Известие

Collapse
No announcement yet.

Булсат, Айтиви или?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

@detelazurno
    Ако си на кабелна - може да не ти се наложи, кабелната може да го играе ЦАП ... за да си задържа клиентите - това имах предвид.

@търтей
    Е щом са измекяри, вземи си купи чиния и декодер, че поне да не се връзваш за безжични измекяри.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
      @detelazurno
      Ако си на кабелна - може да не ти се наложи, кабелната може да го играе ЦАП ... за да си задържа клиентите - това имах предвид.

....
      Може и да го играе ама може и да не го. При наличието на отделно декодиращо устройсвто за всеки един стандарт, което те с чиста съвест ще гледат да ти пробутат не мисля, че ще се занимаят. На тях им е лесно. Искаш цифрова през кабел - dvb-c приемник, искаш цифрова ефирна - dvb-t приемник, искаш цифрова сателитна - dvb-s приемник. Ако телевизора ти не е със съответния тунер цакаш парата за STB или напрво за нов телевизор със съответния тунер. Ако имаше как дори щяха да те накарат и 3-те декодера да си купиш, ей така за всеки случай
      The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Купувате си dvb-s приемник Dreambox и след малко четене се гледа ВСИЧКО !!!
        Alfa 147 Q2 1.9 150 hp, Alfa GT 2.0JTS '05 ex, Alfa 159SW 1.9JTDM 150hp+ ex, Alfa 156SW 1.9JTD FL '04ex, Alfa 156 2.0 TS 16V 155hp '99 ex, Alfa 147 1.9JTD 115hp+ '04ex

Comment

Ако имаш добър интернет ти препоръчвам да си купиш примерник Dreambox. Аз съм с Dreambox, както и още няколко приятелчета. Приемника има опции за шарване на картата по интернет с юзър и парола. Купили сме си една карта ирдето на булсатком и сме си я шарнали и 5-тима души гледаме от нея. На всеки 2 минути приблизително клиентскиq приемник се oбръща към IP-то на сървърния в който е мушната картата и тегли кодовете за всяка програма.

Работи безупречно. Приемника е с опреационна система линукс, но има много добър графичен интерфайс който си ти излиза на телевизора. Приемника с еупвалява чрез компютър посредством лан връзка. Има софтуер за намиране на канали за редактиране и още куп настройки.

Има както обикновени Dreambox-ове така и HD. От около две години го имам и съм много доволен. Аз съм с 2,50 метра параболична чиния и хващам и много други програми на различните спътници. Приемника управлява автоматично мотор за чинията, като помни позициите на всеки спътник и автомотично при избиране на канал позиционира чинията на съответния спътник. Дриимбокса има опция да се свързва и с други сървъри по света и да дърпа кодове за други оператори от цял свят.

За повече инфо пости http://www.dvb-bg.com/index.php

И разгледай подфорум Dreambox.
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

@mboge & oem: ами нали и аз това му казах в началото. Само дето не сте споменали за цените. A при тези устройства са високички (за HD вариантите пък да не говорим). А различните глезотии като мотор за чинията и т.н. зависи дали ще си ги закупи. Не е лошо като му ги препоръчвате да кажете все пак, че всичко това са отделни елементи, които могат да бъдат, но могат и да не бъдат закупени. И само за доуточнение - не само дриймбоксвоете управляват мотора на чинията.

Comment

Да, не само те управляват, но дриима е на достъпна сена мисля около 150 лв. е вече обикновения. То за HD е рано понеже няма достатъчно канали, че да оправдаят вложенията.

И да, може да работи и без мотор. Може само с една от най-малките чиниики на булсат и единичен офсетов конвертор инверто които и двете струват не повече от 100 лв. Събирате се няколко души купувате си една карта и гледате почти без пари. Пълния пакет е 240 лв на година. Ние го делим на 5. Нищо не плащаме почти.

Има и други приемници с възможност за шаринг, но най-добрия и най разпространение е Дриимбокса. И за него има най-много софтуер. И свободни кодове има за дърпане... въобще трябва да прочете във форума и да си избере сам.

Да не говорим, че дриима може да си го гледа и на компютъра в другата стя по мрежата чрез VLC. Може да пуска филми от компютъра и дриима да ги възпроизвежда на телевизора/плазмата.

Въобще все екстри които много от другите приемници ги нямат.

Има сайтове за споделяне на карти. Споделяте вашата карта и след удобрение ползвате кодовете и на други чужди карти. Варианти много. Дриймове по света също

EDIT: Иначе по темата. Аз гледам и Булсатком, мога да гледам и АйТиВи. Имам достъп до каналите и на двата провайдъра и с двата крака заставам зад Булсатком. Имат много повече и по-качествени канали като звук, картина и програма. Спътника Хеллассат 2 е много силен спътник и досега не съм имал проблеми освем ако не натрупат над 5 см сняга по чинията. Поддържа постояно 15db и няма грижи. Всъщност аз дори и на Астра вадя 15, но и с малката чиния 15 си ги вади на Булсата.

Булсат са по-добрите!
              Last edited by oem; d.m.y г., 14:42.

Comment

Спор няма. В момента Dreambox-a е върха на сладоледа. Какви ли не неща има за него. Помислено е дори за дреболии като скинове Иначе не знаех, че са паднали толкова цените. Не съм ги поглеждал скоро.

