Допълнителното, което ще хващаш са така наречените FTA (Free to air) канали или казано по друг начин свободни. Не мога да ти изброя точно кои са те за съответните спътници първо защото не ги знам наизуст и второ зашото ше ми отнеме много време. Не са никак малко, но пък за сметка на това тези, които стават за гледане не са чак толкова много. Все пак всичко зависи какво очакваш да видиш по съответната телевизия. Ето ти един сайт, на който можеш да провериш на кой спътник какви канали има, на какви градуси се намира, кои от каналите на съответния спътник са свободни и кои не също така има и кои фирми имат канали на съптветния спътник (демек ще можеш да видиш на кой спътник какво имат нашите DTH оператори): http://www.lyngsat.com/ За допълнително оборудване...ами дори стандартния приемник ще ти е достатъчен да гледаш въпросните FTA канали независимо, че е скапан. Ако вече искаш да правиш разни гимнастики с разкодиране на заключени канали и темподобни, за които споменахме по-нагоре в темата си взимаш легендарния Dreambox
Известие
Collapse
No announcement yet.
Булсат, Айтиви или?
Collapse
X
-
пробвай и тук. http://ru.kingofsat.net/packages.phpAlfa Mito 1.4
156 2.0 155 ex
156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex
Comment
-
Бе, то, многото информация пак размива нещата. Гледах ги тези сайтове преди това, но не мога да се ориентирам в нещо конкретно. Ще пробвам със следния въпрос: С оборудването и насочването на антената на кой от двата оператора, ще мога с някаква гимнастика (втори конвертор напр.) да хващам програми (нека да са некодирани за по-лесно!) от Hotbird или ASTRA (или и от двата). Вариантът с мотор и позиционер е ясно, че е в играта.
Comment
-
Аз пък ще пробвам със следния отговор.
Itv PPARTNER ползват Eutelsat W2 на 16.0°E. Отвяряме сайта който ти дадох горе, поглеждаме какво има на този спътник и излиза ето това: http://www.lyngsat.com/ew2.html (каналите които са отбелязани с F в графата System Encryption са свободните, тах ще можеш да гледаш извън пакета на Itv)
Bulsatcom използват Hellas Sat 2 на 39.0°E. Отново отваряме сайта и поглеждаме какво има на този спътник. Резултат: http://www.lyngsat.com/hellas2.html (отново каналите отбелязани с F са тези, които можеш да гледаш извън пакета на Bulsatcom)
Извод: според мен Eutelsat W2 на 16.0°E, който използва Itv PARTNER има повече свободни канали. Оборудването на Itv е достатъчно, за да гледаш свободните канали.
За да ловиш няколко спътника с една чиния при положение, че не искаш да използваш мотор и позиционер трябва да използваш моноблок за няколко конвертора, които са поставени под съответния ъгъл. Специално за Hotbird и ASTRA съм виждал (но не и в комбинация с Eutelsat W2). Това което държи конверторите под съответния ъгъл логично е държачът им, така че като търсиш такова нещо питаш какъв моноблок могат да ти предложат и за кои спътници е настроен. Няма да можеш обаче да гледаш Hellas Sat 2 на 39.0°E Hotbird и/или ASTRA едновременно без да въртуш. Прекалено голямо отклонение имат. За Eutelsat W2 на 16.0°E обаче мисля, че е възможно тъй като там най-голямото отклонение е 3.2 градуса. Според мен нещата трявба да се направят така. Настройват ти конвертора който Itv ти дават за техния си пакет, а за ASTRA и Hotbird слагаш въпросния моноблок.The greatest of all scientific hobbies!
Comment
-
Докато киснах в задръстванията нещо се бях замислил за твоя случай. Малка недомислица съм допуснал. Така както съм ти го казал излиза, че ти трябват 3 конвертора, но 2 от тях да са на един държач и 1 отделно. Нещо което няма как да стане. Няма как да закачиш повече от 1 държач и конверторите да останат във фокусната точка на чинията. За да сложиш 3 конвертора ти трябва съответно троен държач, а дали има такива, които да комбинират тези 3 спътника не съм сигурен. Трябва да попиташ в магазините за сателитна техника.The greatest of all scientific hobbies!
Comment
-
Panchev, сега погледнах какви държачи се предлагат. Ето това ти трябва на теб http://www.satshop-bg.com/product_in...products_id=68 Този държач ти дава възможността да местиш конверторите на ляво и на дясно поотделно. По този начин ще насочиш конверторите, като за твоите цели, при които 3,2 градуса е максималното отклонение са напълно постижими. И все пак те съветвам да попиташ когато отидеш в магазина.The greatest of all scientific hobbies!
Comment
-
Първоначално публикувано от Panchev Покажи съобщениеКомбинацията за Itv, ASTRA и Hotbird с моноблок би ми свършила чудесна работа.
С чинията която ти дават АЙ ТИ ВИ няма да може да гледаш АСТРАТА.Прекалено е малка.Но за Хотбърд става.Те даже и си предлагат сдвоени конвертори за 16 и 13 градоса.Alfa Mito 1.4
156 2.0 155 ex
156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex
Comment
-
Да, за астрата се сетих, че ще е малка чинията, но това за хотбърда е добра новина! Само не знам тоя приемник на АйТиВи дали не е прекалено орязан за търсене и приемане на други програми. За некодирани, де. За кодираните явно си трябва друг приемник.
Comment
-
Последния приемник който видях, че дават беше една Especta, която се справи със свободните канали. Не съм преглеждал колко точно бяха, но със сигурност едно 300 канала имаше. За съжаление, не е много скорошна информация та не знам дали не са сменили приемника.The greatest of all scientific hobbies!
Comment
-
И в крайна сметка 3 конвертора и държач илизат колкото един мотор. Не си струва бих казал. Най-добре мотора с позиционер и си щракаш.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Значи мотор м/у 40 и 50 лв и позиционер 40 лв. Са си 80 - 90 лв.
3 конвертора по 25 лв = 75 лв. + държач незнам колко е. Оказва се, че даже покрива напълно мотора с позиционера.
Запаметяваш си позициите на спътника и с дистанционното на позиционера с избиране на една цифра и си на желание спътник. Ако приемника ти пък има опциа да командва позиционер всичко си става автоматично.
А и с този моно блок губиш и част от сигнала поради различния ъгъл и фокусирането само в една част от чинията. А точно астрата я знаем с какъв сигнал се приема. Тя е най-слаба и... абе изобщо не си заслужава.
И друго се сетих. При моноблока се купува и дисек ключ който да ти обедиява сигналите от 3-те конвертора. И той струва над 20 лв.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
Comment