвор как ще спи зад решетките? Дали там ще му е по-спокойно? Не дай си Боже и семейство да има този човек. Закона в България е най-просташкия с който съм се сблъсквал и няма никаква справедливост. Мен ме осъдиха на пробация само, защото съм се защитил при нападение. Да не говорим за случай като гореописания.

Comment

Първоначално публикувано от Alpina Покажи съобщение
                Не съдете толкова повърхностно, колко струвал, само от тези редове!
                Jivko7777 има смелостта да каже това, което много други само си мислят, но ги е страх от такава реакция, каквато изкарахте вие.

Вие си мислите, че не може да ви се случи?
                Че сте готови да лежите и плащате заради чуждата глупост?
                Че сте готови да си съсипете и унищожите семейство, приятелства, живот, защото някой малоумник е искал да умира?

Ето един да ме е разбрал правилно!!! Замислете се над изреченията в червено!!!
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Мн е трудно да се каже как ще реагира човек, и вс който твърди обратното, мне вярвам. Когато ти се случи решаваш какво ще правиш. Днес бях отбил на една уличка и чаках. Гледам един старец, на преклонна възраст от 75+, едвам креташе, мн бавно и трудоемко вървеше и дори не се оглеждаше като пресича. Чудех се е хубу сега, кой го е пуснал този господин сам да се разхожда така и дори не се оглежда за коли, и ако някой 25-30 годишен го блъсне, дори да няма вина, ще лежи, защо, защото закона е тъп и това си е. Нищо че този човек вече си е изживял годините и сега само крета.
                  Ако има колоездач и ти спреш, за да не го блъснеш, и той се размине с колата, но вземе в уплахата си да падне от колелото и си удари главата, кво следва, виновен си, еми тъп е закона за мен и това си е.
                  Преди година на една спирка на един мой близък приятел баща му си чака служебният автобус, и докат си чака на първи януари 2009 година на спирката със слушалки и си слуша музика. Отива да бачка да храни семейство, и един пич пиян като кирка минава през мантинела, и директно в спирката, изрода отивъл за алкохол до магазина щото свършил. Съсед му бил дори, на свобода е, явноп е купил който трябва, питате ли какво му е на моя приятел, онзи работи на една бензиностанция, заслужава да спреш да заредиш и да го гръмнеш, малоумник. Пазете пешеходците мн, и не карайте пияни, че после заради 5 лв за такси, цял живот ще плащаш, пие ти се пий, и такси си вземи обаче.
                  sigpic
                  Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                    Аз ли не разбирам или котките излизат по-важни?
                    Идеята ми беше, че не знам как бих реагирал, но при положение, че в далеч по-маловажна ситуация спрях предполагам и в случая с човека бих спрял. Знам, че нe са сходни ситуации, но...мисля, че разбра идеята ми.
                    The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Цитат:
                      Първоначално публикувано от Mirela
                      На теб книжката ли ти е проблема???

Айде стига вече сте се правили всички тука на светци...Много добре знаем, че всеки гледа себе си първо И какво ще стане ми кажи като спреш ааа!!! Ще вземеш да го съживиш ли или какво...На извънградски път не е нормално да се разкарват хора по пътя не мислиш ли ???
                      Ама какво говориш, как да не е така. Какво ли е един човешки живот.Замислил ли си се за чисто човешката част, роднините на този "завалия". Не няма да го съживя, нямам тази способност,но предпочитам съвеста ми да е чиста и да знам,че не съм оставилa някой така на пътя.Панимайш..
                      Last edited by Mirela; d.m.y г., 10:10.
                      .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

аз пък мисля че има доста дет не заслужават да са на този свят ... един тъп и прост пешеходец ... визирам и себе си, щото не всеки ден съм с колата трябва да се оглежда, внимава и тъй нататък когато пресича ... демек и за мен като пешеходец си има правила - вероятно неписани, но ги има ... сега случаи много .. тъпа пенсионер/пенсионерка, който/която му/и е крив света, че нема пари, макар че 50 или 60 години са живели по убавото време когат немаше интернет и джиесеми, по пешеходната пътека пресича като турист .. оглежда "забележителностите" на кръстовището и 90% вероятно тиквата му е завъртяна на другата страна .. е той кат сам не се пази, аз и да искам не мога да го опаза .. ебал съм го .. удрям го .. аз заради некво куче преди време щех да се пребия и мен си и детето .. оттогава насам кучета и котки ги минавам под колата без никакви угризения ... но каквото и да стане, недай боже, винаги ще спра и ще извикам съответните органи .. и в двата случая ако се лежи .. поне ако си честен ще е по-малко ..
                        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                        Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Ако се абстрахираме от ценноста на живота, забелязвам удивителна снизхоздителност към нарушаващите правилата пешеходци, за разлика от същите такива, само че зад волана......
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Аз реагирам на ситуацията според страната на която съм в момента. Ако съм пешеходец се репча на шофорите когато не спазват правилника, като съм шофьор се репча на пешеходци, които не спазват правилника.
                            The greatest of all scientific hobbies!

Comment

http://www.monitor.bg/article?id=220551

нещо подобно
                              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                                Това не е нищо подобно с описанието от началото на темата.

Comment

Working...
                                X