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                  Спор няма. В момента Dreambox-a е върха на сладоледа. Какви ли не неща има за него. Помислено е дори за дреболии като скинове Иначе не знаех, че са паднали толкова цените. Не съм ги поглеждал скоро.
                  Цените вече са много добри. И ако ще е гарга да е рошава казвам аз. Дриима е много хубава играчка. Колко го префлашвах отначало докато си го наглася да ми харесва на мен Синове много... програмки всякакви. Чете субтитри на български... абе всичко има... има неща за които не се сещам сигурен съм. Списъка с екстрите е голям. По новите модели имат опции да включване на хард дискове и могат да записват предавания директно...

Но всичко зависи и от бюджета най-вече. Така, че търтея ще си реши сам. Да прочете, да разгледа, да пита ако трябва и да си реши. Важно и да си купи качествен конвертор. Inverto и нищо друго според мен. Компромис м/у цена/качество са най-добрите конвертори!

Comment

Ха
                    Може ли това за дримбокса да го обсяните като за пълен кретен.
                    Смисъл аз нищо не му разбирам
                    Какво трябва да си купя, приблизителни цени?

Съвсем ме забихте тука
                    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Това е най-евтиния вариант с който съм и аз: http://www.satshop-bg.com/product_in...roducts_id=134

Конвертор: http://www.satshop-bg.com/product_in...roducts_id=218

Чиния офсетова си купуваш от магазин на булсатком със стойки със всичко. Мисля, че около 60 лв беше не най-малката а следваща по големина. Мисля 60 см.

Другото дето ти трябва е коаксиален кабел, букси, лан кабел и интернет.

И карта на булсатком естествено.

И не на последно място малко четене за това как се борави с приемника. Искам да уточня, че с този приемник трябва да имаш не малки компютърни познания. Програмите могат и с дистанционното да се търсят, но има неща които без компютър не могат да се правят. Примерно шарингите се пишат в конфиг файлове и се прехвърлят на приемника по фтп. И такива неща. Трябва да проветеш във форума им по подробно.

Comment

@търтей: накратко казано дриймбокса е самостоятелен мултимедиен център за сателитна телевизия който може да бъде пресонализиран по всякакъв начин според твотите изисквания. Едно от най-големите му предимства е възможността няколко потребителя с такъв приемник да гледат от една и съща карта като си делят парите. Освен това може да стриймва видео през интернет, което автоматически означава, че в стаята в която ти е компютъра не се нуждаеш от телевизор и приемник. Единственото нещо от което се нуждае това чудо на техниката е сателитна антена. Като за нея вече ти казах - колкото по-голяма толкова по-стабилен сигнал и толкова повече канали. Все пак не го разбирай като да ти трябва задължително огромна антена. Както виждаш малките на булсат и ITV вършат работа. Според мен с чиния в границите от 70 до 120 см. ще ти върши добра работа.
                        Ако направим сметка на парите:
                        Антена - Triax TD88 - 79 лв
                        Монтажна стойка - 10 лв
                        Конвертор - Inverto Black Premium 0.2dB - 24 лв
                        Кабел - не знам колко ти трябва, но метъра е около 65-70 стотинки, да речем 10-15 лева.
                        Накрайници - ~3 лева
                        Приемник - Dreambox DM500S - 149 лв
                        Мотор (в случай, че искаш) - DIGIPOWER SG-2100 - 89 лв.
                        Общо - 364 с мотор, 279 без мотор
                        И ако искаш да гледаш българските канали и карта от някой DTH оператор трябва да си вземеш. Там цената вече ти зависи от пакета и срока, който избереш.

Мотора предполагам разбра е, за да ти върти автоматично чинията когато искаш да гледаш от друг спътник. Това може да бъде направено и на ръка, но предполагам се сещаш колко играчка е всеки път да въртиш. Попринцип има стойки за повече от един конвертор които са разположени под определ ъгъл, така че всеки конвертор да лови различен спътник. По този начин можеш да гледаш от няколко спътника едновременно без да въртиш (не е чак толкова оферта, мотора е по-добрия избор + това мисля че моноблок от конвертори те ограничава до 2 или 3 спътника, но за това не съм 100% сигурен)
                        Last edited by detelazurno; d.m.y г., 15:37.

Comment

oem имаш ЛС , а ако ще избираш от двата DTH оператора Булсат са години напред пред ИТВ , гледам ги и двата и качеството на Булсата е много по-добро въпреки ,че ще има да гониме и албанци и гърци в това отношение още много време ..
                          Alfa 147 Q2 1.9 150 hp, Alfa GT 2.0JTS '05 ex, Alfa 159SW 1.9JTDM 150hp+ ex, Alfa 156SW 1.9JTD FL '04ex, Alfa 156 2.0 TS 16V 155hp '99 ex, Alfa 147 1.9JTD 115hp+ '04ex

Comment

Забравихте и позиционер за мотора. Около 40 лв.

Приемника сам по себе си не може да го върти. Той само подава сигнал на позиционера на коя позиция да отиде.

Comment

А за да се гледа на 2 или повече телевизора с една карта, трябва ли всички телевизори да са снабдени с Dreambox, или само един е достатъчен?
                              Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
                              Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
                              Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                                Забравихте и позиционер за мотора. Около 40 лв.

Приемника сам по себе си не може да го върти. Той само подава сигнал на позиционера на коя позиция да отиде.

Първоначално публикувано от SIS Покажи съобщение
                                А за да се гледа на 2 или повече телевизора с една карта, трябва ли всички телевизори да са снабдени с Dreambox, или само един е достатъчен?
                                Трябва да има на всеки телевизор. STB, независимо дали е Dreambox или не, е всъщност тунера. Телевизора се използва само и единствено за монитор.

Comment

Working...
                                X